היום מבשלים חצילים (וגם אופים אותם): 3 מתכונים עם הירק הסגול

עם גרגירי חומוס, במילוי בשר או בפשטידה עם גבינה כחולה: קבלו רעיונות טעימים למאכלים עם חצילים שיהפכו את ארוחות הצהריים והערב שלכם למעניינות יותר

Xnet

|

30.06.18 | 21:21

חצילים ובשר ברוטב עגבניות (צילום: חיה אילונה דר)
חצילים ובשר ברוטב עגבניות (צילום: חיה אילונה דר)

חצילים ובשר ברוטב עגבניות / חיה אילונה דר

מנה משביעה וטעימה, שכדאי להגיש בליווי אורז או מחית תפוחי אדמה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-16 גלילות

 

  • 2 חצילים מוארכים
  • מלח
  • שמן זית לטיגון
  • 2 ביצים, טרופות

 

למלית
  • 250 גרם בשר בקר ועוף (חצי-חצי), טחונים
  • 1 ביצה
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1/4 כפית מכל תבלין: ראס אל חנות, בהרט, פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית מלח

 

לרוטב
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 5 כפות שמן
  • 5 שיני שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית מכל תבלין: ראס אל חנות, בהרט, כמון, פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים היטב את כל מרכיבי המלית. מכסים ומעבירים למקרר לשעה.
  2. בינתיים מכינים את החצילים: פורסים אותם דק לאורכם, מניחים על משטח ומפזרים מעט מלח. מניחים לשעה.
  3. מחממים שמן זית במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות. טובלים את פרוסות החצילים בביצה הטרופה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על מגבת נייר.
  4. מניחים כפית גדושה מהמלית בסמוך לקצה של אחת מפרוסות החצילים ומגלגלים לגלילה. יוצרים כך גלילות משאר הפרוסות.
  5. הרוטב: שמים את העגבניות המרוסקות בסיר נמוך ורחב. מוסיפים את השמן, השום והתבלינים ומבשלים כ-10 דקות.
  6. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט.
  7. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומסדרים את הגלילות בסיר. מביאים לרתיחה, מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כ-3/4 שעה. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

 

  • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

 

פשטידת חצילים וגבינה כחולה / ילנה ויינברג

 

פשטידת חצילים וגבינה כחולה (צילום: ילנה ויינברג)
    פשטידת חצילים וגבינה כחולה(צילום: ילנה ויינברג)
     

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    • 3 חצילים בינוניים
    • 500 גרם גבינה לבנה
    • 100 גרם גבינת דנה בלו (או כל גבינה כחולה אחרת) מפוררת, ועוד קצת לקישוט
    • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
    • 1 (200 גרם) גביע שמנת חמוצה
    • 3 ביצים
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • שמן זית לשימון התבנית
    • 3 עגבניות

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולים את החצילים כ-40 דקות, עד שקליפתם שרופה ותוכנם רך. מוציאים, יוצרים חתך בתחתית החצילים ומניחים במסננת עד שהם מתקררים, להגרת נוזלים.
    2. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית בשמן זית.
    3. מגרדים את תוכן החצילים בכף, קוצצים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את הגבינות, השמנת, הביצים, מלח ופלפל, ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים.
    4. פורסים את העגבניות דק. מסדרים אותן על הבלילה, מתבלים בפלפל שחור ומפזרים מעל פירורי גבינה כחולה. אופים כחצי שעה, עד שמרכז הפשטידה יציב. בסוף האפייה אפשר להעלות את חום התנור, כדי שהפשטידה תקבל צבע יפה.

     

    • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

     

     

    שכבות חצילים עם גרגירי חומוס / אסנת לסטר

    מתכון שקיבלתי מהמאזינה מלכה בקל מיבנאל בתוכנית הרדיו "סיר לשבת".

     

    שכבות חצילים עם גרגירי חומוס (צילום: אסנת לסטר)
      שכבות חצילים עם גרגירי חומוס(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-8 מנות

       

      • 1 כוס גרגירי חומוס יבשים
      • 4 חצילים
      • שמן לטיגון
      • 6 בצלים חתוכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ
      • 1 כפית כורכום
      • 1 כפית פלפל שחור טחון
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית מלח
      •  2 עגבניות קלופות קצוצות
      • 1 כף רסק עגבניות

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את גרגירי החומוס במים במשך 8 שעות או לילה.
      2. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. ממליחים ומניחים בצד ל-30 דקות. מנערים ומייבשים במגבות נייר.
      3. מסננים את החומוס המושרה מהמים ומפזרים במגש או בתבנית. לוחצים על הגרגירים עם תחתית סיר, תוך סיבוב, כדי שהם יימעכו מעט וקליפותיהם ייפרדו. שוטפים את החומוס מהקליפות ומסננים.
      4. מחממים בסיר שמן ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים מהסיר לצלחת.
      5. שמים בסיר את הבצלים ומטגנים אותם עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את גרגירי החומוס, התבלינים, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות ומים עד לכיסוי המרכיבים שבסיר.
      6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים 60-45 דקות ברתיחה עדינה, עד שגרגירי החומוס רכים.
      7. מסדרים את החומוס והחצילים בשכבות בכלי הגשה. 

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג