סלט שורשים בורמזי (צילום: מארק אורן)
סלט שורשים בורמזי
מרכיבים
מנה אחת
לסלט
- 50 גרם אטריות שעועית מבושלות
- 1/2 גזר קלוף וחתוך לגפרורים/מגורר
- 1/2 סלק טרי, קלוף ופרוס לגפרורים/מגורר
- 1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק מאוד
- חופן כרוב סגול, פרוס דק
- 2 צנוניות, פרוסות דק
- מעט צ'ילי אדום פרוס
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 30 גרם בוטנים גרוסים
- 1/2 כפית שומשום שחור
- 1/4 לימון
לרוטב
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כף מירין
- 1 כף סילאן
- מעט למון גראס מגורד דק
- מעט ג'ינג'ר מגורד דק
אופן הכנה
- מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט למעט מחצית מכמות הבוטנים והלימון.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים מחצית ממנו על הסלט ומניחים לנו לעמוד כשתי דקות.
- לפני ההגשה מערבבים שוב, מניחים את הלימון בצד ובוזקים את המחצית השנייה של הבוטנים.
סלט סופרפוד
מרכיבים
מנה אחת
- 3/4 כוס לבבות חסה, פרוסים לרצועות
- 1 כוס כרוב סגול, פרוס לרצועות דקיקות
- 1 חופן עלי ביבי
- 1 חופן קטן נבטי חמנייה
- 3 צנוניות פרוסות דק
- 1/2 גזר, קלוף ופרוס לגפרורים או מגורר
- 1/4 אבוקדו, פרוס לרצועות
- 2 כפות אצות ארמה, מושרות וסחוטות היטב
- 4-3 כפות קינואה מבושלת
- 1 כף זרעי צ'יה
לתערובת הזרעים
- 1 כף זרעי חמנייה
- 1 כף זרעי דלעת
- 1 כף זרעי שומשום מלא
- 1 כף אצת נורי קצוצה
- 3 טיפות שמן שומשום
- 1/4 כפית רוטב סויה
לרוטב
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית שטוחה מלח
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 1/4 כפית אבקת סופרפוד (שילוב של ספירולינה, כלורלה, עשב חיטה ועשב שעורה, או אבקה של אחת מהן בנפרד)
- 10 כפות שמן זית איכותי
אופן הכנה
- מניחים בתחתית הקערה את החסה.
- מסדרים מסביב את שאר מרכיבי הסלט.
- תערובת הזרעים: קולים על מחבת את הזרעים והאצות דקה-שתיים. מכבים את האש ומטפטפים שמן שומשום וסויה. מצננים ובוזקים על הסלט.
- טוחנים בבלנדר את מרכיבי הרוטב למעט השמן. מזלפים את השמן לאט תוך כדי הטחינה.
- מגישים את הסלט עם הרוטב בצד.
המתכונים באדיבות רשת בתי הקפה התל אביבית Loveat