אופים עם תפודים: פשטידות וגראטן עם תפוחי אדמה ותוספות טעימות

מפאי רועים מהיר עד לפשטידה פרווה עם פטריות: ארבעה מתכונים מחממים שמשדכים בתוך תבנית בין תפוחי אדמה לשלל תוספות חורפיות

Xnet

|

28.01.19 | 08:22

פאי רועים בקלי קלות (צילום: אפיק גבאי)
פאי רועים בקלי קלות (צילום: אפיק גבאי)

פאי רועים בקלי קלות

המתכון באדיבות המותג "מאסטר שף".

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 6 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים ומעוכים למחית
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות שמן זית
  • 500 גרם בקר טחון
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות חתוכות דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט אורגנו יבש

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים רותחים, עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים מעט. קולפים ומועכים למחית. מוסיפים את המיונז, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבשר במשך 5-3 דקות, תוך ערבוב והפרדת הפירורים. מוסיפים את העגבניות החתוכות, מתבלים במלח, פלפל ואורגנו ומבשלים 5 דקות.
  4. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית ומיישרים. משטחים עליה את מחית תפוחי האדמה. אופים כ-20 דקות, עד להזהבה.

 

 

פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל / אינס שילת ינאי

 

פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל (צילום: אפיק גבאי)
    פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל(צילום: אפיק גבאי)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 24 ס"מ

     

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל קצוץ דק
    • 6 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות או פרוסות דק
    • 4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
    • 4 ביצים
    • 1/2 כפית אבקת אפייה
    • 1 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
    • קמצוץ אגוז מוסקט טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
    3. מועכים את תפוחי האדמה למחית. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, המלח, הפלפל והמוסקט, ומערבבים היטב. מוסיפים את תכולת המחבת, כולל הנוזלים, ומערבבים שוב.
    4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות,עד שהפשטידה מזהיבה.

     

    • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

     

    גראטן תפוחי אדמה עם בצל ואווז מעושן / דנית קימל, "לאשה"

    תפוחי האדמה מתחפשים הפעם לעוגה יפהפייה וטעימה, עם הפתעה של בצל מטוגן ואווז מעושן. אם מעדיפים גרסה צמחונית, אפשר להחליף את האווז בשקיק פטריות פורצ'יני, שמשרים 20 דקות במים חמים ומסננים.

     

    גראטן תפוחי אדמה עם בצל ואווז מעושן (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
      גראטן תפוחי אדמה עם בצל ואווז מעושן(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

       

      מרכיבים

      10-8 מנות בתבנית (לא מתפרקת) או בכלי חסין חום בקוטר 26 ס"מ

       

      • 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
      • 6 בצלים, קלופים ופרוסים דק
      • 150 גרם אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
      • מלח
      • פלפל שחור טחון
      • 10 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים

       

      אופן ההכנה

      1. יוצקים 2 כפות משמן הזית למחבת גדולה ומחממים. מוסיפים את פרוסות הבצלים ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתחילות להזהיב.
      2. מוסיפים את קוביות האווז המעושן, קצת מלח ופלפל שחור ומטגנים תוך ערבוב עוד 2 דקות.
      3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      4. קולפים את תפוחי האדמה, שוטפים אותם ומייבשים במגבות נייר. חותכים לפרוסות בעובי של כ-2 מ"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים את חצי כוס שמן הזית, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב, רצוי בידיים, עד שכל הפרוסות מצופות בשמן.
      5. מברישים את התבנית במעט שמן זית. מסדרים בתבנית מחצית מפרוסות תפוחי האדמה במעגלים חופפים. מניחים עליהם את הבצל המטוגן והאווז המעושן ומיישרים לשכבה אחידה. מסדרים את יתר תפוחי האדמה במעגלים חופפים על שכבת הבצל.
      6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, ואופים במשך שעה ועשר דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 30-20 דקות, עד שהשכבה העליונה של תפוחי האדמה מזהיבה.

       

       

      גלילות בצק פילו במילוי תפוח אדמה וגבינות / מירב גביש

       

      גלילות פילו עם תפוחי אדמה (צילום: מירב גביש)
        גלילות פילו עם תפוחי אדמה(צילום: מירב גביש)

         

        מרכיבים

        20 יחידות

         

        • 3 תפוחי אדמה בינוניים
        • 1 בצל קצוץ דק
        • שמן
        • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
        • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
        • אפשרות: 2 כפות חלב קוקוס
        • מלח
        • פלפל שחור גרוס
        • 4 עלי בצק פילו
        • 1 ביצה טרופה

         

         

        אופן ההכנה

        1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם רכים. מצננים, קולפים ומועכים למחית.
        2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב.
        3. מערבבים בקערה את מחית תפוחי האדמה, הבצל, המוצרלה, מחצית מכמות הפרמזן, חלב הקוקוס (אם משתמשים בו), מלח ופלפל. מצננים לטמפרטורת החדר.
        4. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
        5. פורשים עלה פילו על משטח עבודה יבש ונקי, ומברישים קלות בשמן (שומרים בינתיים את שאר העלים כשהם מכוסים במגבת).
        6. נוטלים רבע מתערובת תפוחי האדמה ומגלגלים לגליל שאורכו כאורך עלה הפילו. מניחים את הגליל בסמוך לשולי הבצק ומגלגלים לגלילה. מניחים בתבנית, כשה"תפר" פונה כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים רבע מכמות הפרמזן שנותרה. בעזרת סכין חדה יוצרים בגליל חריצים במרווחים של 5 ס"מ זה מזה, כדי לסמן את המקומות שבהם נחתוך אותו.
        7. יוצרים באותו אופן שלושה גלילים נוספים.
        8. אופים 30-20 דקות, עד שגלילי הפילו מקבלים גוון חום-זהוב. מצננים כמה דקות, פורסים ומגישים מיד (מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט: מערבבים יחד גביע יוגורט, 6 גבעולי עירית קצוצים, 1/2 שן שום כתושה ומעט מלח).

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג