סלסת תפוחים חריפה עם סלרי, פלפל צהוב, עשבי תיבול וצנוברים (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
2 מנות
- 1 תפוח אדום, רצוי מזן יונתן
- 2 גבעולי סלרי
- 1 פלפל צהוב, קטן
- 1/4 בצל סגול
- 1 פלפל חריף, רצוי אדום
- 1/2 חבילת כוסברה
- עלים מ-3 גבעולי נענע
- מלח, פלפל שחור גרוס
- קורט פתיתי צ'ילי
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
- 50 גרם צנוברים, קלויים במחבת יבשה
אופן ההכנה
- חותכים את התפוח לקוביות קטנטנות ומניחים בקערה.
- מקלפים את גבעולי הסלרי בקולפן, חותכים לאורך ואז לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה.
- חותכים לקוביות קטנות את הפלפל הצהוב ואת הבצל. קוצצים דק מאוד את הפלפל החריף (אפשר להוציא את הגרעינים אם רוצים למתן קצת את החריפות). מוסיפים הכל לקערה.
- שוטפים ומייבשים היטב את הכוסברה והנענע, וקוצצים דק מאוד. מוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט הצנוברים, ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
- לפני ההגשה מוסיפים את הצנוברים ומערבבים קלות.
- עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"