יחס אישי: מנות אישיות של מוסקה הודו, נטולות גלוטן ומלאות בטעם

שליטה בגודל המנות, החלפת הבקר בבשר הודו והימנעות מטיגון בקמח נותנות טוויסט בריא למנה המוכרת - אבל בזכות התבלינים הוא ממש לא בא על חשבון הטעם

Xnet

|

15.06.18 | 10:03

מוסקה הודו אישית
טאץ' אישי למנה מוכרת (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
טאץ' אישי למנה מוכרת (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

מרכיבים

 

לחצילים

  • 2 חצילים, פרוסים
  • שמן זית להברשה
  • מלח גס
  • 3-2 ענפים של תימין טרי

 

לבשר

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 גזר, קלוף ומגורר
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 500 גרם שווארמת הודו, טחונה
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • שבבי צ'ילי
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות

 

להרכבה

  • 4 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים
  • 2 ביצים
  • 1/2 מיכל שמנת פרווה
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה.
  2. החצילים: מניחים את פרוסות החצילים בקערה, יוצקים את השמן, בוזקים מלח ומערבבים עד לציפוי. מניחים את פרוסות החצילים בתבנית ומפזרים תימין טרי. אופים בתנור רבע שעה.
  3. הבשר: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הגזר והשום, מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
  5. מוסיפים את הבשר, מערבבים ומטגנים תוך כדי פירור הבשר, עד שהוא משנה את צבעו.
  6. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים, מכסים ומבשלים 20 דקות.
  7. ההרכבה: פורסים 3 תפוחי אדמה ואת תפוח האדמה הנוסף מועכים לפירה (אפשר למעוך גם את הקצוות של תפוחי האדמה שפרסנו).
  8. טורפים יחד את הביצים, השמנת, התבלינים והפירה לבלילה אחידה.
  9. מניחים פרוסות חצילים בתבנית אפייה. שמים על כל פרוסת חציל מתערובת הבשר. מכסים בפרוסת תפוח אדמה ובתערובת בשר. מסיימים בפרוסת חציל, מעליו יוצקים את הבלילה. אופים בתנור החם רבע שעה. מוציאים ומגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג