שתף קטע נבחר

זהירות, טרנדים: כך תתאימו את דירת הקבלן לצרכים שלכם

מדוע שטחי אחסון קריטיים בימינו בדירות הקבלן המינימליסטיות, איך אי הפרדה בין השטח הציבורי לפרטי יכולה לגרום למבוכה ומדוע פרקטיות מנצחת עיצוב. אתר "המקצוענים" עם המדריך שיגרום לכם להרגיש בבית

כשהכיור צמוד לספת הסלון ומציג לראווה את הבלגאן במטבח, כשאין כמעט שטחי אחסון בדירה המינימליסטית וכשהבית אמנם נראה מקטלוג, אבל סיוט לתחזק אותו – כנראה שלא התאמתם את הדירה לדיירים. אם רכשתם דירה מקבלן, אל תשכחו להפוך אותה לשלכם, כדי לא להתחרט כשמאוחר מדי.

 

בכתבה הקודמת, הרחבנו על השלבים שחובה להשלים כבר בשלב הכנת התשתית ועל כשלים בדירות שתתקשו לתקן בהמשך. בכתבה זו, נתייחס לחלוקת החדרים, לנוחות השימוש והתחזוקה ולחשיבות האחסון.

 

אילוסטרציה תכנון ובנייה (צילום: shutterstock)
התאימו את חלוקת החדרים בבית לצרכים שלכם, תוך מחשבה על השנים הבאות(צילום: shutterstock)

זכרו להפריד בין החלל הפרטי לחלל הציבורי בבית

בעת תכנון הדירה, מומלץ לבצע הפרדה בין החלל הציבורי לחלל הפרטי. החלל הציבורי יכלול לרוב את הכניסה לבית, הסלון, המטבח, פינת האוכל ושירותי אורחים. החלל הפרטי יכלול את חדרי השינה, חדרים רטובים ומרפסת שירות. "הפרדה זו תסייע בשמירה על חלל פרטי ואינטימי לבני הבית", אומרת האדריכלית רחל ורשבסקי, מחברת הספר "הנוסחה לעיצוב". "זו בבחינת טעות קריטית למקם חדר אמבטיה ליד הסלון, באופן שיחייב מעבר של דיירי הבית דרך חלל זה. נסו לדמיין את חוסר הנעימות שיכול להיגרם בחיי היומיום בשל אי הקפדה על הפרדה זו".

 

"מומלץ שלכל חדר שינה תהיה כניסה אינטימית ושהכניסה לא תתבצע הישר מהחלל הציבורי", מוסיפה מעין גרינברג מנהלת מחלקת שינויי דיירים בחברת צרפתי שמעון.

 

"כמו כן, בעידן שבו הטרנד השולט הוא הצמדת הסלון למטבח עד כדי הפיכתם ליחידה אחת, ודאו שהדבר אכן תואם את הצרכים ואת ההרגלים שלכם. ורשבסקי: "למשל, אם המטבח בבית פעיל במיוחד, ודיירי הבית אינם מסודרים ונוטים לערום כלים רבים על השיש, שווה לשקול להרחיק את המטבח מעט מהסלון. אם אין אפשרות כזו, לכל הפחות כדאי לתכנן אותו כך שהבלגאן יוצנע ועמדת הכיור לא תהיה צמודה אל פינת הישיבה בסלון".

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם? 

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע  

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

אילוסטרציה תכנון ובנייה (צילום: shutterstock)
האם זכרתם להפריד בין החלל הפרטי לציבורי בבית? (צילום: shutterstock)

אין דבר כזה יותר מדי שטחי אחסון  

חשבו על משפחה ישראלית ממוצעת עם 3 ילדים. האם נראה לכם שיש להם מספיק שטחי אחסון בדירות הקבלן הממוצעות? לעתים, מרוב מחשבה על עיצוב שוכחים שחפצים שאין להם מקום לאחסון ימצאו את עצמם פזורים בחלל בערבוביה.

 

לכן, בבואם לתכנן את בית חלומותיכם, זכרו שאחסון הוא אחד העוגנים החשובים. גרינברג: "אחסון נכון יאפשר ניצול מרבי של שטח הדירה, באופן שיצור חללים פנויים, מרווחים ולא עמוסים. יש לא מעט 'שטחים מתים' בכניסה לבית, במסדרונות ובקירות לא מנוצלים בחדרים מסוימים, שניתן בעזרת נגרות לייצר בהם ארונות ופתרונות אחסון שיהיו סמויים מהעין ויאפשרו לנו לשמור עליו מסודר לאורך השנים".

 

"בחנויות השונות, לרוב ימכרו לכם ריהוט במידות סטנדרטיות", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "ברגע שתבקשו לשנות מידות, מיקומים ולהפוך את הרהיט למנוצל יותר מבחינת נוחות ושטחי אחסון, תידרשו לשלם תוספת משמעותית במחיר. לכן, אם דרוש לכם פריט נגרות ייחודי, לצורך ניצול חלל שמידותיו אינן סטנדרטיות, בקשו הצעת מחיר ממספר חברות שונות וכן מנגרים שזהו תחום התמחותם. עדיף להשקיע עוד יום-יומיים בסקר שוק, אך להרוויח שטח אחסון משמעותי, שיהפוך את כל חווית המגורים בבית למסודרת, מאורגנת ומעוצבת יותר".

 

"אני ממליצה להעלים את הנגרות מתקרה ועד רצפה", מוסיפה ורשבסקי. "אם עבודת הנגרות תואמת את צבע הקירות הסמוכים לה, היא נעלמת לגמרי. האורחים נכנסים אל מבואה נעימה ומוארת ואיש אינו יודע שמאחורי הקירות מסתתרים ארון החשמל, הראוטר, שואב האבק, חומרי הניקוי וכל מה שאינו אסתטי לעין ונרצה להצניע. גם חפצים שאינם בשימוש יומיומי (עגלת הקניות) יכולים להיות בקלות נסתרים במיקום נוח לשליפה".

 

 

לדברי ורשבסקי, "אם יש נתון אדריכלי שלא ניתן לשנות, כמו עמוד שממוקם במרכז הדירה, נוכל 'לבלוע' אותו לגמרי בעזרת עבודת נגרות שתאפשר כחלל אחסון. בבחירת ריהוט, כדאי להתחשב גם בשטחים מתים שיכולים להיות מנוצלים כמו ארון מתחת לכיור האמבטיה, מיטה המכילה מגירות אחסון נוחות לשליפה. לעומת זאת, בוידעם, הוא דוגמה לאזור אחסון שהשליפה ממנו אינה נוחה בכלל. לכן, נוכל להשתמש בו לצרכים פונקציונליים כגון דוד חשמל, צנרת מיזוג אוויר וכו'. אם יש בבית גרם מדרגות, נוכח ליצור תחתיו ארון לאחסון מזוודות, נעליים, חומרי ניקוי, לול לילדים, מקפיא, משחקים".

 

הבית מרשים בקטלוג? זכרו שתצטרכו לתחזק אותו

גם אם יצלמו את הבית שלכם לקטלוג, ויאבזרו אותו נכון ביום הצילום – סביר להניח שתרצו להתגורר בו. ואולם, ביומיום הבית הוא לא קטלוג, ומה שנראה יפה לא בהכרח הופך את החיים שלכם ליפים. בחרתם בריצוף שקשה לתחזק? תשלמו על כך במשך שנים ארוכות. ספת הסלון אינה עמידה בפני כתמים? תצטרכו לחיות עם זה או לשלם כמה אלפי שקלים כדי להחליף אותה.

 

אם המטבח לא ידידותי לשימוש, ורק "מצטלם" טוב, על כל כלי ההגשה התלויים לראווה יצטבר אבק ותתעצלו לנקות אותם לפני כל שימוש. אם הבית נראה ומרגיש כמו מוזיאון, אתם תשרתו אותו במקום שהוא ישרת אתכם.

 

ורשבסקי: "התחשבו בילדים המתגוררים בבית, דאגו לכך שהמוצרים יהיו נוחים לשימוש עבורם ואינם מסוכנים. מיקום של מיקרוגל בארון גבוה מדי, יכול לא רק להיות לא נוח, אלא גם לחייב אותם לטפס על כיסא או לשפוך על עצמם את תכולת הצלחת. פרקטיות היא לפני עיצוב, מבחינה זו. לעיצוב תתרגלו, אבל אם המוצר, הרהיט, החיפוי או התאורה לא יהיו פרקטיים, איכות החיים של דיירי הבית תיפגע משמעותית".

 

לסיכום, אם אינכם חולי ניקיון, אולי מוטב להימנע מריצוף חלק ומבריק שיראו עליו כל סימן לכלוך. כך גם לגבי מטבח שכולו לבן. לעומת זאת, אם נולדתם עם סמרטוט ביד, אולי לחפות את מרבית שטחי הבית בפרקט זה לא הפתרון בשבילכם. משום תמיד תרגישו שלא ניקיתם אותו מספיק.

 

היזהרו מטרנדים, הם חולפים! 

אתם טיפוסים שמרניים וקלאסיים? אין טעם להיגרר אחרי טרנד הבטון עם האלמנטים התעשייתיים. עיצוב כזה אולי נראה מאוד טוב בעיני מעצב הפנים שלכם, אך טיבם של טרנדים לחלוף, וכשזה יקרה, אתם אלו שתצטרכו לגור בבית הזה. ואז, במקום שתרגישו בבית, הבטון יכול להרגיש לכם קר ומנוכר.

 

זוכרים שלפני כ-15 שנה הטרנד הכפרי היה במיטבו עם רהיטים בחום כבד עם פיתוחי ברזל? אם אתם טיפוסים מודרניים, בטח כבר נפטרתם מהריהוט הזה או חידשתם אותו עם צביעה ללבן-שמנת בסגנון "ווש". היו אתם בביתכם, ואל תהיו מושפעים מתמונות באינסטגרם או בפינטרסט שאינן משקפות את האופי שלכם. טרנדים יכולים לעבוד לכם באביזרים משלימים (שטיחים, וילונות, כריות, תמונות, אביזרים) אבל להחליף ריצוף, מטבח ופרטי נגרות שעלו לכם המון כסף, יהיה הרבה יותר קשה.

 

צריכים נגר? לחצו כאן  

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"


פורסם לראשונה 16/12/2018 11:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים