שתף קטע נבחר
בחירות

משרד התקשורת עוצר את מדפסת הכסף של בזק+עדכון

אחרי שהמנכ"ל הקודם שלמה פילבר דחה את הקץ, המשרד הורה אתמול לבזק להתחיל ליישם באוגוסט את רפורמת השוק הסיטונאי, המחייבת אותה למכור למתחרותיה תשתית טלפוניה קווית. לפי הערכות, פעילות זו אחראית לרבע מהרווח התפעולי של בזק

אחד ממקורות ההכנסה העיקריים של בזק בסיכון: משרד התקשורת כפה אתמול (ד') באופן סופי על החברה ליישם את רפורמת השוק הסיטונאי בטלפוניה הקווית. הרפורמה מחייבת את בזק למכור לספקיות תקשורת אחרות שימוש בתשתיות הטלפוניה הקווית שלה. אותן חברות יכולות לאחר מכן למכור שירותי טלפוניה קווית ללקוחות הקצה.

 

רופטופ (צילום: ניצן הפנר)
רופטופ(צילום: ניצן הפנר)

 

בזק שולטת כיום באופן כמעט מוחלט בשוק הטלפוניה הקווי. בתקופתו של מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר שלמה פילבר, המשרד עשה מאמצים גדולים כדי לעכב ולמנוע את יישום הרפורמה. אולם כעת, תחת המנכ"ל החדש נתי כהן, דברים השתנו.

 

 

עד כה, בזק פעלה תחת הסדר זמני שהיווה חלופה לרפורמה. אולם אתמול דיווחה החברה כי משרד התקשורת עדכן אותה שההסדר הזמני הזה, שתוקפו יפוג באוגוסט הקרוב, לא יוארך.

 

 

כעת, לבזק יש רק חודשים ספורים להיערך למכירת קווי טלפון למתחרות שלה במחירים סיטונאיים.

 

 

המהלך של משרד התקשורת מטלטל את השוק, שכן הטלפוניה הקווית נחשבת לפעילות המרכזית של בזק ולמדפסת מזומנים אמינה במיוחד. הכנסות בזק מטלפוניה קווית הגיעו ב־2017 ל־1.28 מיליארד שקל, נתח משמעותי מתוך הכנסות של 4.2 מיליארד שקל שהניבו לה שירותי תקשורת פנים־ארצית. מניית החברה ירדה אתמול ב־1.89%.

 

 

בזק ציינה בהודעתה כי היא מעריכה שהרפורמה תשפיע לרעה על תוצאותיה הכספיות. בהודעה, בזק כתבה כי אינה יכולה להעריך את היקף ההשפעה, אך ציינה כי הוא עלול להגיע לכדי השפעה מהותית. הסיבה לכך היא שהיקף הנזק תלוי במשתנים שונים, כמו למשל היקף הביקוש לשירות של המתחרים ורמות המחיר שיציעו. מעבר לכך שהרפורמה פוגעת באופן ישיר בהכנסות בזק מטלפוניה קווית, היא פוגעת גם ביכולתה לשווק ללקוחות הקוויים שירותים נוספים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים