שתף קטע נבחר

ויראלי בעולם הערבי: ישראלים מספרים איפה ירצו לבקר

הסרטון "באיזו מדינה ערבית אתה רוצה לבקר?" שצולם במתחם שרונה בתל אביב פורסם בעמוד של משרד החוץ בערבית וזכה כבר ל-3 מיליון צפיות. "אהלן וסהלן, מקבלים אתכם", הגיבו חלק מהגולשים, בעוד אחרים טענו שהישראלים לא רצויים

 

 

סרטון של משרד החוץ הפך בימים האחרונים לוויראלי בעולם הערבי. הסרטון, שבו נשאלו ישראלים באיזו מדינה ערבית הם ירצו לבקר, זכה כבר ל-4.8 מיליון חשיפות - מתוכן 3 מיליון צפיות.

משרד החוץ מתפעל עמודים פעילים בפרסית (צילום: משרד החוץ)
16 אלף לייקים. מתוך הסרטון(צילום: משרד החוץ)

משרד החוץ מתפעל עמודים פעילים בפרסית (צילום: משרד החוץ)
הסרטון הפך לוויראלי. "באיזו מדינה ערבית אתה רוצה לבקר?"(צילום: משרד החוץ)

הסרטון "באיזה מדינה ערבית אתה רוצה לבקר?" צולם במתחם שרונה בתל אביב ופורסם על גבי עמוד הפייסבוק של משרד החוץ בשפה הערבית, לו כ-1.6 מיליון עוקבים. זהו העמוד עם מספר העוקבים הרב ביותר ששייך למשרד החוץ, ותכני העמוד זכו מתחילת השנה ועד לחודש ספטמבר לחשיפה של כ-150 מיליון איש מרחבי העולם הערבי.

 

על פי הנתונים, הקהל שצפה בסרטון מורכב בעיקר מגברים בגילאי 25 עד 34, רובם מעיראק, מצרים ואלג'יריה. הסרטון זכה לכ-16 אלף לייקים וכ-7,000 תגובות מצד גולשים במדינות ערב.

 

חלק מהמגיבים הזמינו ישראלים לבקר בארצותיהם: "בואו לירדן, יש לנו את פטרה ומקומות בילוי רבים", "אהלן וסהלן לכל מי שאוהב את מצרים", "מקבלים אתכם בברכה בצפון אפריקה", "סעודיה יפה משחשבתם", נכתב, בין היתר. אחרים הביעו רצון לבקר בישראל, לעומת כאלו שטענו כי ישראלים אינם רצויים כלל בשטחם.

 

יונתן גונן, ראש ענף ערבית במחלקה לדיפלומטיה דיגיטלית במשרד החוץ, סיפר כי "מיד לאחר פרסום הסרטון הבחנו שהוא מתפשט כאש בשדה קוצים ברשתות החברתיות ובתקשורת הערבית. גולשים מכל מדינה התלהבו שישראלים מקווים לבקר בשטחה. כמובן שהיו מי שכעסו, אך כעס הוא לעיתים חלק בלתי נפרד מוויראליות".

 

גונן הוסיף: "מעבר לישראלים שמביעים עניין בתרבויות השכנות, הסרטון נועד להראות חלק מהמגוון האנושי בישראל, הרחק מהסטריאוטיפים שנהוג להציג ברשתות הטלוויזיה הערביות - שכמעט ולא חושפות לקהל את הישראלי הפשוט". הסרטון זכה לסיקור נרחב בכלי התקשורת בעולם הערבי.

משרד החוץ מתפעל עמודים פעילים בפרסית ( )
הסרטון זכה לסיקור נרחב בעולם הערבי( )

משרד החוץ מתפעל עמודים פעילים בפרסית ( )
( )

משרד החוץ מתפעל עמודים פעילים בפרסית ( )
( )

משרד החוץ מתפעל עמודים פעילים בפרסית ( )
( )

מלבד העמודים בערבית, משרד החוץ מתפעל עמודים פעילים בפרסית בכמה פלטפורמות מרכזיות ופופולריות בקרב אזרחי איראן - בהן פייסבוק, טוויטר, טלגרם ואינסטגרם. לעמודים אלה יש בסך הכל מאות אלפי עוקבים והתכנים שמתפרסמים בהם בשפה הפרסית מגיעים מדי שבוע אל יותר משני מיליון קוראים.

 

בחודשים האחרונים, עמוד האינסטגרם של ישראל בפרסית תופס תאוצה בצורה בלתי רגילה. כרגע, אינסטגרם הוא אחת מהפלטפורמות הבודדות שעדיין אינן חסומות בפני גולשים איראנים.

 

באופן כללי ועל פי המשתקף באלפי תגובות של העוקבים מאיראן וגם מחוצה לה, ישראל לא נתפסת בעיני העם האיראני כאויב. איראנים רבים חוזרים ומדגישים בעמודים של משרד החוץ כי הם לא שונאים את ישראל ומחכים ליום שבו יחודשו הקשרים עתיקי היומין עם העם היהודי ומדינת היהודים. גם צלמים ישראלים, שתמונותיהם מתפרסמות בעמוד האינסטגרם בפרסית, מקבלים הודעות תמיכה ומסרים חיוביים מאזרחי איראן שמבקשים להדגיש את אהבתם כלפי ישראל.

 

בפלטפורמות הערביות צבר משרד החוץ מתחילת השנה כ-220 מיליון צפיות בסרטונים. לעמוד פייסבוק בערבית יש 1.6 מיליון עוקבים ובטוויטר יש כ-170 אלף עוקבים.

 

מתחילת השנה, נרשמה עלייה של 87% בכמות העוקבים באינסטגרם ועלייה של 34% בכמות העוקבים בטוויטר. עוד דווח כי מספר העוקבים ביוטיוב של משרד החוץ הכפיל את עצמו.


פורסם לראשונה 08/10/2018 22:15

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: משרד החוץ
הסרטון שצולם בשרונה
צילום: משרד החוץ
מומלצים