תפודים לימים יוקדים: סלטי תפוחי אדמה שיצננו אתכם באוגוסט

כשהטמפרטורות עולות תפוחי האדמה מתקררים – ומשתלבים בסלטים שמצליחים להשביע בלי להכביד. הנה 3 גרסאות מיוחדות שלהם: עם סלק, חרדל או פירורי לחם

Xnet

|

05.08.18 | 10:15

סלט תפוחי אדמה עם סלק וסלרי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
סלט תפוחי אדמה עם סלק וסלרי (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

סלט תפוחי אדמה עם סלק וסלרי / דפנה אוסטר מיכאל

סלט קל ,טעים ומרהיב בצבע ורוד משגע, שאני מכינה כבר שנים. השילוב בין תפוחי האדמה לסלק והסלרי יוצר טעם מושלם בכל ביס.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן 

 

בתוספת של רוטב נהדר.

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
  • 3 סלקים, מבושלים וקלופים
  • 5 ענפי סלרי (כולל העלים)

 

לרוטב
  • 3 כפות מיונז או טחינה גולמית
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3-2 כפות מיץ לימון
  • 3-2 כפות לימון כבוש קצוץ או 1/2 עד 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה והסלק לקוביות וקוצצים את הסלרי. מעבירים לקערה.
  2. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב. יוצקים על סלט תפוחי האדמה ומערבבים.

 

  • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

 

 

סלט תפוחי אדמה עם עגבניות והפתעות ברוטב חרדלי / קלי מגר, "לאשה"

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1 חבילה נבטוטים
  • 3 גבעולי סלרי ללא העלים, פרוסים
  • 4 עגבניות תמר, חתוכות לרבעים
  • 4 מלפפונים, פרוסים דק
  • 2 גזרים, קלופים ופרוסים דק
  • 3 צנוניות, פרוסות דק
  • 20 עלי חסה, חתוכים דק
  • 1 כוס עלי בייבי ארוגולה
  • כ-1 כוס עשבי תיבול טריים (כוסברה, נענע, פטרוזיליה, שמיר וכדומה), קצוצים גס
  • 2 כפות אגוזי פקאן סיניים

 

לרוטב

  • 1 כף גדושה חרדל
  • ‭1/2‬ כוס מיץ לימון
  • 1 כפית דבש או סוכר
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד ריכוך. קולפים ומצננים. חותכים לקוביות.
  2. שמים את הנבטוטים בקערה, יוצקים מים רותחים עד כיסוי ומשהים 5 דקות. מסננים.
  3. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים, למעט תפוחי האדמה. מחלקים לצלחות הגשה ומוסיפים
  4. לכל צלחת מעט מתפוחי האדמה.
  5. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על סלט תפוחי האדמה ומגישים.

 

 

סלט תפוחי אדמה עם פטרוזיליה ופירורי לחם / אסנת לסטר

מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו "סיר לשבת" מהמאזינה ברכה סלמן מטבריה.

 

מרכיבים

12-8 מנות

 

  • 8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 4-3 ס"מ
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח
  • 3/4 עד 1 כוס פירורי לחם (אפשר גם מתובלים)

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד שהן כמעט רכות – המרכז שלהן צריך להרגיש עדיין מעט קשה כשנועצים בהן מזלג. מסננים מהנוזלים ומשטחים בתבנית גדולה.
  3. מערבבים בקערה בינונית את השמן, השום, הפטרוזיליה, התבלינים ופירורי הלחם. יוצקים על תפוחי האדמה (אפשר לערבב קצת בעזרת הידיים).
  4. אופים ללא כיסוי 40-30 דקות. מצננים ומגישים (אפשר להגיש גם כמנה חמה, אם רוצים).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג