כל ההתחלות קלות: ארוחות שלמות בסיר אחד לאירוח קל בראש השנה

למה ללהטט בין שלל תבניות ומחבתות כשאפשר להכין עיקרית ותוספת חגיגיות בסיר אחד? קבלו חמישה רעיונות מעולים, מפאייה עוף עד לאסאדו עם ירקות שורש

Xnet

|

03.09.18 | 12:10

פאייה עוף בנוסח ולנסיה (צילום: ירון פלד)
פאייה עוף בנוסח ולנסיה (צילום: ירון פלד)

פאייה עוף בנוסח ולנסיה / פזית וירון פלד

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • קמצוץ זעפרן (כ-1/3 חבילה של 1 גרם)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה מלח גס
  • 1/2 1 ק"ג נתחי עוף - כרעיים,שוקיים וכנפיים
  • 250 גרם שעועית ירוקה רחבה
  • 250 גרם שעועית ירוקה עדינה
  • 1 כף גדושה פפריקה אדומה מעושנת
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 עגבניות, מגוררות
  • 4 לבבות ארטישוק קפואים, חתוכים לרבעים
  • 1/2 3 כוסות (840 מ"ל) ציר עוף
  • 2 כוסות (400 גרם) אורז פרסי
  • אפשרות: 3 גבעולי רוזמרין
  • להגשה: פלחי לימון

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

  1. משרים את הזעפרן ב-1/2 כוס מים רותחים ומניחים בצד.
  2. שמים בסיר רחב ונמוך את שמן הזית והמלח ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים אותם כ-10 דקות מכל צד, עד שהם משחימים היטב (אם יש צורך, עושים זאת בכמה סבבים).
  3. מוסיפים את שני סוגי השעועית ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את הפפריקה, השום, העגבניות והארטישוק ומערבבים.
  4. מוסיפים את ציר העוף ואת הזעפרן, יחד עם המים שבהם הושרה, ומערבבים.
  5. מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות, עד שהוא מכוסה לחלוטין בנוזלים. מגבירים ללהבה גבוהה ומבשלים 10 דקות, ללא מכסה ובלי לערבב.
  6. מכסים את המחבת, מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות נוספות. מכבים את האש, ואם רוצים מוסיפים לסיר את ענפי הרוזמרין. משאירים את סיר הפאייה מכוסה במשך 5 דקות.
  7. מגישים את הפאייה בליווי פלחי לימון.

 

 

 

אסאדו בתנור עם ירקות שורש / אפרת מוסקוביץ

 

אסאדו בתנור עם ירקות שורש (צילום: אפרת מוסקוביץ)
    אסאדו בתנור עם ירקות שורש(צילום: אפרת מוסקוביץ)

     

    מרכיבים

    כ-10 מנות

     

    • 2 ק"ג נתח אסאדו, חתוך לקוביות
    • 1 תפוח אדמה
    • 1 בצל
    • 1 קולרבי
    • 1 גזר
    • כמה גבעולי סלרי, ללא העלים
    • שמן זית לטיגון
    • 1/2 ראש שום
    • צרור עלי טימין או רוזמרין

     

    לתיבול

    • 2 כפיות מלח
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • 2 כפיות כמון

     

    אופן ההכנה

    1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני הבישול, כדי להביאו לטמפרטורת החדר. מפזרים על הבשר את מרכיבי התיבול ומעסים לתוכו.
    2. מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית.
    3. קולפים את הירקות וחותכים אותם לחתיכות גדולות. קולפים את שיני השום.
    4. מחממים על להבה גבוהה סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. מוסיפים מעט שמן זית ואת קוביות הבשר בשכבה אחת, ומשחימים אותן מכל הצדדים (אם הסיר אינו מספיק גדול, עושים זאת בכמה סבבים).
    5. מסירים את הסיר מהכיריים ומסדרים בו בשכבות את הבשר, הירקות והשום. מניחים מעל את עלי הטימין.
    6. מכסים את הסיר (אם אין מכסה, משתמשים בשתי שכבות נייר אלומיניום ומקפידים שהסיר יהיה אטום היטב). צולים חצי שעה, מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות וצולים כ-4 שעות נוספות, עד שהבשר רך.

     

     

     

    עוף ממולא בסגנון אוקראיני / אסנת לסטר

     

    עוף ממולא בסגנון אוקראיני (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      עוף ממולא בסגנון אוקראיני(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      כ-10 מנות

       

      • 10 תפוחי אדמה, לא קלופים
      • 2 עופות שלמים

       

      למילוי

      • 2 בצלים, קצוצים
      • 1 גבעול סלרי, קצוץ
      • 1/2 כוס שמן
      • 1 תפוח עץ גדול, קלוף ומגורר
      • 1 קישוא, קלוף ומגורר
      • 4 ביצים
      • 1 עד 1/2 1 כוסות פירורי לחם
      • 5 שזיפים מיובשים שלמים, מגולענים
      • 2 כפיות מחוקות מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
      • 3 כפות פפריקה מתוקה

       

      אופן ההכנה

      • שמים את תפוחי האדמה בקערה ומחוררים אותם בעזרת מזלג. מחממים כ-10 דקות במיקרוגל.
      • המילוי: מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים את הבצל והסלרי עד שהם מתרככים מעט. מסירים את המחבת מהכיריים, מוסיפים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים. למילוי אמור להיות מרקם של בצק – אם הוא רך מדי מוסיפים מעט פירורי לחם; ואם הוא קשה מוסיפים מים.
      • מחממים את התנור ל-190 מעלות.
      • ממלאים את שני העופות במילוי (אם יש מספיק מילוי, אפשר למלא גם מתחת לעור באזור השוקיים).
      • חוצים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. מניחים מעל את העופות, כשהחזה פונה כלפי מעלה. צולים כשעה ורבע.
      • אם רוצים, אפשר להוציא את המילוי מהעוף ולהגיש אותו בצד.

       

       

       

      מקלובה עם כרוב, גזר ובשר בבישול אטי בתנור / דינה משה

       

      מקלובה עם כרוב, גזר ובשר (צילום: דינה משה)
        מקלובה עם כרוב, גזר ובשר(צילום: דינה משה)

         

        מרכיבים

        8-6 מנות

         

        • 2 כוסות אורז פרסי
        • 1 כרוב
        • 4 גזרים, פרוסים
        • 5 שיני שום, קצוצות
        • 500 גרם בשר בקר טחון
        • 1/4 כוס רסק עגבניות
        • 1/4 כוס שמן
        • מיץ מלימון אחד
        • 1 צרור נענע גדול, קצוץ
        • 1 צרור פטרוזיליה גדול, קצוץ
        • 1 כפית זוטה לבנה יבשה (להשיג בחנויות תבלינים) או בזיליקום יבש
        • 1 כפית צ'ילי גרוס
        • 1 כפית סוכר
        • 2 כפיות גדושות מלח גס
        • 1 כפית גדושה פלפל שחור גרוס

         

        אופן ההכנה

        1. שוטפים את האורז ומשרים אותו במשך 30 דקות במים. מסננים.
        2. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
        3. חותכים מחצית מהכרוב לרצועות גסות, ואת המחצית השנייה קוצצים בינוני.
        4. מרפדים בנייר אפייה סיר גדול שאפשר להכניס לתנור. מפזרים בו באופן שווה את הגזר ועליו את רצועות הכרוב ו-2 משיני השום.
        5. מערבבים את יתרת המרכיבים ומשטחים על הגזר והכרוב. מוסיפים 5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים על פני התבשיל נייר אפייה (למניעת התייבשות) ומכסים במכסה. מבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
        6. מעבירים את המקלובה לתנור ואופים 6-5 שעות. באמצע האפייה בודקים עם כף את האורז שבתחתית הסיר, ואם הוא יבש מדי מוסיפים 1/4 כוס מים.
        7. הופכים את המקלובה בזהירות על מגש ומגישים מיד.

         

         

         

        כרעיים בתנור עם יין, ירקות ובוטנים על מצע של פריקי

         

        כרעיים בתנור עם יין, ירקות ובוטנים על מצע פריקי (צילום: אפיק גבאי)
          כרעיים בתנור עם יין, ירקות ובוטנים על מצע פריקי(צילום: אפיק גבאי)

           

          מרכיבים

          4 מנות

           

          • 1/2 1 כוסות פריקי (חיטה ירוקה מעושנת - להשיג בחנויות טבע ובחנויות תבלינים)
          • 1 חציל בינוני
          • 5 כפות שמן זית
          • 2 כרעי עוף
          • מעט קמח לבן לקימוח העוף
          • 1/4 כוס יין לבן
          • 2 כוסות מים
          • 6 שיני שום
          • 1 בצל קטן פרוס דק
          • 1 כפית בהרט
          • 1 כפית פפריקה מתוקה
          • 1 כפית כמון
          • פלפל שחור גרוס
          • מלח
          • 1 פלפל אדום חתוך לפרוסות רחבות
          • 3 פטריות טריות פרוסות
          • 10 עגבניות שרי
          • 1/4 כוס בוטנים לא קלויים קלופים

           

          אופן ההכנה

          1. שוטפים היטב את הפריקי ומסננים.
          2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. חוצים את החציל לאורכו ולאחר מכן לרוחבו, וחותכים כל רבע ל-3 אצבעות. מניחים את פרוסות החציל בתבנית, מרססים בשמן ואופים כ-20 דקות, עד להשחמה. מוציאים, אך לא מכבים את התנור.
          3. מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש גבוהה. מקמחים מעט את הכרעיים ומטגנים אותן כ-3 דקות מכל צד. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
          4. מוסיפים לסיר את היין, המים, השום, הבצל והתבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
          5. מפזרים את הפריקי בתבנית עמוקה ויוצקים עליה את תכולת הסיר. מניחים מעל את כרעי העוף ומסדרים ביניהן את החציל הקלוי, הפלפל האדום, הפטריות ועגבניות השרי. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כשעה.
          6. מסירים את נייר האלומיניום, מפזרים בתבנית את הבוטנים ואופים כחצי שעה נוספת.

           

          _______________________________________________________

           

          ויש גם מתכונים מעולים לעוף ממולא - עם אורז, בורגול או חיטה. לחצו על התמונה

           

            (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר בשרי
          ללא גלוטן
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (1 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג