הסיר שלנו גדול וסגול: קדרת קציצות משפחתית עם סלק, כרוב ובצל סגול

יהיה לכם חבל לאכול את התבשיל הזה מרוב שהוא יפה, אבל מרגע שתיקחו ביס יהיה לכם קשה להפסיק - גם בגלל הרוטב וגם בזכות התיבול המיוחד של הקציצות

דינה משה

|

20.11.18 | 10:52

קדרת קציצות סגולה עם סלק, כרוב ובצל סגול (צילום: דינה משה)
קדרת קציצות סגולה עם סלק, כרוב ובצל סגול (צילום: דינה משה)

מרכיבים

8-6 מנות

 

לקציצות
  • 500 גרם בשר בקר או עוף טחון
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 כוס נענע קצוצה
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית בהרט לקובה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • לטיגון: 3 כפות שמן

 

לתבשיל
  • 2 סלקים גדולים, קלופים וחתוכים למקלות
  • 1/2 כרוב סגול, חתוך לרצועות
  • 1 בצל סגול גדול, חצוי ופרוס
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה מלח גס
  • 1/2 כפית בהרט לקובה
  • 1 כפית סוכר
  • קורט מלח לימון

 

אופן ההכנה

  1. הקציצות: מערבבים היטב את כל מרכיביהן, למעט השמן. יוצרים מהתערובת קציצות.
  2. מחממים את השמן בסיר. מעבירים ללהבה נמוכה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים לצלחת.
  3. התבשיל: מוסיפים לסיר את כל מרכיביו ומערבבים. מוסיפים את הקציצות ויוצקים מים עד לכיסוי המרכיבים, ולא יותר. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים, ומוסיפים אם יש צורך (אבל לא יותר מדי – התבשיל צריך להיות סמיך).
  4. מגישים חם, לצד אורז, פירה או קוסקוס.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (2 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג