מכניסים את ט"ו בשבט לארוחה: סלטים עם פירות יבשים ואגוזים

יש חיים מעבר לקערת הפיצוחים: סלטים מיוחדים שמשלבים את כל הטוב שיש לחג האילנות להציע – מחסה עם תמרים ובוטנים עד קינואה עם חמוציות

Xnet

|

20.01.19 | 22:05

סלט חסה, תמרים ובוטנים בווינגרט תפוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')
סלט חסה, תמרים ובוטנים בווינגרט תפוזים (צילום: דני לרנר, סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

סלט חסה, תמרים ובוטנים בווינגרט תפוזים / יעל גרטי, "לאשה"

השילוב בין התמרים והבוטנים המלוחים משגע, והרוטב מוסיף טאץ' מיוחד.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

‭5-4‬ מנות

 

  • 1 אריזה (כ-200 גרם) חסה מסולסלת, קרועה
  • חופן נדיב של עלי רוקט, קרועים
  • 8-7 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לשמיניות
  • 2/3 כוס (60 גרם) בוטנים קלויים מלוחים
  • 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק

 

לרוטב

  • 1 כף גדושה חרדל צרפתי חלק
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
  • 1 כף סילאן
  • 4-3 כפות מיץ תפוזים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים בקערה את החסה ועלי הרוקט. מפזרים עליהם את התמרים, הבוטנים והבצל.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. יוצקים את הרוטב על סלט החסה, מערבבים ומגישים מיד.

 

 

סלט פאטוש ירוק

מתכון של איתן מזרחי, שף מלון רויאל ביץ' בתל אביב.

 

סלט פאטוש ירוק (צילום: חיים יוסף)
    סלט פאטוש ירוק(צילום: חיים יוסף)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 1 צרור כוסברה, קצוצה
    • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
    • 1 צרור נענע, קצוצה
    • 6 בצלים ירוקים, שטופים וחתוכים
    • 1/2 כוס שקדים קלויים
    • 1/4 כוס צנוברים קלויים
    • 1/2 כוס גרעיני חמנייה קלויים
    • 1/4 כוס אגוזי קשיו קלויים
    • 1/4 כוס גרעיני דלעת קלויים
    • 1/4 כוס אגוזי פקאן
    • 1/4 כוס גרגירי רימון

     

    לרוטב

    • מיץ מ-2 לימונים
    • 1/4 כוס שמן זית
    • מלח
    • פלפל שחור

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, הבצלים, האגוזים והגרעינים הקלויים ואת גרגירי הרימון.
    2. מערבבים את מרכיבי הרוטב.
    3. מתבלים ממש לפני ההגשה ומערבבים היטב.

     

     

    סלט קינואה עם אגוזים וחמוציות / מירי צדוק

     

    סלט קינואה עם אגוזים וחמוציות (צילום: מירי צדוק)
      סלט קינואה עם אגוזים וחמוציות(צילום: מירי צדוק)

       

      מרכיבים

      6-4 מנות

       

      • 1 כוס (200 גרם) קינואה
      • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
      • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות
      • 1 בצל סגול, קצוץ
      • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
      • 1 כוס חסה קצוצה
      • חופן חמוציות ללא תוספת סוכר
      • חופן אגוזי מלך קצוצים

       

      לרוטב

      • 1 כף חומץ בלסמי
      • 3-2 כפות שמן זית
      • 1 כף מיץ לימון
      • 1 כפית מלח
      • מעט פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. שוטפים היטב את הקינואה במים קרים. מעבירים לסיר, מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים 13 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה עוד רבע שעה. מסננים, מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
      2. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
      3. מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית, יוצקים על הסלט ומערבבים.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר פרווה
      טבעוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג