עוגיות בוטנים מושלגות עם
תפוזים וקינמון - ובלי קמח

עוגיות פרווה עם טעם משגע, שהכי כדאי להכין בחורף - כשהתפוזים טריים והקליפה שלהם מוסיפה ניחוח נפלא

דפנה אוסטר מיכאל

|

16.01.19 | 20:25

עוגיות בוטנים מושלגות עם תפוזים וקינמון (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגיות בוטנים מושלגות עם תפוזים וקינמון (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

כ-50 עוגיות

 

  • 1/2 3 כוסות (350 גרם) בוטנים לא קלויים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • קליפה מגוררת מתפוז שלם
  • לציפוי: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות. משטחים את הבוטנים בתבנית וקולים כמה דקות, עד שהקליפה נפרדת מהם בקלות.
  2. קולפים את הבוטנים ומעבירים למכל מעבד המזון. מוסיפים את הסוכר וטוחנים לתערובת פירורית.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט אבקת הסוכר. מערבבים לבצק אחיד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה, להתייצבות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-2 ס"מ ומגלגלים באבקת הסוכר, לציפוי. מניחים את הכדורים בעטרות נייר ומסדרים בתבנית.
  5. אופים 12-10 דקות, עד שפני העוגיות מתבקעים (חשוב שלא לאפות יותר מדי, כדי שהעוגיות לא יתייבשו).

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג