קחו מקל, קחו תבנית והכינו איתנו ארטיקים מרעננים וגלידה טבעונית

אפשר לאכול את הפירות כמו שהם ואפשר פשוט לקנות ממתקים קפואים במכולת, אבל מה הכיף בזה? מה גם שזה ממש פשוט והרבה יותר בריא להכין לבד בדיוק לפי טעמכם

הודליה כצמן

|

08.06.18 | 07:19

ארטיק אבטיח וחלב קוקוס (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
ארטיק אבטיח וחלב קוקוס (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

 

 ארטיק אבטיח וחלב קוקוס

 

מרכיבים

 

  • 1/4 אבטיח גדול או 5-4 כוסות אבטיח פרוס
  • סירופ מייפל, לפי הטעם
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס חלב קוקוס
  • כף זרעי צ׳יה (לא חייבים) 

 

אופן הכנה

  1. פורסים את האבטיח לקוביות, מכניסים למיכל אטום ומקפיאים למשך 8-6 שעות.
  2. מעבירים את קוביות האבטיח הקפואות לבלנדר וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם של מחית.
  3. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים במשך דקה נוספת.
  4. יוצקים את התערובת לתבניות ארטיק ומקפיאים למשך 8-6 שעות.

 

ארטיק אבטיח וחלב קוקוס (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    ארטיק אבטיח וחלב קוקוס(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     

     ארטיק מלון עם צ'יה

     

    מרכיבים

     

    • 1/3 מלון
    • 4-3 תמרים
    • 1/4 כוס מים
    • 1 יוגורט בטעם מלון
    • כף זרעי צ׳יה

     

    אופן הכנה

    1. פורסים את המלון לקוביות ומקפיאים למשך 8 שעות לפחות.
    2. מניחים את התמרים בתוך מים רותחים ומשאירים בצד למשך 10 דקות עד שהם מתרככים וניתן להוריד את הקליפה בקלות.
    3. מוציאים את המלון מהמקפיא ומעבירים לבלנדר, מוסיפים את המים ומפעילים בפולסים קצרים.
    4. מגלענים את התמרים ומוסיפים אותם יחד עם היוגורט והצ'יה לבלנדר, טוחנים עד לקבלת קרם אחיד.
    5. יוצקים את התערובת לתבנית ומקפיאים למשך 8-6 שעות.

     

    ארטיק מלון עם צ'יה (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
      ארטיק מלון עם צ'יה(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

       

       

       גלידה טבעונית עם בננה ותמרים

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      • 1/2 כוס‭ ‬תמרים‭
      • 1 בננה
      • 1/2 ‬כוס‭ ‬תאנים‭ ‬טריות (או פרי אחר שאוהבים)
      • 1/2‭‬ כוס‭ ‬משקה‭ ‬שקדים
      • 2 ‬כפות‭ ‬סירופ‭ ‬מייפל‭ ‬או‭ ‬אגבה
      • 1 ‬כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל‭
      • 1/2 כוס קרם קוקוס 22% שומן (לא חייבים)

       

      אופן‭ ‬הכנה

      1. משרים‭ ‬את‭ ‬התמרים‭ ‬בתוך‭ ‬מים‭ ‬רותחים‭ ‬למשך‭ ‬10‭ ‬דקות, מייבשים, ‬מקלפים‭ ‬ומגלענים אותם.‭ ‬
      2. שמים את כל המרכיבים במעבד מזון וטוחנים למשך 2 דקות.‬
      3. מעבירים מחצית מהכמות לבלנדר וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. עושים זאת גם עם המחצית השנייה של התערובת.
      4. יוצקים לתבנית ומקפיאים למשך 8-6 שעות. מוציאים כמה דקות לפני ההגשה.

       

      גלידת בננה ותמרים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
        גלידת בננה ותמרים(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

         

         

        הודליה כצמן היא בעלת בלוג מתכונים לאפייה בריאה ועוד  Bake Care

         

        --------------------------------------------------------------------------------------------

         

        עוד קינוח של הודליה שיגרום לכם להתאהב 

         

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד