הבלוג של חוה ועמית דונסקוי

הכל נשאב במשפחה: פסטה עם כדורי בשר שכל בני הבית יזללו

עם ותק של יותר מ-60 שנה, ברור שכל מתכון שלה מנצח. והפעם - סבתא חוה מבשלת למשפחה ספגטי עם קציצות אווריריות שאי אפשר לעמוד בפניהן

חוה ועמית דונסקויפורסם: 13.08.18 11:13
הסוד הוא בתערובת הבשר. פסטה עם כדורי בשר (צילום: בועז לביא)
הסוד הוא בתערובת הבשר. פסטה עם כדורי בשר (צילום: בועז לביא)
החופש הגדול מחזיר את כולנו לילדות: זיכרונות של אבטיח אדום ובתוכו גרעינים שחורים, פלאפל בפיתה עם הרבה טחינה דלילה כמו מים - וגם פסטה עם קציצות אמיתיות של בית.

 

אז נכון שהפסטה הזאת היא לא מנה שגרתית אצלי, אבל תמיד כיף לחזור למתכון של אמא שלי, עם כדורי הבשר הכי שווים בעולם. הם רכים, אווריריים וקלילים ממש כמו שמיכת פוך, והסוד שלהם הוא בתערובת הבשר.

 

הכמות שבמתכון ענקית, אבל כדורי הבשר האלה כל כך טעימים שאני ממליצה להכין כמות כפולה - חצי ממנה לבשל ברוטב ואת החצי השני לאפות או לטגן.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6-4 מנות

 

לכדורי הבשר

  • 500 גרם נתח שווארמה הודו, טחון
  • 500 גרם נתח פרגיות, טחון
  • 1 בצל גדול
  • עלים מ-1 צרור פטרוזיליה
  • 2 פרוסות חלה עבות, מושרות במים וסחוטות
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לרוטב

  • 5 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 8 עגבניות, חתוכות לקוביות (עם הקליפה)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כוס מיץ עגבניות או רכז עגבניות
  • 3/4 כוס מים

 

להגשה

  • 1 חבילה ספגטי

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: שמים בקערה גדולה את שני סוגי הבשר.
  2. שמים במעבד המזון את הבצל, הפטרוזיליה והחלה וטוחנים לתערובת עדינה וכמעט משחתית. מוסיפים את התערובת לבשר יחד עם הביצים, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  3. הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את השום כמה שניות. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-15 דקות. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.
  4. יוצרים מתערובת הבשר 25-20 קציצות ומניחים בסיר הרוטב. מכסים ומבשלים כ-35 דקות על להבה בינונית.
  5. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן. מסננים.
  6. מניחים את הספגטי בקערה גדולה ויוצקים עליו את הרוטב וכדורי הבשר. מגישים.

 

_________________________________________________________________________

 

מתכון נפלא נוסף של סבתא חוה: עוגת שזיפים עם פירורים. לחצו על התמונה

 

  (צילום: בועז לביא)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמא שלי, סבתא חוה, כבר בת 86, ולפעמים נדמה לי שהיא התחילה לבשל כבר כשהיתה בגן – זה בא לה בכזו טבעיות. בשנת 1967 היא זכתה בתחרות "מלכת המטבח" ומאז פשוט לא יצאה משם: אופה, מבשלת ובעיקר בעלת טעם משובח. אישה חזקה שהקדימה את המהפכה הפמיניסטית, וכבר בסוף שנות ה-60 הקימה חברת קייטרינג ולימדה עולים חדשים לבשל אוכל ישראלי.

במשך אוגוסט היא תחלוק כאן איתכם מניסיונה העשיר, ובאמצעות המתכונים הקלים והמדויקים שלה תוכיח שגם בשיא החום והלחץ אפשר להמשיך לבשל דברים טובים לכל המשפחה.

לי קוראים עמית דונסקוי ואני שפית, מתכונאית וסטייליסטית מזון. אני נושמת קולינריה 24/7 ומסתובבת בעולם כדי למצוא השראות, טעמים וניחוחות חדשים. גם בלילה, בחלומות, אני מחברת טעמים ומנסה שוב ושוב ליצור שלמות, כי אוכל הוא תמיד סיפור אהבה.

אם אתם רוצים לגלות את המתכונים, הסודות והפטנטים שמלווים אותי שנים רבות, אתם מוזמנים לבקר בבלוג שלי - amitdonskoy.com