חגיגה ירוקה בסוכה: סלט מיוחד
עם רימונים, תאנים, נענע ופיסטוקים

סלט ירוק חגיגי שירשים גם את האורחים וגם את בלוטות הטעם בזכות שילוב מרקמים וטעמים – והכל עטוף בוויניגרט הדרים מיוחד

Xnet

|

20.09.18 | 22:09

סלט ירוק מיוחד עם רימונים, תאנים, נענע ופיסטוקים (צילום: אלי מלול)
סלט ירוק מיוחד עם רימונים, תאנים, נענע ופיסטוקים (צילום: אלי מלול)
המתכון באדיבות דן סטודינסקי, שף המסעדה האיטלקית אפרטו בקיסריה.

 

מרכיבים

 

לסלט
  • 1 צרור רוקט, קצוץ דק
  • 1 חסה, קצוצה דק
  • 10 עלי נענע שלמים
  • גרעינים מרימון שלם
  • 1/2 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה
  • 3 תאנים, פרוסות
  • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים, קלויים במחבת ללא שמן

 

לרוטב הוויניגרט
  • 1 כפית חרדל גרגירים
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן קנולה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הרוקט, החסה, הנענע וגרעיני הרימון (שומרים מעט מהם בצד לקישוט) ומערבבים.
  2. שמים בקערית את כל מרכיבי הרוטב, למעט השמן. מוסיפים את השמן בזילוף אטי, תוך טריפה, עד לקבלת רוטב אחיד.
  3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. מזלפים מעל את השמנת החמוצה, מסדרים את פרוסות התאנים ומקשטים בפיסטוקים ובגרגירי הרימון ששמרנו בצד. מגישים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג