עוגיות ריבה נמסות בפה מבצק משודרג עם וניל וגבינת מסקרפונה

טל סורסקי שדרג את הצורה לבצק השק"מ הוותיק וקיבל עוגיות ממכרות שלא כדאי לכם להכין אם אתם לא רוצים להוסיף כמה ק"ג למשקל

טל סורסקי

|

25.10.18 | 21:16

עוגיות ריבה נמסות בפה מבצק מסקרפונה (צילום: טל סורסקי)
עוגיות ריבה נמסות בפה מבצק מסקרפונה (צילום: טל סורסקי)
אם כבר מכינים עוגיות ריבה, אז למה לא להשקיע טיפה? למשל, לקחת בצק שק"מ – שמנת, קמח ומרגרינה - ולשדרג לו את הצורה? את המרגרינה נחליף בחמאה, אין בכלל מה לדבר. את השמנת נחליף במסקרפונה, ומאחר שבשלב הזה הפסקנו לספור קלוריות, נוסיף עוד 2 חלמונים (כי הבצק לא מספיק עשיר), קצת אבקת סוכר וגם וניל בשביל הטעם.

 

התוצאה: עוגיות ריבה מושלמות עם בצק שנמס לו בפה. עוגיות שידועות גם בשמן השני – מחרבות הדיאטות. עוגיות שצריכים לזרוק מהבית רק בשביל לא להוסיף 2 ק"ג למשקל. כאלה עוגיות ריבה!

 

מרכיבים

כ-30 עוגיות

 

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר + עוד קצת לקישוט
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור
  • 5 כפות ריבה

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת המיקסר את החמאה וגבינת המסקרפונה ומעבדים בעזרת וו הגיטרה לקרם אחיד. מוסיפים את אבקת הסוכר, הווניל והחלמונים ומעבדים עד לאיחוד. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד.
  2. יוצרים מהבצק כדור, משטחים לדסקית, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק לשניים. מחזירים חלק אחד למקרר, כשהוא עטוף, ומרדדים את השני על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  5. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 4X4 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע 1/2 כפית ריבה ומורחים אותה מעט. מצמידים שתי פינות נגדיות של כל ריבוע ומהדקים זו לזו.
  6. מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות, עד ששולי העוגיות משחימים קלות. מעבירים לרשת לצינון מוחלט.
  7. מכינים באותו האופן עוגיות גם ממחצית הבצק השנייה.
  8. בוזקים על העוגיות אבקת סוכר ושומרים בכלי אטום.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (5 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג