אורז עם תרד וגרגירי חומוס (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז עם תרד וגרגירי חומוס
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
5-4 מנות
- 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים
- 2 כפות שמן
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 150 גרם עלי תרד, קצוצים גס
- 2 כוסות אורז לבן
- לתיבול: 1 כפית כמון, 1 כפית מלאה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, משרים אותם במים רותחים במשך כ-10 דקות.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
- מוסיפים את גרגירי החומוס ועלי התרד, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-4 דקות, עד שהעלים מאבדים מנפחם. מדי פעם מערבבים.
- מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
אורז עם ערמונים ופטריות
מרכיבים
4-3 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 סלסילה פטריות שמפיניון, קצוצות גס
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים מוכנים לאכילה, קצוצים גס
- 1/2 1 כוסות (300 גרם) אורז לבן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור גרוס
- 1/4 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומאבדות מנפחן. מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
אורז מלא עם מש וגזר
מרכיבים
3 מנות
- 1/2 כוס (110 גרם) שעועית מש
- 2 כפות שמן זית או קנולה
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 1 שן שום גדולה, קצוצה
- 1 גזר גדול, קלוף ומגורר
- 1 כוס אורז מלא
- 1/4 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים
אופן ההכנה
- משרים את המש במים במשך כ-8 שעות. מסננים.
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
- מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-3 דקות.
- מוסיפים את האורז, שעועית המש והתבלינים ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
- מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים את המכסה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...