טעימים אחד-אחד: שלושה מתכוני אורז מהירים ומזינים לאמצע השבוע

מאורז עם ערמונים ופטריות עד לאורז עם חומוס ותרד: אפרת סיאצ'י מוכיחה שמהיר בהחלט יכול להיות גם איכותי

אפרת סיאצ'יפורסם: 10.02.19 15:08
אורז עם תרד וגרגירי חומוס (צילום: אפרת סיאצ'י)
אורז עם תרד וגרגירי חומוס (צילום: אפרת סיאצ'י)

אורז עם תרד וגרגירי חומוס

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

5-4 מנות

 

  • 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים או מקופסת שימורים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 150 גרם עלי תרד, קצוצים גס
  • 2 כוסות אורז לבן
  • לתיבול: 1 כפית כמון, 1 כפית מלאה מלח, 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 3 כוסות מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, משרים אותם במים רותחים במשך כ-10 דקות.
  2. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
  3. מוסיפים את גרגירי החומוס ועלי התרד, מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-4 דקות, עד שהעלים מאבדים מנפחם. מדי פעם מערבבים.
  4. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים במשך כדקה. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

 

 

אורז עם ערמונים ופטריות

 

אורז עם ערמונים ופטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
    אורז עם ערמונים ופטריות(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 1 סלסילה פטריות שמפיניון, קצוצות גס
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 1 שקית (100 גרם) ערמונים קלופים מוכנים לאכילה, קצוצים גס
    • 1/2 1 כוסות (300 גרם) אורז לבן
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 1 כף סילאן
    • 1 כפית מלח
    • קמצוץ פלפל שחור גרוס
    • 1/4 2 כוסות (600 מ"ל) מים רותחים

     

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
    2. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים כ-5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומאבדות מנפחן. מוסיפים את הערמונים ומבשלים כ-2 דקות.
    3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מסירים מהכיריים ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

     

     

    אורז מלא עם מש וגזר

     

    אורז מלא עם מש וגזר (צילום: אפרת סיאצ'י)
      אורז מלא עם מש וגזר(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      3 מנות

       

      • 1/2 כוס (110 גרם) שעועית מש
      • 2 כפות שמן זית או קנולה
      • 1 בצל בינוני, קצוץ
      • 1 שן שום גדולה, קצוצה
      • 1 גזר גדול, קלוף ומגורר
      • 1 כוס אורז מלא
      • 1/4 כפית כורכום
      • 1/2 כפית כמון
      • 1 כפית מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים רותחים

       

      אופן ההכנה

      1. משרים את המש במים במשך כ-8 שעות. מסננים.
      2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת.
      3. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ-3 דקות.
      4. מוסיפים את האורז, שעועית המש והתבלינים ומטגנים כ-2 דקות, תוך ערבוב.
      5. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-40 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים את המכסה.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

      מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

      ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...