שתף קטע נבחר

הצצה למוזיאון

רן טל בוחר לפלרטט עם עולם הקולנוע בדרכו. הוא מתנהל בהיברידיות. רואה ונוגע בדרכו המיוחדת בדמויות שהוא מציג בסרטיו התיעודיים שזכו בפרסים חשובים. בסוף השבוע הבא יוקרן סרטו האחרון 'המוזיאון' שצולם במוזיאון ישראל.

העונה של הסינמטק נפתחת בפעם השלישית, והפעם עם סרטו של הבמאי רן טל. טל, במאי של סרטים דוקומנטריים עוסק בסרטיו בזהויות השונות בחברה הישראלית. הוא חוקר אותה שנים רבות: "החברה הישראלית עסוקה באופן מאוד עמוק ואפילו אובססיבי, יסודי בשאלות של זהות. חילונים, יהודים, אזרחים, ציונים, פוסט ציונים, אנטי ציונים, אני בוחר להסתכל על החברה הישראלית בכל פעם דרך חלון אחר".

 

בסרטו האחרון, "המוזיאון" שהכנתו נמשכה על פני שלוש שנים, נכנס טל לנבכי מוזיאון ישראל "המוזיאון הוא סוג של מפעל שמייצר נרטיבים. הם נמצאים במחסן ואני מעלה אותם לקהל. לכל אחד יש תפקיד: לסבל, למנהל, לאוצר, לרסטורטור. כולם גלגלי שיניים במפעל הזה ש'ממשמע' את האוסף, והופך אותו מחפצים דוממים לשאלות, לנרטיבים ולסיפורים" הוא מביא את נקודת הראות שלו, "יש שאלות שקשורות להיסטוריה ולתרבות שבתוכו המוזיאון הזה פועל או לשאלות אוניברסליות".

 

הסרט "המוזיאון" מצולם במוזיאון ישראל שלא נבחר במקרה "אפשר לעשות אין סוף סרטים על ובתוך מוזיאון ישראל" הוא אומר "הסרט מתעסק בשאלות שאפשר לחבר אותן למקום הספציפי הזה". רן טל בוחר להביט באנשים ולתת לקולות שלהם לדבר. הוא עושה שימוש בטכניקה voice over. הקריינות, שנפרדת מהתמונה, נותנת לנו הצופים את האפשרות לחבר את המחשבות בדרך שאנו בוחרים בה בעצמנו "הזכרונות שלהם שנכנסים ויוצאים מהסרט מייצרים חווית צפייה שהיא אחרת, יותר מהורהרת, אינטימית, אבל גם לא מניפולטיבית. ההפרדה בין ערוצי הקול לתמונה מאפשרת לצופה לעשות את הסינטזה. זה שונה מהחוויה בקולנוע רגיל שם התמונה והקול אחד הם ומייצרים חוויה ריאליסטית ותחושה שהכל אמיתי".

 

- ()
רן טל. במאי

 

רן טל נוגע בחיים מזויות אישיות ולאומיות. הוא נולד וגדל בקיבוץ בית השיטה ובסרט קודם בשם "ילדי השמש" (2007) הוא מביא את סיפור הקיבוץ מזוית-הניסיון ליצור אדם חדש ומשפחה חדשה בקיבוצים ונוגע בהפרדה בין ההורים לילדים והאידיאולוגיה הקיבוצית. בסרטו "גן עדן" (2012) הוא מתעד את קורות גן השלושה, הסחנה, על מבקריו הרבים והפנים השונות של המבקרים שם.

 

- ()
המוזיאון. באדיבות רן טל

 

ענבל בחרה ללכת עם אהבתה לקולנוע וליוצרים ולהביא לקהל התנסות "סינמטקית", כמו בישראל, עם הקולנוע הישראלי, כשהיא מקפידה להביא לשיחה את אחד היוצרים או אנשי קולנוע בכירים כדי לשוחח עם הקהל ולתת עומק נוסף לצפייה. אתי ענבל הקימה אותו במטרה ליצור שיח בין ישראלים ואמריקאים סביב נושאים שמועלים על ידי יוצרים של סרטים ישראלים.

 

.הסינמטק הוקם בתמיכת IAC NJ ובתמיכת JCCOTP ונהנה מתמיכת שגרירות ישראל בניו יורק

 

"המוזיאון" יוקרן ביום ראשון 14 באוקטובר 2018 בשעה 7 בערב עם שאלות ותשובות בהנחייתו של רן טל, במאי הסרט.

 

לפרטים ולהזמנת כרטיסים:

 

bit.ly/2QqLWhz

 

 

 

 


פורסם לראשונה 05/10/2018 04:42

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים