חגיגה איטלקית: שני קינוחים מושקעים שלא תרצו לחלוק

הוולנטיינ'ס הוא סתם תירוץ - פנקו את עצמכם בקנולי אפוי או בטירמיסו טבעוני, שמורכבים מקמחים וממתיקים בריאים יותר ועדיין לא מתפשרים על הטעם

הודליה כצמן

|

10.02.19 | 09:25

טירמיסו טבעוני עם קרם טופו-אספרסו (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
טירמיסו טבעוני עם קרם טופו-אספרסו (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
קנולי אפוי מקמח כוסמין מלא (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
קנולי אפוי מקמח כוסמין מלא (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

 

קנולי איטלקי אפוי מקמח כוסמין עם קרם מסקרפונה

 

מרכיבים

12-10 יחידות

 

לבצק

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 100 מ"ל שמן זית או שמן קוקוס מומס
  • 6 כפות ריוויון או יוגורט
  • 1/4 כוס סוכר קוקוס
  • 1/4 כוס סירופ אגבה או סירופ מייפל
  • 20 מ"ל יין אדום (לא חייבים)

 

למילוי

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כפות סירופ אגבה או סירופ מייפל

 

  • אבקת סוכר, אבקת קקאו, שוקולד מגורר/שוקולד צ'יפס לקישוט (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. הבצק: מעבדים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון כמה דקות רק עד לקבלת בצק. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח ומעבדים שוב. מעצבים לדיסק שטוח, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה, עד שהוא מתקשה מעט.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מכינים את הקונוסים לאפייה ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, מרדדים לעובי של 1 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בעזרת כוס.
  4. לוקחים עיגול אחד ביד, מגלגלים אותו מסביב לקונוס, מצמידים את הקצוות ומניחים על התבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר עיגולי הבצק.
  5. אופים 15-10 דקות, עד שהקנולי מזהיבים.
  6. המילוי: מקציפים את הקרם ומעבירים אותו לשק זילוף. ממלאים את הקנולי בקרם, מקשטים (אם רוצים) ומגישים.

 

קנולי אפוי עם קמח כוסמין מלא (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
    קנולי אפוי עם קמח כוסמין מלא(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

     

    טרמיסו טבעוני עם קרם טופו אספרסו מושלם

     

    מרכיבים

     

    לעוגה

    • 1 כוס קמח שיפון מלא
    • 1/3 כוס קמח אגוז הנמר או קמח אגוזים אחר
    • 1/3 כוס קמח קינואה
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1 כף אבקת קקאו
    • 6 כפות שמן זית
    • 3 כפות סירופ אגבה
    • 1 כפית ממתיק סטיביה נוזלי
    • 1/2 כוס משקה אגוזי לוז
    • 150 מ"ל קפה חזק (אספרסו כפול או 4 כפיות נס קפה מומסות במים)
    • 2 כפיות נס קפה
    • 1 כפית קינמון
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כף ליקר קפה או רום

     

    למוס טופו-אפרסו

    • 1 חבילת טופו מוצק (FIRM)
    • 4 כפות סירופ אגבה
    • 1 כפית ממתיק סטיביה נוזלי
    • 5 כפות חמאת אגוזים (אגוזי נמר, קשיו, שקדים וכו')
    • 1 כפית מיץ לימון
    • 2 כפיות קפה נמס
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 4 כפות משקה אגוזי לוז
    • 3 כפיות אבקת סוכר קוקוס
    • 70 גרם שוקולד טבעוני מומס (לא חייבים)

     

    לקישוט

    • 1/2 כוס קקאו
    • עוגיות טבעוניות מפוררות
    • שוקולד טבעוני קצוץ
    • פטל (לא חייבים)
    • חתיכות שוקולד טבעוני (לא חייבים)

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה 30X40 ס"מ (או בגודל דומה).
    2. העוגה: מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה ואבקת הקקאו. 
    3. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד לאיחוד. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כרבע שעה. מוציאים ומצננים בצד.
    4. הקרם: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון כחמש דקות, עד שמתקבל קרם חלק ואחיד.
    5. פורסים את הבסיס האפוי לחצי, מורחים עליו מחצית מהקרם ומכסים במחצית הבסיס השנייה. מורחים את שארית הקרם מעל ומקשטים בקקאו, עוגיות מפוררות ושוקולד קצוץ.

     

    טירמיסו טבעוני עם קרם טופו-אספרסו (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
      טירמיסו טבעוני עם קרם טופו-אספרסו(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

       

      הודליה כצמן היא מתכונאית ויוצרת תוכן דיגיטלי - לצפיה בגלריית המתכונים שלה הקליקו כאן

       

       

         

        מחפשים מתכון עם מרכיבים פשוטים? נסו בראוניז פרווה שווים

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה קצמן)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה קצמן)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג