עוגות מיוחדות לחג: האחת נטולת גלוטן והשנייה ללא מרכיבים מן החי

זה נשמע כמו משימה בלתי אפשרית: גם פרווה, גם נטול קמח או סוכר לבן, גם ברוח החג וגם מרשים ולא מסובך יתר על המידה. הודליה כצמן עמדה בה בהצטיינות - פעמיים!

הודליה כצמן

|

28.08.18 | 10:04

עוגת שוקולד-מסאלה ותפוחים ללא גלוטן (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
עוגת שוקולד-מסאלה ותפוחים ללא גלוטן (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

 עוגת שוקולד-מסאלה ותפוחים ללא גלוטן

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 25-20 ס"מ

 

  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס סירופ מייפל או סילאן
  • 3/4 כוס שמן זרעי ענבים או שמן קנולה
  • 3/4 כוס תה מסאלה פושר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית קינמון, טחון
  • 1 כוס קמח קינואה
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 2 כוסות קוביות תפוחים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
  • 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס מריר

 

פרוסות תפוחים טריים, שוקולד מריר מומס, ממתקים משוקולד איכותי ואגוזי מלך קצוצים (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית ומקמחים את דפנותיה.
  2. טורפים את הביצים עם סירופ המייפל. מוסיפים את השמן, התה והווניל ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מנפים לקערה נפרדת את הקקאו, אבקת האפייה, הקינמון, קמח הקינואה וקמח השקדים.
  4. מאחדים בין התערובת היבשה והרטובה. מוסיפים את התפוחים, האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים שוב עם כף עץ עד לפיזור.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח עם פירורים.
  6. מוציאים את העוגה ומניחים בצד לצינון מלא. מקשטים בתפוחים, שוקולד, ממתקים ואגוזים ומגישים.

 

 

עוגת טבעונית עם קשיו ותאנים (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    עוגת טבעונית עם קשיו ותאנים(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     עוגת קשיו ותאנים טבעונית

     

    מרכיבים

    תבנית עגולה בקוטר 20-16 ס"מ

     

    לתחתית

    • 1/4 כוס פקאנים, טבעיים 
    • 1/4 כוס שקדים, טבעיים
    • 1/4 כוס אגוזי מלך
    • 6 תאנים מיובשות
    • 1 כף סירופ מייפל או סילאן 
    • 5 כפות קוקוס טחון
    • 1/8 כוס שמן קוקוס
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית קינמון, טחון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון
    • 1/4 כפית ציפורן, טחון

     

    לשכבת הקשיו

    • 2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו במים למשל 6-5 שעות, מסוננים
    • 2 כפות מיץ לימון, סחוט
    • 1/2 כוס חלב קשיו/שקדים
    • 1/8 כוס סירופ מייפל או סילאן 
    • 2 כפות ממרח קשיו/שקדים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/8 כוס שמן קוקוס מומס
    • 5 תאנים טריות פרוסות לקוביות
    • 100 גרם שוקולד לבן טבעוני מומס (לא חייבים) 
    • תאנים טריות (לא חייבים)
    • סירופ מייפל או סילאן לזילוף (לא חייבים)

     

    אופן הכנה

    1. התחתית: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים את האגוזים בתבנית וקולים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב. מוציאים ומצננים.
    2. משרים את התאנים בכוס מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים ומקלפים. מעבירים לכוס או לקערה גבוהה, מוסיפים כף ממי השרייה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט למחית.
    3. מעבירים את האגוזים למעבד מזון, מוסיפים את מחית התאנים ואת יתר המרכיבים, מפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים.
    4. מפזרים את התערובת בתבנית בשכבה אחידה, משטחים ומהדקים היטב. מכניסים למקרר ל-10 דקות.
    5. שכבת הקשיו: מכניסים את כל המרכיבים למעט התאנים למעבד מזון ומפעילים למשך 2 דקות.
    6. מעבירים מחצית מהכמות לבלנדר וטוחנים 2 דקות עד למרקם חלק כשל גלידה, ללא גושים או פירורים. מעבירים את התערובת לקערה. חוזרים על הפעולה עם המחצית השניה.
    7. מוסיפים את קוביות התאנים ומערבבים עד לפיזור.
    8. יוצקים את התערובת מעל שכבת האגוזים, מיישרים ומצננים כ-8 שעות עד שהעוגה מתקשה.
    9. לפני ההגשה יוצקים מעל שוקולד לבן מומס ומקשטים בתאנים טריות ובסירופ מייפל או סילאן.

     

     הודליה כצמן היא בעלת בלוג לאפייה בריאה Bake Care שם אפשר למצוא המון מתכונים שווים וחוברת מתכונים חגיגיים לראש השנה

     

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע לחוברת (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לחוברת (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג