גליל בלתי רגיל: חצילים קלויים
במילוי טפנד אגוזים ופטרוזיליה

לנשנוש, למנה ראשונה או במקום סלט: גלילות חצילים מיוחדות (וטבעוניות) במילוי ממרח של אגוזי מלך, שקדים ועשבי תיבול

גלילות חצילים קלויים במילוי טפנד אגוזים ופטרוזיליה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
גלילות חצילים קלויים במילוי טפנד אגוזים ופטרוזיליה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

מרכיבים

‭12‬ גלילות

 

  • 2 חצילים מוארכים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  • מעט מלח

 

לטפנד

  • 1 כוס (‭100‬ גרם) אגוזי מלך, שהושרו במים 20 דקות וסוננו
  • 1 כוס (‭100‬ גרם) שקדים, שהושרו במים 20 דקות וסוננו
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • מיץ מ-‭1/2‬ לימון
  • 3 כפות רוטב סויה 
  • 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
  • ‭1/2‬ צרור פטרוזיליה, שטופה
  • ‭1/4‬ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סילאן או אגבה
  • מעט מלח

 

להגשה

  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • פטרוזיליה קצוצה

 

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות ארוכות בעובי כ-8 מ"מ. מברישים את הפרוסות במעט שמן זית, משני הצדדים. קולים את החצילים במחבת פסים, בתנור או בטוסטר לחיץ (זו השיטה האהובה עלי. טיפ: אני משנה את כיוון החצילים במהלך הצלייה, לקבלת דוגמת מעוינים). מצננים (אפשר להכין יום קודם).
  2. הטפנד: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים בהפסקות (פולסים) למחית פירורית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  3. הרכבת המנה: מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה. שמים בקצה הפרוסה כ-2 כפיות מהטפנד ומגלגלים. מכינים כך את כל הכמות (אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר עד 3 ימים).
  4. ההגשה: מניחים את גלילות החצילים בצלחת, מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומפזרים פטרוזיליה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג