שתף קטע נבחר

חשבון המים שלכם חריג? כך תאתרו נזילת מים

יכול להיות שמגיע לכם כסף מהמדינה? מתברר שאם גיליתם נזילת מים - אתם זכאים להחזר כספי, שהוא חישוב מחדש בתעריף מופחת של 4 חודשים רטרואקטיבית. כיצד תדעו מה פשר החריגה בחשבון, איך תאתרו נזילה ומה התנאים לקבלת החזר? אתר "המקצוענים" ומי אביבים עם המדריך המלא

חריגה מפתיעה בחשבון המים יכולה להיות כתוצאה מגידול מספר הנפשות בבית, נזילת מים סמויה או תקלה במד המים. כיצד תוודאו שאתם לא משלמים סתם כסף, באילו מקרים מגיע לכם החזר כספי מתאגיד המים ומהם התנאים לכך? אתר "המקצוענים" ומי אביבים, תאגיד המים של עיריית תל-אביב - יפו עם התשובות.

 

   (צילום: באדיבות תאגיד המים, מים אביבים)
בדקו את מד המים, אולי יש לכם נזילה סמויה(צילום: באדיבות תאגיד המים, מים אביבים)

 

לפני הכל: אלו הבדיקות שתוכלו לבצע בעצמכם במקרה של חשש לקיומה של נזילה בנכס

שלב 1: על גבי החשבונית של חשבון המים, מופיע מספר מד המים שלכם. גשו אל שעון המים שלכם, ואתרו את מספר מד המים המצוין עליו. כדי לגלות האם מד המים תקין, התבוננו בצג המספרים של השעון. המספר אמור להיות גבוה יותר מהמספר המופיע על גבי החשבונית האחרונה שקיבלתם. אם קריאת מד המים נמוכה מכך, פנו לספק המים.

 

בדיקה נוספת שמומלץ לבצע בשעון המים, היא לפתוח את אחד הברזים בבית. במקרה זה, מד המים אמור להסתובב. לאחר מכן, ודאו שכל ברזי המים סגורים. כעת, גשו לשעון המים ובדקו האם מד המים נעצר. אם הוא ממשיך להסתובב למרות שכל ברזי המים סגורים, סביר להניח שישנה נזילת מים בצנרת המים שלכם.

 

שלב 2: בדקו אם יש נזילה בניאגרה. לשם כך, הכניסו לתוך מיכל ההדחה את סבון האסלה הכחול או צבע מאכל כלשהו. אם אתם רואים פס של נוזל בצבע במורד האסלה, סימן שיש נזילה מהניאגרה. במקרה כזה, לרוב פשוט מדובר בבלאי של גומייה, שעלותה שקלים בודדים ואשר ניתן להחליפה באופן עצמאי, מבלי להזמין אינסטלטור.

 

שלב 3: בדקו את כל הברזים בבית. אל תשכחו לבדוק גם את ברז מכונת הכביסה ואת הברזים שמותקנים מתחת לכיורים ובחנו האם סימני טפטוף מים בקרבתם או רטיבות על הקירות או הארונות שלידם.

 

שלב 4: בדקו אם יש נזילה מדוד החשמל שלכם. לעתים, כשהמים החמים נגמרים מהר, הדבר יכול להעיד על נזילה.

 

שלב 5: בדקו את זרם המים בברזים. במידה והוא נמוך מהרגיל, הדבר יכול להעיד על נזילה בצנרת המים החמים או הקרים שלכם.

 

שלב 6: בדקו אם יש סימני רטיבות ועובש על הקירות, שכן הם יכולים להעיד על נזילה בצנרת המים שבתוך הקיר.

 

שלב 7: בדקו שמערכת ההשקיה בגינה שלכם תקינה. אם האדמה רטובה גם בשעות שההשקיה לא עובדת, הדבר יכול להעיד על נזילה.

 

שלב 8: בדקו את קריאות מד המים לפני ואחרי הפסקה ממושכת של השימוש במים. כלומר, לפני שעות השינה ומיד עם כשאתם קמים בבוקר. אם יש הפרש על גבי הצג של השעון הראשי, ייתכן שקיימת נזילה.

 

עוד כתבות בנושא:

איך מונעים עובש בבית  

נקודות התורפה של מערכות אזעקה ומיגון לבית

סימנים של רטיבות

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

לא הצלחתם לאתר את הנזילה בעצמכם? כך אינסטלטור יאתר את הנזילה  

שלב 1: האינסטלטור יסגור את הברזים בבית ויבדוק את שעון המים שלכם. במידה והשעון ממשיך להסתובב, סימן שיש נזילה.

 

שלב 2: האינסטלטור יבדוק האם קיימת נזילה ממד מהמים או בצנרת שלאחריו.

 

שלב 3: האינסטלטור יבדוק אם יש נזילה בניאגרה. אינסטלטור מקצועי ואמין לא ימהר להציע לכם להחליף את הניאגרה וברוב המקרים, תיקון הנזילה יסתכם בהחלפת גומיית אטם שחוקה או מצוף מקולקל בעלות של 250-350 שקל. תעריף זה אינו כולל החלפת מנגנון הדחה. במקרה שמדובר בנזילה מניאגרה סמויה, גם אז ברוב המקרים לא יהיה צורך בשבירת קירות, אלא התיקון יתבצע דרך פתח השירות של הניאגרה. במקרה של ניאגרה סמויה, עלות התיקון תהיה 300-400 שקל, בהתאם לסוג ולכמות החלפים שיש צורך להחליף.

 

שלב 4: האינסטלטור יבדוק את כל הברזים בבית, כולל זה של מכונת הכביסה. הגורם הנפוץ לנזילה בברז הוא גומיית אטם שחוקה, שעלות החלפתה היא 250-350 שקל.

 

שלב 5: האינסטלטור יבדוק אם יש נזילה בדוד. ברוב המקרים, הנזילה תתרחש מהפלאנג' או משסתום פורק הלחץ. עלות החלפת פלאנג' היא 550-650 שקל ואילו עלות החלפת שסתום פורק לחץ היא 250-350 שקל.

 

שלב 6: האינסטלטור יבדוק אם יש סימני רטיבות ועובש על הקיר, שיכולים להעיד על נזילה מצנרת המים שבתוך הקיר. כיום קיימת אפשרות להשתמש במצלמה תרמית לאיתור נזילות סמויות, על מנת לחסוך את הצורך בשבירה מיותרת של הקרמיקה. זה אמנם פתרון לא זול במיוחד (1,200-1,500 שקל, רק עבור איתור ולא כולל עלות תיקון הנזילה), אך עדיין בחישוב כולל הוא כלכלי יותר משבירת ריצוף וקירות.

 

שלב 7: האינסטלטור יבדוק את מערכת ההשקיה שלכם ויוודא שאין נזילה מהטפטפות או מצנרת ההשקיה שממוקמת מתחת לאדמה.

 

נוסף ילד למשפחה ולא זכרתם לדווח בזמן? תשלמו תעריף מים גבוה בחשבון

הצריכה הממוצעת לאדם בישראל היא כ-80 מ"ק מים בשנה, המהווים כ-200 ליטר ליום. על-פי הנחיות רשות המים, כל לקוח ביחידת מגורים זכאי לכמות של 7 מ"ק לחודשיים (שהם כ-61 ליטר ליום) בתעריף נמוך, עבור כל נפש המתגוררת בבית.

 

קחו בחשבון שכל עוד לא דיווחתם לתאגיד המקומי כמה נפשות מתגוררות בבית, החישוב יהיה לפי 2 נפשות. כלומר, אם נולד לכם ילד ולא דיווחתם על כך, למעשה לא תיהנו מהתעריף המופחת עבורו, אלא תשלמו תעריף גבוה במיוחד, שיכול להתבטא בעלייה חדה בחשבון המים שלכם. כשתדווחו על כך, תוכלו אמנם לקבל זיכוי רטרואקטיבית אך רק עבור 12 חודשים אחורה, ולא מעבר לכך. לכן, מוטב לדווח בזמן אמת ולא להצטרך לבקש זיכויים בדיעבד.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

האם מגיע לכם החזר כספי מהמדינה במקרה שגיליתם שיש לכם נזילת מים?  

על-פי כללי רשות המים, צריכה חריגה הנובעת מנזילת מים, תוכר רק אם מתקיימים תנאים אלו.

תנאי 1: כמות המים שנמדדה במד המים בתקופת החיוב, שווה או עולה על 150 אחוזים מהצריכה הרגילה. הצריכה הרגילה מחושבת כצריכה בתקופה מקבילה בשנה שלפני כן ובהעדר תקופה מקבילה, הכמות הממוצעת שעברה בשתי תקופות החיוב האחרונות.

 

תנאי 2: דיווחתם תוך 6 חודשים. כלומר, אם חלפו יותר מ-6 חודשים מתום תקופת החיוב שעבורה אתם מבקשים החזר כספי – לא תזכו לו.

 

תנאי 3: במד המים של הדירה שלכם לא הוכרה צריכה חריגה הנובעת מנזילה יותר מפעם אחת בשנה שלפני כן. כמו כן, קחו בחשבון שבהתאם לסעיף 15 לכללי תאגידי מים וביוב, ההכרה בצריכה חריגה הנובעת מנזילת מים תינתן למשך לא יותר מ-4 חודשי צריכה רצופים. במילים אחרות: עליכם לעקוב היטב אחר מצב החשבון, לאתר חריגות בו ולדווח על נזילת מים בזמן.

 

איך מקבלים החזר?

במקרה של איתור נזילת מים, יש לשלוח בקשה ולצרף לה אישור מאינסטלטור המצהיר על איתור מקור הנזילה ועל תיקון שלה. המשמעות של הכרה בנזילה היא למעשה חישוב מחדש של כמות המים שהוכרה כחריגה בתעריף מופחת. כלומר, אם היא חושב בתעריף גבוה, החישוב החדש יהיה מופחת ואתם תזכו להפרש. כלומר, לא תזוכו לגמרי בשל התשלום על נזילת המים, אלא היא תיחשב לצריכה ביתית בתעריף מופחת. כלומר, ייתכן שאתם משלמים סכומי כסף נכבדים לאורך השנים, רק בשל התעלמות מנזילת מים סמויה בשטח הבית שלכם.

 

מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 30/12/2018 09:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים