עוגיות מתוקות-מלוחות עם חמאת בוטנים ושוקולד (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים
(24–20 יחידות בתבניות מיני־מאפינס)
- 120 גרם חמאה, רכה
- 7 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
- 3/4 כוס (105 גרם) קמח
- 1/2 כפית מלח
- קצת יותר מ־1/2 כוס (כ־100 גרם) חמאת בוטנים
- 100 גרם שוקולד מריר משובח
- 3/4–1 כוס (100-75 גרם) בוטנים קלויים מומלחים, קלופים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־150 מעלות. משמנים קלות את התבניות.
2. שמים בקערה את החמאה ואבקת הסוכר ומערבבים בכף עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים עד שנוצר בצק אחיד. ממלאים את התבניות בבצק כמעט עד לשפתיהן.
3. אופים 20 דקות, מוציאים מהתנור ויוצרים מיד, בעזרת כפית, שקע במרכז כל עוגייה. מצננים 10 דקות לפחות בטמפרטורת החדר.
4. ממלאים כל שקע ב־1/2 כפית חמאת בוטנים.
5. ממסים את השוקולד בהדרגה במיקרוגל. מורחים ככפית מקרם השוקולד על כל עוגייה ומעטרים בכמה בוטנים. מצננים במקרר כ־10 דקות, לייצוב. מגישים.
- זמן הכנה: 45 דקות
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: בכלי אטום, עד שבוע במקרר או כחודשיים במקפיא