הפּוּךְ של האוכל: מתכונים מחממים עם תפו"א - בתנור, במחבת ובסיר

אין הרבה מאכלים מחממים ומנחמים כמו תפוחי אדמה – ועכשיו זה הזמן המושלם לאכול אותם: בתנור עם פסטו, במחבת עם בצל או בתבשיל עם עדשים

Xnet

|

14.01.19 | 10:09

  (צילום: אפיק גבאי)

תפוחי אדמה בתנור עם פסטו / אינס שילת ינאי

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 תפוחי אדמה
  • מעט מלח גס
  • 3 כפות שמן זית

 

לרוטב הפסטו

  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 1 כפית צ'ילי גרוס יבש
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את תפוחי האדמה בלי לקלף אותם (אפשר גם לחתוך לרבעים או שישיות).
  2. שמים את תפוחי האדמה בקערה גדולה ומפזרים עליהם כף מלח. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומשהים 25 דקות. מסננים ומייבשים היטב.
  3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  4. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הפסטו וטוחנים.
  5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, משמנים אותם היטב בכ-3 כפות שמן זית ומפזרים בתבנית בשכבה אחת. מתבלים במלח גס.
  6. אופים את תפוחי האדמה בתנור כ-20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל את הפסטו. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות. מגישים חם.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

 

תפוחי אדמה במחבת עם בצל ופטרוזיליה / אלומה בליליוס, "לאשה"

 

 

תפוחי אדמה במחבת עם בצל ופטרוזיליה (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
    תפוחי אדמה במחבת עם בצל ופטרוזיליה(צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 8 תפוחי אדמה (לבנים או אדומים), קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
    • 1 כף מלח גס
    • 3 כפות שמן זית
    • 4 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי ‭1/2‬ ס"מ
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה

     

    אופן ההכנה

    1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מוסיפים את המלח הגס ויוצקים מים עד כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה חזקה. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר המכוסה לעמוד על הכיריים עוד כ-10‬ דקות (תפוחי האדמה ימשיכו להתבשל מעוצמת החום).‬ מסננים.
    2. מחממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים את השמן, מפזרים את הבצלים ומניחים עליהם את תפוחי האדמה. מבשלים ‭12-10‬ דקות, שבמהלכן מערבבים מדי 2 דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים, מסירים מהכיריים ומגישים מיד.

     

     

    תבשיל תפוחי אדמה ועדשים / דנית קימל, "לאשה"

     

    תבשיל תפוחי אדמה ועדשים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
      תבשיל תפוחי אדמה ועדשים(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)

       

      מרכיבים

      6 מנות

       

      • 1 כוס (200 גרם) עדשים ירוקות
      • 2 כפות מיץ לימון טרי
      • 8 תפוחי אדמה לא קלופים
      • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
      • 2‬ בצלים קצוצים
      • 100 גרם פסטרמה, חתוכה לרצועות
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • להגשה: פטרוזיליה קצוצה

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את העדשים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 20 דקות. מסירים מהכיריים, מסננים ויוצקים על העדשים את מיץ הלימון. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
      2. בזמן שהעדשים מתבשלות ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם מתרככים קצת. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות בינוניות.
      3. יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפסטרמה ומטגנים דקה.
      4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים ‭15-10‬ דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהם מזהיבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
      5. מוסיפים את העדשים, מבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות ומסירים מהכיריים. מפזרים על תבשיל העדשים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

       

        ויש גם תפוחי אדמה קטנים בתנור בציפוי קראנצ'י - לחצו על התמונה

         

          (צילום: אפרת סיאצ'י)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        טבעוני
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג