סלט תפוחי אדמה עם סלק וסלרי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סלט תפוחי אדמה עם סלק וסלרי / דפנה אוסטר מיכאל
סלט קל ,טעים ומרהיב בצבע ורוד משגע, שאני מכינה כבר שנים. השילוב בין תפוחי האדמה לסלק והסלרי יוצר טעם מושלם בכל ביס.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
בתוספת של רוטב נהדר.
מרכיבים
5-4 מנות
- 4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
- 3 סלקים, מבושלים וקלופים
- 5 ענפי סלרי (כולל העלים)
לרוטב
- 3 כפות מיונז או טחינה גולמית
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 שן שום, כתושה
- 3-2 כפות מיץ לימון
- 3-2 כפות לימון כבוש קצוץ או 1/2 עד 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה והסלק לקוביות וקוצצים את הסלרי. מעבירים לקערה.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על סלט תפוחי האדמה ומערבבים.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
סלט תפוחי אדמה עם עגבניות והפתעות ברוטב חרדלי / קלי מגר, "לאשה"
מרכיבים
4 מנות
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 חבילה נבטוטים
- 3 גבעולי סלרי ללא העלים, פרוסים
- 4 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים
- 4 מלפפונים, פרוסים דק
- 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
- 3 צנוניות, פרוסות דק
- 20 עלי חסה, חתוכים דק
- 1 כוס עלי בייבי ארוגולה
- כ-1 כוס עשבי תיבול טריים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שמיר וכדומה), קצוצים גס
- 2 כפות אגוזי פקאן סיניים
לרוטב
- 1 כף גדושה חרדל
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כפית דבש או סוכר
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. קולפים ומצננים. חותכים לקוביות.
- שמים את הנבטוטים בקערה, יוצקים מים רותחים עד כיסוי ומשהים 5 דקות. מסננים.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט תפוחי האדמה. מחלקים לצלחות הגשה ומוסיפים
- לכל צלחת מעט מתפוחי האדמה.
- מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על סלט תפוחי האדמה ומגישים.
סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה ופירורי לחם / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו "סיר לשבת" מהמאזינה ברכה סלמן מטבריה.
מרכיבים
12-8 מנות
- 8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
- 1/2 כוס שמן זית
- 5 שיני שום קצוצות
- 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף מלח
- 3/4 עד 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם מתובלים)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד שהן כמעט רכות – המרכז שלהן צריך להרגיש עדיין מעט קשה כשנועצים בהן מזלג. מסננים מהנוזלים ומשטחים בתבנית גדולה.
- מערבבים בקערה בינונית את השמן, השום, הפטרוזיליה, התבלינים ופירורי הלחם. יוצקים על תפוחי האדמה (אפשר לערבב קצת בעזרת הידיים).
- אופים ללא כיסוי 40-30 דקות. מצננים ומגישים (אפשר להגיש גם כמנה חמה, אם רוצים).
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"