ואפית בחגיך: חמש עוגות בחושות ופשוטות עד 150 קלוריות לפרוסה

מותר לאכול עוגה גם אם אתם בדיאטה, רק תוודאו שהיא מהסוג הנכון, כן? המנות בגודל סביר, ההכנה מהירה וקלה ובלי הגזמות בגזרת הסוכר והשומן

סיון ורקר-פלג

|

30.09.18 | 08:06

עוגת שוקולד, טחינה ודבש (צילום: אבירם פלג)
עוגת שוקולד, טחינה ודבש (צילום: אבירם פלג)

 עוגת שוקולד, טחינה ודבש

 

מרכיבים

תבנית קוגלהוף

16 פרוסות / 130 קלוריות לפרוסה

 

לממרח החלבה

 

  • 1/2 כוס טחינה גולמית, רצוי מלאה
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 1 כפות קמח מלא

 

העוגה

  • 3 ביצים
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח חיטה תופח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כוס קקאו
  • 1/4 כוס סוכר חום

 

לזיגוג

  • 1 כפית דבש

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.
  2. ממרח החלבה: מערבבים את הטחינה והדבש עד לאיחוד מלא. מוסיפים כף וחצי קמח להסמכת הבלילה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
  3. העוגה: בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמן. מוסיפים את ממרח החלבה ומערבבים היטב.
  4. מנפים אל העיסה את הקמחים, הקקאו והמלח, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים בתנועות קיפול רק עד לאיחוד (היזהרו לא לערבב יותר מדי).
  5. יוצקים את העיסה לתבנית, ואופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  6. לאחר שהעוגה מתקררת, מחלצים מהתבנית ומזלפים מעל כפית דבש.

 

 עוגת מייפל וקינמון

 

עוגת מייפל וקינמון (צילום: אבירם פלג)
    עוגת מייפל וקינמון(צילום: אבירם פלג)

     

    מרכיבים

    תבנית סיליקון בצורת שושנה/ קוגלהוף/ שתי תבניות אינגליש קייק

    10 מנות / 150 קלוריות למנה

     

    • תרסיס שמן לשימון התבנית
    • 2 ביצים
    • 1/3 כוס שמן קנולה
    • 1 כף תמצית וניל אמיתית
    • 1/2 גביע יוגורט טבעי 1.5% שומן
    • 4 כפות סוכר חום
    • 1/4 כוס סירופ מייפל טבעי
    • 1 כוס קמח תופח
    • 1/2 כוס קמח מלא
    • 1/4 1 כפיות קינמון

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.
    2. טורפים בקערה את הביצים, השמן ותמצית הווניל. מוסיפים את היוגורט והסוכר ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים מחצית מסירופ המייפל ומערבבים.
    3. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח והקינמון ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
    4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
    5.  מוציאים את העוגה מהתנור ומזליפים עליה את יתרת סירופ המייפל.

     

     

    עוגת טחינה וסילאן

     

    עוגת טחינה וסילאן (צילום: אבירם פלג )
      עוגת טחינה וסילאן(צילום: אבירם פלג )

       

      מרכיבים

      תבנית קוגלהוף בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש קייק

      16 פרוסות / 140 קלוריות לפרוסה

       

      • 1/3 כוס טחינה גולמית
      • 1/3 כוס סילאן טבעי
      • 1 גביע שמנת חמוצה 9%
      • 2 ביצים
      • 3/4 כוס סוכר חום
      • 1/2 כפית אגוז מוסקט
      • 1/2 1 כוסות קמח תופח
      • קורט מלח

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים את התבנית.
      2. מערבבים בקערה את הטחינה הגולמית ( כפי שהיא, אין צורך לדלל במים) עם סילאן ושמנת חמוצה עד לקבלת בלילה חלקה בצבע אחיד.
      3. מוסיפים ביצה אחת וטורפים. חוזרים על אותה הפעולה עם הביצה השנייה.
      4. מוסיפים סוכר חום, מלח, אגוז מוסקט וקמח תופח ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע בתערובת כמעט לחלוטין.
      5. יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור.
      6. כאשר העוגה משחימה מלמעלה יש להכניס קיסם עד לעומק המקסימלי אליו מצליחים להגיע, ולוודא שהמלית אינה נוזלית ושנותרים פירורים לחים בלבד.

       

      עוגה עם פירות יער

       

      בחושה עם פירות יער (צילום: אבירם פלג)
        בחושה עם פירות יער(צילום: אבירם פלג)

         

        מרכיבים

        תבנית קוגלהוף

        כ-16 פרוסות / 110 קלוריות לפרוסה

         

        • 2 ביצים
        • 1/4 כוס שמן קנולה
        • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
        • 1/4 כוס סוכר חום
        • 3/4 כוס קמח מלא
        • 3/4 כוס קמח תופח
        • 1/2 כוס מים פושרים
        • 1 כפית קינמון טחון
        • 1 כף תמצית וניל
        • 100 גרם תערובת פירות יער (אפשר גם פירות קפואים שהופשרו)

         

        לציפוי

        • 1/2 גביע יוגורט 1.5% שומן
        • 1 כף אבקת סוכר

         

        אופן הכנה

        1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את התבנית.
        2. מערבבים את הביצים עם השמן והטחינה עד לתערובת אחידה.
        3. מוסיפים את הסוכר והקמחים יחד עם כוס מים פושרים.
        4. מתבלים עם הקינמון ותמצית הווניל עד לקבלת עיסה אחידה ודחוסה. הימנעו מערבוב יתר. ערבבו רק עד שהקמחים נבלעים בתערובת.
        5. מוסיפים לתערובת את פירות היער ומערבבים בעדינות.
        6. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור לכ-45 דקות עד שהעוגה מתייצבת, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים בלבד.
        7. כאשר העוגה מוכנה, משחררים אותה בעדינות מן התבנית ומניחים על צלחת שטוחה עד לצינון מוחלט.
        8. הציפוי: מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים על העוגה. ניתן להגיש את העוגה עם הציפוי בצד, או לחילופין לצפות את כולה או כל פרוסה חתוכה בנפרד.

         

        עוגת פיסטוקים ופטל אדום

         

        עוגת פיסטוקים ופטל אדום (צילום: אבירם פלג )
          עוגת פיסטוקים ופטל אדום(צילום: אבירם פלג )

           

          מרכיבים

          תבנית אינגליש קייק

          ‭15-כ‬ פרוסות / 140 קלוריות לפרוסה

           

          • 3 ביצים
          • ‭1/2‬ כוס רויון
          • ‭1/2‬ כוס שמן
          • 50 גרם ‭1/4)‬ כוס) מחית פיסטוק טבעית
          • 1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח תופח
          • 6 כפות קורנפלור
          • 50 גרם ‭1/2)‬ כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
          • 125 גרם ‭3/4)‬ כוס) פטל אדום טרי או קפוא

           

          • לקישוט: מעט אבקת סוכר

           

          אופן הכנה

          1. מחממים את התנור ‭160-ל‬ מעלות, מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
          2. מערבבים בקערה את הביצים, השמן והרויון עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב.
          3. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, הקורנפלור ואבקת הסוכר.
          4. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לקערה עם הבלילה ומערבבים בתנועות אטיות, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (יש להימנע מערבוב מהיר או ארוך מדי, שיפגע במרקם העוגה).
          5. מוסיפים את הפטל ומערבבים בעדינות רק עד שהוא מתפזר באופן אחיד.
          6. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים ‭30-כ‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים בלבד. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

           

          סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          מתכון מהיר
          כשר חלבי
          דיאטטי
          דרגת קושי קלה
          דירוג הגולשים (2 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג