אם כבר אוכלים אחת - אז שתהיה שווה: סופגניות יוצאות מגדר הרגיל

זה הזמן לשים סוף להתלבטות: בחג הזה כן אוכלים סופגניות, אבל הן חייבות להיות יותר מסתם גושים של בצק מטוגן וקר. התפנקו במקום עם קְרוֹפְנֶה ופפנאש עם מסקרפונה

הודליה כצמן

|

29.11.18 | 08:36

  (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

 קְרוֹפְנֶה - סופגניות אלבניות אפויות עם אוריאו

 

מרכיבים

 

  • 1/2 כוס חלב, חמים
  • 4 כפיות סוכר קנים אורגני
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • 1 ק״ג קמח כוסמין
  • 2 כפיות מלח
  • 100 גרם שמן קוקוס, מומס
  • 4 חלמונים
  • 2 כפות רום או קוניאק
  • 1 קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • 1 קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה, טרופה

 

למילוי קרם אוריאו

2 חבילות עוגיות אוריאו קרם לבן/שוקולד

 

לציפוי

  • אבקת סוכר
  • עוגיות אוריאו

 

אופן הכנה

  1. מערבבים את החלב עם 2 כפיות סוכר קנים והשמרים ומניחים בצד ל-15 דקות.
  2. בתוך קערת מיקסר מערבבים את הקמח, המלח, תערובת השמרים והקוקוס המומס.
  3. מוסיפים את החלמונים בהדרגה תוך כדי ערבול.
  4. מוסיפים את יתר סוכר הקנים, הרום, הקליפה המגורדת מלימון ותפוז והווניל וממשיכים ללוש את הבצק במשך 10 דקות.
  5. מעבירים למשטח עבודה מקומח ולשים את הבצק עד שהוא רך, אחיד ואינו דביק.
  6. יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה משומנת, מכסים עם ניילון נצמד ומניחים במקום חמים ולח למשך שעה וחצי - שעתיים (או עד שהבצק מכפיל את נפחו). בימים קרירים כדאי לכסות את הקערה עם שמיכה עבה.
  7. בוצעים מהבצק חתיכות,  יוצרים כדורים בגודל הרצוי ומסדרים על גבי תבנית המרופדת בנייר אפיה עם רווחים של 10 ס״מ
  8. ביניהם. מברישים בביצה.
  9. מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת של 30-20 דקות.
  10. מחממים את התנור ל-180 מעלות, אופים את הסופגניות 20-15 דקות, עד שהן תפוחות וזהובות. מוציאים ומצננים.
  11. המילוי: מפרקים את העוגיות לבודדות, מגרדים מהן את המילוי לתוך קערה. מחממים את הקרם בקערה וממלאים בו שק זילוף עם צנטר ייעודי למילוי. ממלאים את הסופגניות.
  12. מקשטים באבקת סוכר ובעוגיות אוריאו.

 

קְרוֹפְנֶה - סופגניות אפויות עם אוריאו (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    קְרוֹפְנֶה - סופגניות אפויות עם אוריאו(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     סופגניות פפנאש גבינתיות עם מסקרפונה

     

    מרכיבים

    תבנית שקעים למאפינס עגולים או לדונאטס

     

    • 500 גרם גבינת ריקוטה / מסקרפונה
    • 100 גרם סוכר קוקוס / קנים אורגני
    • 350 גרם קמח כוסמין לבן
    • 1 שקית סוכר וניל
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
    • קורט מלח
    • 2 ביצים
    • שמן קוקוס לטיגון

     

    למילוי

    • ממרח חלבה או חמאת בוטנים או ריבה שאוהבים

     

    לקישוט

    • אבקת סוכר, פירות יער

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים (לדונאטס או למאפינס עגולים).
    2. מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר, הקמח, הווניל, הסודה והמלח. 
    3. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
    4. יוצקים את התערובת לשקעים ואופים בתנור 30-25 דקות, או עד שהסופגניות מזהיבות. מוצאים, מניחים לצינון ומחלצים.
    5. המילוי: חוצים את הסופגניות ומורחים את המילוי או מורחים את המילוי בחלק התחתון של הסופגניות, מוסיפים גם פירות יער ומחברים כל שתי סופגניות לסנדביץ'. מפדרים באבקת סוכר.

     

    סופגניות גבינה מתוקות (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
      סופגניות גבינה מתוקות(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

       

      הודליה כצמן היא בעלת בלוג לאפיה בריאה . מתכונים נפלאים נוספים לחנוכה תוכלו למצוא בחוברת המיוחדת שלה לכבוד החג.

       

         

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג