איך האורז הזה סגול?! התשובה טעימה ופשוטה מאוד - וגם טבעית

רוצים להפתיע את המשפחה או האורחים עם אורז מיוחד, גם בטעם וגם בצבע? עשו כמו טליה הדר מהבלוג "אשת סטייל", והוסיפו לו כרוב סגול – וגם טאץ' אסייתי

טליה הדר

|

23.12.18 | 22:08

אורז סגול עם כרוב וטוויסט אסייתי (צילום: טליה הדר)
אורז סגול עם כרוב וטוויסט אסייתי (צילום: טליה הדר)

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 1/4 כרוב סגול קטן, קצוץ
  • 1 זוקיני, מגורר בפומפייה
  • קוביית ג'ינג'ר טרי בגודל 1 סמ"ר, קצוצה
  • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ומסונן
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • אפשרות להגשה: עלי נענע

 

אופן ההכנה

  1. מחממים כפית שמן שומשום בסיר קטן. מוסיפים את הכרוב, הזוקיני והג'ינג'ר ומטגנים כ-10 דקות, תוך ערבוב.
  2. מוסיפים את האורז ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את המלח. מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מסירים את הסיר מהכיריים ומשאירים אותו מכוסה 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים לסיר כפית שמן שומשום ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, ואם רוצים מעטרים בעלי נענע. מגישים חם.

 

עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "EshetStyle"

 

    ויש גם בורגול ורוד עם סלק ועשבי תיבול! לחצו על התמונה

     

      (צילום: טליה הדר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג