סלסת תפוחים חריפה עם סלרי,
פלפל צהוב, עשבי תיבול וצנוברים

הסלט הקבוע שלכם כבר התחיל לשעמם? תנו לילנה ויינברג לעורר לכם את בלוטות הטעם עם סלט מתוק, חריף ופריך – שיכול גם לשמש ליווי מושלם ללביבות

ילנה ויינברג

|

29.11.18 | 21:08

סלסת תפוחים חריפה עם סלרי, פלפל צהוב, עשבי תיבול וצנוברים (צילום: ילנה ויינברג)
סלסת תפוחים חריפה עם סלרי, פלפל צהוב, עשבי תיבול וצנוברים (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

2 מנות

 

  • 1 תפוח אדום, רצוי מזן יונתן
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 פלפל צהוב, קטן
  • 1/4 בצל סגול
  • 1 פלפל חריף, רצוי אדום
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • עלים מ-3 גבעולי נענע
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • קורט פתיתי צ'ילי
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 50 גרם צנוברים, קלויים במחבת יבשה

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את התפוח לקוביות קטנטנות ומניחים בקערה.
  2. מקלפים את גבעולי הסלרי בקולפן, חותכים לאורך ואז לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה.
  3. חותכים לקוביות קטנות את הפלפל הצהוב ואת הבצל. קוצצים דק מאוד את הפלפל החריף (אפשר להוציא את הגרעינים אם רוצים למתן קצת את החריפות). מוסיפים הכל לקערה.
  4. שוטפים ומייבשים היטב את הכוסברה והנענע, וקוצצים דק מאוד. מוסיפים לקערה יחד עם שאר המרכיבים, למעט הצנוברים, ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  5. לפני ההגשה מוסיפים את הצנוברים ומערבבים קלות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג