צילום: שי יחזקאל

חמים על סלט: סלק וקולרבי צלויים עם פיצוחים וגבינת פטה

מה עושים כשקר מדי לאכול סלט? מחממים גרסאות! חמישה סלטים – מקיסר עוף עם חסה צרובה ועד קפרזה עם עגבניות צלויות - בגרסה חורפית חמימה ומנחמת

סלטים חמימים. סלק וקולרבי צלויים עם פיצוחים וגבינת פטה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סלטים חמימים. סלק וקולרבי צלויים עם פיצוחים וגבינת פטה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

סלט סלק וקולרבי צלויים עם פיצוחים וגבינת פטה

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 3 סלקים בינוניים
  • 2 קולרבי
  • 1 ק״ג מלח גס
  • 1 כפית שמן זית לצריבה + 1 כפית לתיבול
  • 1 כפית חומץ בלסמי מצומצם (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 כף גרעיני חמנייה
  • 1 כף גרעיני דלעת
  • 200 גרם גבינת פטה 5%

 

אופן ההכנה:

1. שמים בתבנית צלייה חד פעמית את המלח גס. עוטפים את הסלקים והקולרבי (כשהם עם קליפה) ברדיד אלומיניום ומניחים על פני המלח גס. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות כשעה וחצי או עד שהם צלויים וקיסם ננעץ במרכזם בקלות.

2. פותחים את רדיד האלומיניום ומקררים מעט את הסלקים והקולרבי. מסירים מהם את הקליפה. חותכים את הסלקים לרבעים ואת הקולרבי לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.

3. צורבים את פרוסות הקולרבי במחבת פסים חמה עם שמן זית. מתבלים את הסלקים בחומץ בלסמי, שמן זית, מלח ופלפל.

4. קולים מעט את הפיצוחים במחבת חמה ללא שמן.

5. מניחים את הסלקים והקולרבי בצלחת הגשה עמוקה, מוסיפים את הפיצוחים ושבבים של הגבינה. מתבלים בבלסמי שנשאר מהסלק ומגישים חמים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 189 קלוריות, 18.4 גרם פחמימות, 13.9 גרם חלבון, 7.9 גרם שומן

  

סלט קפרזה עגבניות צלויות וטריות

קפרזה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    קפרזה(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-4 מנות:

    • 4 עגבניות (רצוי שמש)
    • 20 עגבניות שרי צהובות
    • 20 עגבניות שרי תמר
    • 20 עגבניות שרי מנומרות
    • 2 כפות שמן זית לתיבול + 1/2 כף לצליית העגבניות
    • מלח ופלפל שחור גרוס
    • שני כדורי מוצרלה (100 גרם) קרועים לקרעים
    • 20 עלי בזיליקום מופרדים
    • 1/2 כוס קרוטונים מלחם דגנים
    • 2 כפות חומץ שרי או חומץ בן יין אדום

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את עגבניות השמש לרצועות וצולים במחבת חמה עם 1/2 כף שמן זית ומלח.

    2. חוצים את כל סוגי עגבניות השרי לחצי ומערבבים בקערה יחד עם עגבניות השמש.

    3. מוסיפים את הבזיליקום וקרעי המוצרלה ומפזרים קרוטונים. מתבלים בשמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומגישים חמים.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 221 קלוריות, 19.3 גרם פחמימות, 9.5 גרם חלבון, 13 גרם שומן

     

    סלט קיסר עוף עם חסה צרובה

     

    קיסר (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      קיסר(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-4 מנות:
      • 2 לבבות חסה רומית
      • 1 כף שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 250 גרם פילה עוף
      • קורט סומאק (1/8 כפית)

      לרוטב:

      • 1 חלמון ביצה
      • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
      • 1/2 כפית צלפים
      • 1 שן שום כתושה
      • 1 כפית מיץ לימון
      • 1/4 כוס (60 מ"ל)
      • שמן קנולה
      • 1.5 כוסות מי קרח

       

      אופן ההכנה:

      1. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון, למעט השמן והמים, למרקם אחיד. מזליפים פנימה את השמן באיטיות. מוסיפים באיטיות תוך כדי ערבוב את מי הקרח עד שהמרקם משתנה והופך לאחיד.

      2. חוצים את החסות לחצי ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל. צורבים במחבת פסים חמה כדקה־שתיים.

      3. מתבלים את חזה העוף בסומאק, מלח ופלפל וצולים באותה מחבת עד שהנתח עשוי. פורסים לרצועות.

      4. מניחים את חצאי החסה בצלחת הגשה, מוסיפים מעל את רצועות העוף הצלוי, מזליפים את האיולי ומגישים חמים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 267 קלוריות, 5.1 גרם פחמימות, 15.7 גרם חלבון, 20.8 גרם שומן

        

      סלט בורגול, סלמון צרוב ולימון כבוש

      בורגול (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        בורגול(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

        החומרים ל-4 מנות:

        1 כוס בורגול דק

        300 גרם סלמון

        2 כפות שמן זית

        מלח ופלפל שחור גרוס

        1 חבילה עלי סלק / רוקט

        5 פרוסות לימון כבוש, קצוצות

        2 כפות מיץ לימון

         

        אופן ההכנה:

        1. שוטפים את הבורגול במים זורמים ומעבירים לקערה עם 1.5 כוסות מים פושרים. מניחים בצד למשך כחצי שעה, עד שהבורגול סופח את הנוזלים ומתרכך. מסננים.

        2. מחממים במחבת טפלון עם פסים 2 כפות שמן זית, מתבלים את הסלמון במלח ובפלפל וצורבים כשהצד עם העור מונח על המחבת על להבה נמוכה עד שהעור נעשה פריך. הופכים וצורבים מצדו השני כדקה־שתיים נוספות.

        3. מערבבים בקערה את הבורגול, הרוקט והלימון הכבוש ומתבלים במעט שמן זית ובמיץ לימון. מסדרים בצלחת הגשה סלט בורגול ומעליו את הסלמון הצרוב ומגישים חמים.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 260 קלוריות, 11.2 גרם פחמימות, 18 גרם חלבון, 15.5 גרם שומן

         

        סלט 4 סוגי שעועית ועלי מנטה

        4 סוגי שעועית (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
          4 סוגי שעועית(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

          החומרים ל-4 מנות:

          • 1 כוס שעועית לבנה
          • 1 כוס שעועית עין
          • 1 כוס שעועית בובס
          • 1/2 כוס שעועית ירוקה
          • 4 כפות שמן זית
          • 1/2 כוס בצל ירוק, קצוץ
          • 1/2 כוס עלי מנטה מופרדים
          • 2 כפות מיץ מלימון
          • 2 כפות שטוחות סומאק
          • מלח גס ופלפל שחור גרוס

           

          אופן ההכנה:

          1. שמים בקערות נפרדות את כל סוגי השעועית (מלבד הירוקה) ומכסים במים. משרים למשך הלילה. מבשלים כל סוג בנפרד עד לריכוך.

          2. מסננים את כל סוגי השעועית המבושלים ומניחים בקערה גדולה.

          3. חולטים את השעועית הירוקה למשך כ־4 דקות ומצננים במי קרח. מוסיפים לקערה. לאחר שזני השעועית מבושלים, מקררים במי קרח ומשמנים אותם עם מעט שמן זית.

          4. מוסיפים לקערת השעועית את עלי המנטה והבצל הירוק. מתבלים את הכל בשמן זית, בלימון, בסומאק ובמלח ופלפל. מערבבים ומגישים חמים.

           

          ערכים תזונתיים למנה: 540 קלוריות, 82.6 גרם פחמימות, 30.5 גרם חלבון, 11.3 גרם שומן

           

          השף האורח: אביב רגב, מסעדת לולה וקובה בהוד השרון /// מחבת: לה קרוזה ישראל (Le Creuset) /// כלי קרמיקה: אינגריד דברד, סטודיו לקרמיקה, גבעת ברנר

           

          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
          הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד