שתף קטע נבחר

מתכוננים לפסטיבל שיקגו לקולנוע ישראלי

הסתיו מתקרב ואיתו פסטיבל הסרטים הישראלי המסורתי, חגיגה שנתית של קולנוע עברי

בכל שנה מביא איתו הסתיו את חגיגת הקולנוע הישראלי לשיקגו, עם תכנית הכוללת הקרנות בכורה של קומדיות, דרמות, סרטים עלילתיים ותיעודיים וסדרות טלוויזיה מהשנה האחרונה.

 

פסטיבל הסרטים חוגג 70 שנה של הישגים אומנותיים בקולנוע הישראלי המגוון ובלתי מתפשר ונוגע בנושאים פוליטיים, חברתיים ורב תרבותיים. "היצע הסרטים מגוון ומתאים לכל אחד ללא הגבלה של גיל, מין, גזע, דת או מוצא אתני”, אמרה סינדי שטרן, מנהלת הפסטיבל,"הפסטיבל זוכה בתמיכה נרחבת של 48 ארגונים שונים. מטרתנו להפיץ אהבה והערכה לישראל באמצעות קסמי הקולנוע והמסך הקטן, כשהשנה משולבות מספר סדרות טלוויזיה מצליחות בתכנית הפסטיבל”.

 

לפסטיבל מגיעים מדי שנה אלפי מבקרים הלוקחים חלק בהקרנות הסרטים על פי הנושאים השונים. ערב אחד מוקדש לנשים, ערב אחר יתמקד בנוער ושניהם פתוחים לכל המשפחה. תכנית הסרטים ידועה באיכותה, רמתה הגבוהה ובדגש מיוחד על קידום פלורליזם בחברה הישראלית והצגת הפסיפס האנושי ללא אידיאליזציה או דמוניזציה. יהיו גם פאנלים עם קולנוענים, יוצרים, שחקנים ואנשי תעשיית הטלוויזיה והקולנוע שיקיימו שיחות ויענו על שאלות לאחר ההקרנות.

את הפסטיבל יפתח הסרט התיעודי “מוזיאון", אותו ביים רן טל. הסרט מספר את סיפורו של מוזיאון ישראל,מאחורי הקלעים, וחושף את השיח הפוליטי- לאומי בין אומנים ישראלים ופלשתינאים לבין זיכרון קולקטיבי יהודי וערבי. הסרט מציג את ההטרוגניות בחברה הישראלית כולה ומאיר אור חדש על ישראל. בתום ההקרנה ייערך דיון עם רן טל, ג'יימס שניידר, מנהל מוזיאון ישראל בין השנים 1997-2016, והמנהל העכשווי עידו ברונו שיחלקו את חוויותיהם ויענו לשאלות הקהל.

 

- ()

 

בין הסרטים המגיעים לפסטיבל תוכלו למצוא את ‘האופה מברלין’, סרטו הנפלא של אופיר ראול גרייצר. הסרט מספר על תומאס, קונדיטור מוכשר מברלין, המנהל מערכת יחסים עם אורן, גבר ישראלי נשוי. כשאורן נהרג בתאונת דרכים בישראל, תומאס מגיע לירושלים, מאתר את אשתו של אהובו ומתחיל להיות מעורב בחייה מעל ומעבר למצופה.

 

"סדקים", דרמה חדשה בבימויו של אריה לובצקי, דנה במשבר אמון במשפחה אחרי חשיפת פרשת שחיתות בעיתונות בה דוקטורנטית תובעת את הפרופסור שלה בתקיפה מינית. אשת הפרופ' מתמרנת בין הכעס על בעלה ובין הצורך לתמוך בו ולהגן על משפחתה.

הקומדיה ‘ואז היא הגיעה’, חוזרת לנורמות של תקופת שנות התשעים ביחסי אשכנזים וספרדים. הסרט ההיסטורי ‘חזרה לברלין’ משחזר בשנת 2015 מסע אופנועים לאירופה שהתקיים ב-1932 לקראת קיום המכביה. במסע המרגש והמרתק העכשווי שמונה אופנוענים נושאים לפיד אש ועוברים דרך קהילות הקשורות בשואה.

 


- ()

 

סרטה של רחלי שוורץ ‘הפצוע הסורי’, מספר את סיפורם של הפצועים הסורים המקבלים טיפול בבתי חולים ישראלים. המציאות ואיכות הטיפול עולים על כל דמיון, מפגישים ומחברים אויבים. הסרט מחיש את מראה פניה האכזריים של המלחמה המתחוללת בסוריה ולדברי שטרן, “הסרט האומנותי הזה טוב יותר מכל תכנית הסברה עבור ישראל”.

 

בפסטיבל יוקרנו גם 12 פרקי הסדרה ‘כבודו’, זוכת הפרס הגדול בפסטיבל הסדרות הבינלאומי סייריס מאניה, בפריס. ‘כבודו’ מביאה את סיפורו של מיכה אלקובי, שופט מצליח בבית משפט השלום בבאר-שבע, המגלה שבנו יחידו מעורב בתאונת פגע וברח. בנו דרס בן למשפחת פשע אכזרית מהדרום שאלקובי הרשיע את אחד מאנשיה. על המאזניים מונחים מקצועו ועולמו הערכי של השופט מול חשיבותה של המשפחה ועתיד בנו. שלמה משיח, מיוצרי הסדרה, יהיה בשיקגו.

 

ב-22 באוקטובר יתקיים ערב מיוחד במינו "רעיונות גדולים במסך הקטן. תור הזהב של הטלוויזיה הישראלית”. הערב ידון בעלייתן המטאורית של סדרות הטלוויזיה הישראליות. הסנונית הראשונה שנמכרה להפקה בחו"ל היתה ‘בטיפול’ שעלתה בערוץ המעולה HBO. גם ‘כבודו’ נמכרה לאותו ערוץ היוקרתי. פאודה נרכשה לשידור על ידי "נטפליקס"ומשודרת בשפת המקור. באירוע יוקרנו פרקים נבחרים משתי סדרות ישראליות - “על הספקטרום"מציגה שלושה צעירים על הספקטרום האוטיסטי החולקים יחד דיור מוגן ברמת גן, ו"ככה זה"היא סדרה חדשה על זוג שכנים גרושים שלמרות שאיבדו כל אמון באהבה, ההתמודדות יחדיו מקלה עליהם את החיים.

 

הפסטיבל לקולנוע ישראלי יתקיים בין 18 ל-28 באוקטובר.

לפרטים ולקבלת לוח זמנים ראו:

www.Israelifilmchi.org

 

 

המחזמר המילטון

השבוע ראיתי את המחזמר המדליק ביותר בעיר "המילטון". מחזמר היסטורי המביא לחיים את אחד מהאבות המייסדים האנרגטי של ארה"ב. לין מנואל מירנדה הפך את ההיסטוריה לחגיגת היפ הופ מחשמלת. רוב האבות המייסדים והרקדנים הם שחורים, המילטון היספני,מלך אנגליה שמצר על אובדן ארה"ב הוא אחד מהלבנים היחידים. כשהוא שר את שירו שר כל הקהל שר עימו. המחזה מלא חיים, כולו מושר. 21 רקדנים ושחקנים נמצאים כל העת על הבמה. יוסי חייקין הישראלי מפליא בריקודיו על הבמה. שלוש השעות חולפות כל כך מהר ואף אחד לא רוצה שהמחזמר ייגמר.

 

חייו של המילטון מעניינים ביותר, הוא בפירוש דוגמא לאדם שהגשים את החלום האמריקאי, למרות שנולד מחוץ לנישואין באיי הודו המערבית. המילטון למד בבית ספר יהודי וידע לומר את עשרת הדברות בע"פ בעברית. בתמיכת אנשים עשירים, עבר בבגרותו לניו-יורק, למד משפטים באוניברסיטת קולומביה והפך מהר מאד לעוזרו של ג'ורג' וושינגטון. המילטון תרם לפיתוח עתידה של ארצות הברית הצעירה בקידום החוקה האמריקאית ובהנחת יסודות הקפיטליזם בארה"ב. כמו אנשי הציבור בימינו גם הוא הסתבך בשערוריית בגידה עם אישה נשואה, רב עם אהרון בר והוזמן לדו-קרב בה מצא את מותו.

 

האמת היא שראיתי את המילטון פעמיים. יותר מזל משכל. בפעם הראשונה הגרלנו שני כרטיסים במחיר הקופה. והשבוע הגיעה אלי חברה מניו-יורק והביעה משאלה לראות את המילטון ונמצאו כרטיסים במחיר סביר.

 

בניו-יורק מקום ישיבה דחוק עולה בין 300$ ל-400$ ומחיר כרטיס נוח יכול לנוע בין 2500$ ל-3500$.

 

בשיקגו ניתן לרכוש שני כרטיסים טובים באולם במחיר סביר בין 122$ ל- 150$ ו ב-75$ ביציע. מותר לי להסתכן ולומר שלניו-יורקים ישתלם לטוס לשיקגו, לבקר בעיר ולראות את המילטון ועוד לחסוך כסף.

מומלץ 

CIBC Theatre 18 W Moroe St. Chicago

www.broadwayinchicago.com

 

הצגה נפלאה “Vietgone”

מאין הגיעו הורינו? היכן הם נולדו? תמיד סקרן אותי כילדה לשמוע את סיפור עלייתם של הורי והסבים. שמחתי לשמוע שהגיעו מפולין ורוסיה ב-1925. חברותי שמשפחתן עברה את השואה כששמעו את זעקת הוריהם מתוך שינה חששו לשאול על עברם, הן ידעו שזו תהיה שיחה כואבת. שאלה זו והדילמות האתיות שלה נמצאות במרכז המחזה ויאטגון של קוינגוין אשר בוחן את מפגש הוריו במחנה פליטים בארקנסו בשנת 1975 בעקבות התקפת הויאטקונג ונפילת סייגון. במחזה שני פליטים צעירים הנחשפים לארץ חדשה של בוקרים, היפים, ואופנוענים ומתאהבים. כשהיפי, פציפיסט אומר להם שהוא אבד את אחיו במלחמת ויאטנם אביו של קוינגוין עונה לו שהוא אבד את אשתו ושני ילדיו, אבד את ארצו ואבד את זהותו. זו ההרגשה של הדור ראשון שקשור לארץ מכורתו ויאטנם. הדור השני כבר אמריקאי אך שואף ללמוד על העבר. המחזה עובר בין תקופות שונות לסירוגין בצורה מעניינת.

 

- ()
צילום: מייקל ברוסילוו

 

ויאטגון הוא ממש מוסיקלי ומזכיר את עבודתו של לין מנואל מירנדה. גבריאל רויז הלחין את קטעי השירה המספרים סיפור היסטורי, צוברים תאוצה ומספקים רגעים מעניינים. תפקיד מרכזי במחזה ממלא עיצוב התפאורה שמבטא באופן מרשים תנועת אופנועים על הבמה לקרב או לארה"ב . ההצגה מרשימה סוחפת ומעניינת. התפאורה העלתה אופנועים על הבמה והמציאות עלתה על כל דמיון. זו הצגה שלא תשאיר את הצופים אדישים.

 

המחזה יוצג עד ה-15 בספטמבר.

מומלץ מאד.

 איפה?

Writer’s Theatre 325Tudor Court, Glencoe

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים