דיאטה, חלבונים ומה שביניהם: מה אנחנו לא יודעות שאנחנו לא יודעות

מאשימות את הגנטיקה, הגורל וכל העולם בבעיית עודף המשקל? מייסד רשת FIT K, אלי אלימלך, מסביר איך לצאת ממעגל התסכול ולעלות על דרך המלך

"רק כאשר מבינים מה גורם לעלייה במשקל, אפשר לטפל בגורם, ואז הבעיה מסתדרת מעצמה. זה עובד כמו קסם" (צילום: Shutterstock)
"רק כאשר מבינים מה גורם לעלייה במשקל, אפשר לטפל בגורם, ואז הבעיה מסתדרת מעצמה. זה עובד כמו קסם" (צילום: Shutterstock)

 

מי מאיתנו לא חוותה את התסכול ברגע שבו צריך לבחור בין ביס אהוב במיוחד לבין שמירה על המשקל? מי לא שמעה את עצמה אומרת "נו, לא נורא, נתחיל מחר?". הסטטיסטיקה מספרת ש־95% מהאנשים שיורדים במשקל חוזרים למשקלם הקודם, במקרה הטוב, ועולים אף יותר, במקרה הפחות טוב. מה גורם לאנשים ״להתחפר״ בתוך מעגל הדיאטות והתסכול האינסופי הזה?

 

"אחרי 25 שנים שבהן אני עובד עם אינספור אנשים בארץ ובחו"ל, אני מבין שיש מכנה משותף לכל אלו שנמצאים במאבק עם המשקל", אומר לנו אלי אלימלך, מייסד רשת FIT K. "ראיתי את אלו שהצליחו לעשות שינוי של ממש וכל נושא המשקל נשאר מאחוריהם, וגם את אלו שחזרו שוב ושוב למעגל הדיאטות".

 

מה ההבדל ביניהם?

"ההבדל היה ברמה שהם טיפלו בבעיה: רוב האנשים, כאשר הם רואים את הקילוגרמים מצטברים, הם מנסים לטפל באותם קילוגרמים שמפריעים להם. הם לא באמת עוצרים לרגע ובוחנים מה גרם לאותם קילוגרמים להצטבר. עודף משקל הוא תוצאה של התנהלות תזונתית לא נכונה. ההתנהלות הזו חזרה על עצמה עד שייצרה הרגלים. אותם הרגלים הביאו לבחירות לא נכונות, שהתוצאה שלהן היא עודף המשקל. לכן, כדי לשנות את התוצאה הזו חייבים לשנות את הגורם – את אותה התנהלות שהפכה להיות הרגל".

 

איך משנים הרגלים?

"זוהי השאלה החשובה ביותר. חלק מהאנשים בטוחים שהם אוכלים באופן בריא, וכאן מתחילה לה בעיה חדשה - מתחילים להאשים את הגנים. אני קורא לזה 'האזור שבו אנחנו לא יודעים שאנחנו לא יודעים'. זה האזור שבו קורים הדברים הכי פחות טובים, ואנחנו פשוט לא מבינים למה".

 

מה לדעתך אנחנו לא יודעים שגורם לנו לתסכול משקלי?

"ישנם 12 דפוסי התנהלות, אנחנו קוראים להם 'גורמי השמנה', שאחד או כמה מהם גורמים לחוסר באיזון תזונתי, ואיתו מגיעה גם העלייה במשקל. רוב האנשים לא מודעים לכולם, ובטח שלא להשלכות שלהם. ניקח לדוגמה את אחד מהגורמים הללו - חוסר בחלבון בסדר היום התזונתי. רוב האנשים לא יודעים מהי כמות החלבון שהם צריכים ואין להם מושג איך להשיג את הכמות הזו בשגרת יום פשוטה. למה חשובה כל כך כמות החלבון? כי החלבון הוא מאבני הבנייה של השריר, ואם לא נספק אותו נאבד מסת שריר גם אם אנחנו עושים ספורט. השריר הוא צרכן הקלוריות העיקרי שלנו - כאשר אנחנו מאבדים מסת שריר, הגוף שורף פחות קלוריות, ואז המאזן הקלורי משתנה ומתחיל תהליך איטי של עלייה במשקל. זוהי רק דוגמה אחת של כשל בהתנהלות שגורם לחוסר באיזון. רק כאשר מבינים מה גורם לעלייה במשקל, אפשר לטפל בגורם, ואז הבעיה מסתדרת מעצמה. זה עובד כמו קסם".

 

"רוב האנשים לא יודעים מהי כמות החלבון שהם צריכים ואין להם מושג איך להשיג את הכמות הזו בשגרת יום פשוטה". אלי אלימלך, מייסד רשת FIT K (צילום: FIT K)
    "רוב האנשים לא יודעים מהי כמות החלבון שהם צריכים ואין להם מושג איך להשיג את הכמות הזו בשגרת יום פשוטה". אלי אלימלך, מייסד רשת FIT K(צילום: FIT K)

     

    איזה תהליך עוברים האנשים שאתם מלווים?

    "קודם כל מתחילים בפגישת אבחון, שאותה אנחנו נותנים ללא עלות. בפגישה אנחנו בודקים את המצב הפיזיולוגי כמו אחוזי שומן, מסת שריר, שומן תוך בטני ועוד. זה נותן לנו פרמטר ראשוני לתחילת האבחון. לאחר מכן, אנחנו עושים מבדק ייחודי כדי לאבחן את הכשלים בהתנהלות ולדעת מהם גורמי ההשמנה של אותו אדם ומתאימים פתרון אישי לפי הכשלים שזוהו. כאן מתחיל תהליך ליווי אישי שבו אנחנו נותנים חלופות נוחות להתנהלות הלא נכונה וכלים פרקטיים ליישום ובעצם בונים שביל התנהלותי חדש".

     

    איפה נעשית פגישת האבחון?

    "היום אנחנו נמצאים בפריסה ארצית. אפשר להיכנס לאתר למידע נוסף על התהליך שלנו ולהשאיר פרטים. מאמן יחזור אליכם לשיחה קצרה וקביעת פגישת אבחון עם בדיקת התאמה לתוכנית הליווי".

     

    >> לשינוי אמיתי - כנסי עכשיו

      

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד