שתף קטע נבחר

בין העוף לדג: מתכונים מרבע גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

עוף בסטאי של משפחת פפושדו או פילה דג אפוי לצד ירקות של משפחת שפר? עוד מתכונים משלב רבע הגמר של תחרות "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

  

עוף בסטאי | משפחת פפושדו

עוף בסטאי (צילום: יאיר שגיא)
עוף בסטאי(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים:

לעוף:

2 נתחים של חזה עוף נקי

4 שיפודי עץ עבים

4 כפות חמאת בטונים גרוסים (לא חלק)

שן שום

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מקולף

2 ליים

1 צ'ילי אדום טרי

כוס סויה ללא גלוטן

צרור כוסברה

כף דבש

 

לאורז:

כף שמן

1 כוס אורז לבן

כף מלח

 

אופן ההכנה:

  1. עוף: במעבד מזון טוחנים את הכוסברה, סויה, צ'ילי אדום, שום, מיץ מליים אחד. קליפה מגוררת מ-2 ליים וחמאת הבוטנים הגרוסים (לא חמאת בוטנים חלקה).
  2. לאחר העיבוד של המרכיבים, מניחים את התערובת בצד.
  3. פורסים את חזה העוף לפרוסות שוות, מניחים בקערה ומכסים ברוטב שהכנו קודם (לא משתמשים בכל הרוטב אפשר להרטיב עמו את האורז למי שאוהב או לתבל את הסלט).
  4. משפדים ומניחים במקרר לחצי שעה על מנת שהטעמים יספגו בעוף .
  5. מחממים תנור לטמפ' של 180 מעלות, עדיף לגריל, ומבשלים כ-20 דקות – מורחים עוד רוטב תוך כדי הצלייה על מנת שהעוף לא התייבש.
  6. מוציאים ומגישים.
  7. אורז: מחממים בסיר כף שמן, לאחר מכן מוסיפים את האורז, מערבבים כדקה, מוסיפים 2 כוסות מים רתוחים ומסיפים את האורז. מבשלים כ-30 דקות.

 

משפחת פפושדו (צילום: יאיר שגיא)
משפחת פפושדו(צילום: יאיר שגיא)

 

פילה דג אפוי לצד ירקות | משפחת שפר

פילה דג אפוי לצד ירקות (צילום: יאיר שגיא)
פילה דג אפוי לצד ירקות(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים:

לדג:

4 פילה דג אמנון

לימון

מלח גס

מלח

פפריקה מתוקה

פלפל שחור

שמן זית

  

לירקות:

בצל

קישוא

עגבנייה

כוס שעועית ירוקה

גזר

מלח, פלפל

תימין

חומץ בלסמי

דבש

 

לתפוחי אדמה:

10 תפוחי אדמה מיועדים לאפייה בגודל בינוני

1/2 כוס שמן זית

פלפל שחור

תימין טרי

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. דג: משרים את פילה הדג עם לימון ומלח גס כ-10 דקות. שוטפים ומנגבים.
  2. שמים בקערה מעט מלח, פפריקה מתוקה, פלפל שחור וכמון. מוסיפים מיץ מלימון סחוט ושמן זית. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מורחים שמן זית ומפזרים כ-1 כף כוסברה קצוצה דק.
  3. מניחים מעל הכוסברה הקצוצה את הדג ומושחים אותו בנוזל התבלינים בעזרת מברשת.
  4. יוצרים, לצד הדג, כיס נוסף מנייר אפייה ובו מניחים רצועות דקות מאוד של בצל, קישוא, עגבנייה, כוס שעועית ירוקה וגזר. מתבלים במלח, פלפל שמן זית, תימין, חומץ בלסמי איכותי ומעט דבש. אופים 15 דקות בטמפ' של 200 מעלות - אותה תבנית בשני כיסים נפרדים
  5. תפוחי אדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם מים עד לריכוך קל (מזלג ננעץ).
  6. שופכים את המים ומחכים מעט.
  7. מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. דופקים בעזרת פטיש שניצלים מכה קטנה על כל תפוח אדמה ומזלפים מעט שמן זית, בוזקים מלח גס, פלפל שחור ותימין (אפשר להכין בקערה את כל התבלינים עם השמן ולזלף מעל).
  9. אופים 45 דקות בטמפ' של 200 מעלות עד שתפוחי האדמה משחימים.
  10. מומלץ להגיש עם טחינה ליד.

 

משפחת שפר (צילום: יאיר שגיא)
משפחת שפר(צילום: יאיר שגיא)
 

 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 23/12/2018 09:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים