זה ייטחן, זה אפשרי: מנות משביעות עם בשר טחון שכל אחד יכול להכין

צריכים רעיון לארוחה מהירה, מזינה ולא יקרה? בשביל זה אנחנו פה, עם 3 מתכונים שמשלבים בשר טחון עם אטריות, אורז או תפוחי אדמה

Xnet

|

23.07.18 | 08:38

אטריות עם בשר טחון וכרוב (צילום: ירון פלד)
אטריות עם בשר טחון וכרוב (צילום: ירון פלד)

אטריות עם בשר טחון וכרוב / פזית וירון פלד

לא יודעים מה להכין לילדים? כל מה שצריך זה כמה מרכיבים פשוטים ו-30 דקות - ויש ארוחה נהדרת.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 1 חבילה (400 גרם) אטריות ביצים רחבות
  • מעט שמן
  • 350 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1/4 כרוב לבן, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כפית כמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים מעט שמן ומערבבים, כדי שהאטריות לא יידבקו זו לזו. מניחים בצד.
  2. מחממים כף שמן בסיר שבו בישלנו את האטריות ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכרוב ומטגנים עד שגם הוא מזהיב. מוציאים את הבצל והכרוב לצלחת.
  3. שמים בסיר את הבשר (אין צורך להוסיף שמן) ומטגנים, תוך ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו.
  4. מחזירים לסיר את הבצל והכרוב. מתבלים בכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את האטריות ומערבבים שוב. מגישים מיד.

 

  • עוד מתכונים של פזית וירון פלד - בבלוג "Easy Recipes"

 

 

אורז בסמטי עם בשר טחון ותרד / דפנה אוסטר מיכאל

הסוד של האורז הבסמטי הזה הוא טיגון ארוך של התרד, שמוציא ממנו ארומה נפלאה והופך אותו לתבלין של התבשיל.

 

אורז בסמטי עם בשר טחון ותרד (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    אורז בסמטי עם בשר טחון ותרד(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 300 גרם בשר בקר או עגל טחון (אפשר לשלב מעט שומן כבש)
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • כ-150 גרם עלי תרד, קצוצים
    • 2 שיני שום כתושות
    • 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס דק
    • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
    • שמן
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: קורט קינמון

     

    אופן ההכנה

    1. שמים כ-3 כפות שמן במחבת גדולה עם ציפוי למניעת הידבקות ומחממים על אש גבוהה. מוסיפים את עלי התרד ומטגנים 4-3 דקות. מעבירים לאש נמוכה ומטגנים 30-25 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתרד משחים. מעבירים לצלחת.
    2. מוסיפים למחבת כף שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 4-3 דקות, תוך ערבוב והפרדת הפירורים, עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים את הפלפל החריף, השום, התבלינים והתרד המטוגן. מערבבים היטב ומוסיפים את האורז הבסמטי.
    3. מוסיפים מים רותחים עד לגובה של כס"מ מעל התבשיל. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
    4. מכסים ומבשלים כ-40 דקות על אש נמוכה.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

     

    מפרום תפוחי אדמה בתנור / אפרת סיאצ'י

     

    מפרום תפוחי אדמה בתנור (צילום: אפרת סיאצ'י)
      מפרום תפוחי אדמה בתנור(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      תבנית בגודל 20X30 ס"מ

       

      • 4 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ

       

      לרוטב העגבניות

      • 2 כפות שמן זית
      • 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
      • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
      • 2 שיני שום, כתושות
      • 1 כפית מלח
      • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

       

      לתערובת הבשר

      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 1 בצל בינוני
      • 1 שן שום
      • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה
      • 1 ביצה
      • 1 כפית כמון
      • 1 כפית פפריקה מתוקה
      • 1 כפית מלח
      • קמצוץ פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
      2.  מרתיחים מים בסיר, מבשלים את פרוסות תפוחי האדמה 10 דקות ומסננים.
      3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה.
      4. תערובת הבשר: שמים במעבד המזון את כל מרכיביה, למעט הבשר, וקוצצים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר ומערבבים לתערובת אחידה. אם אין מעבד מזון, אפשר לגרד את הבצל והשום בפומפייה, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולערבב עם שאר החומרים.
      5. הרכבת המנה: מניחים מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בתבנית. שמים שכבה עבה מתערובת הבשר על כל תפוח אדמה ומכסים בפרוסה נוספת (כמו סנדוויץ'). יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים אותו בתבנית באופן אחיד.
      6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים את המפרום בתנור במשך 45 דקות. מסירים בזהירות את נייר האלומיניום ואופים כ-30 דקות נוספות.

       

      עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד