גלילות חצילים קלויים במילוי טפנד אגוזים ופטרוזיליה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מרכיבים
12 גלילות
- 2 חצילים מוארכים
- 1/4 כוס שמן זית
- מעט מלח
לטפנד
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך, שהושרו במים 20 דקות וסוננו
- 1 כוס (100 גרם) שקדים, שהושרו במים 20 דקות וסוננו
- 4 גבעולי בצל ירוק
- מיץ מ-1/2 לימון
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- 1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סילאן או אגבה
- מעט מלח
להגשה
- שמן זית
- מיץ לימון
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- חותכים את החצילים לאורכם לפרוסות ארוכות בעובי כ-8 מ"מ. מברישים את הפרוסות במעט שמן זית, משני הצדדים. קולים את החצילים במחבת פסים, בתנור או בטוסטר לחיץ (זו השיטה האהובה עלי. טיפ: אני משנה את כיוון החצילים במהלך הצלייה, לקבלת דוגמת מעוינים). מצננים (אפשר להכין יום קודם).
- הטפנד: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים בהפסקות (פולסים) למחית פירורית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- הרכבת המנה: מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה. שמים בקצה הפרוסה כ-2 כפיות מהטפנד ומגלגלים. מכינים כך את כל הכמות (אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר עד 3 ימים).
- ההגשה: מניחים את גלילות החצילים בצלחת, מזלפים שמן זית ומיץ לימון ומפזרים פטרוזיליה.