בורמזי עם שורשים ובוטנים, או צבעוני עם כוחות על בוויניגרט ירוקים

אל תעשו מזה סלט: במנות האלה חשוב להקפיד להכין את כל המרכיבים מראש, ולסדר אותם יפה, כך שהסועד יהנה לא רק מהרכיבים המזינים אלא גם מהמראה

אומינה

|

19.02.19 | 08:40

סלט שורשים בורמזי (צילום: מארק אורן)
סלט שורשים בורמזי (צילום: מארק אורן)

 סלט שורשים בורמזי

 

מרכיבים

מנה אחת

 

לסלט

  • 50 גרם אטריות שעועית מבושלות
  • 1/2 גזר קלוף וחתוך לגפרורים/מגורר
  • 1/2 סלק טרי, קלוף ופרוס לגפרורים/מגורר
  • 1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק מאוד
  • חופן כרוב סגול, פרוס דק
  • 2 צנוניות, פרוסות דק
  • מעט צ'ילי אדום פרוס
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 30 גרם בוטנים גרוסים
  • 1/2 כפית שומשום שחור
  • 1/4 לימון

 

לרוטב

  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כף מירין
  • 1 כף סילאן
  • מעט למון גראס מגורד דק
  • מעט ג'ינג'ר מגורד דק

 

אופן הכנה

  1. מניחים בקערה את כל מרכיבי הסלט למעט מחצית מכמות הבוטנים והלימון.
  2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים מחצית ממנו על הסלט ומניחים לנו לעמוד כשתי דקות.
  3. לפני ההגשה מערבבים שוב, מניחים את הלימון בצד ובוזקים את המחצית השנייה של הבוטנים.

 

 

 סלט סופרפוד

 

סלט סופרפוד (צילום: מארק אורן)
    סלט סופרפוד(צילום: מארק אורן)

     

    מרכיבים

    מנה אחת

     

    • 3/4 כוס לבבות חסה, פרוסים לרצועות
    • 1 כוס כרוב סגול, פרוס לרצועות דקיקות
    • 1 חופן עלי ביבי
    • 1 חופן קטן נבטי חמנייה
    • 3 צנוניות פרוסות דק
    • 1/2 גזר, קלוף ופרוס לגפרורים או מגורר
    • 1/4 אבוקדו, פרוס לרצועות
    • 2 כפות אצות ארמה, מושרות וסחוטות היטב
    • 4-3 כפות קינואה מבושלת
    • 1 כף זרעי צ'יה

     

    לתערובת הזרעים

    • 1 כף זרעי חמנייה
    • 1 כף זרעי דלעת
    • 1 כף זרעי שומשום מלא
    • 1 כף אצת נורי קצוצה
    • 3 טיפות שמן שומשום
    • 1/4 כפית רוטב סויה

     

    לרוטב

    • 1 כפית שום כתוש
    • 1 כפית שטוחה מלח
    • 4 כפות מיץ לימון טרי
    • 1/4 כפית אבקת סופרפוד (שילוב של ספירולינה, כלורלה, עשב חיטה ועשב שעורה, או אבקה של אחת מהן בנפרד)
    • 10 כפות שמן זית איכותי

     

    אופן הכנה

    1. מניחים בתחתית הקערה את החסה.
    2. מסדרים מסביב את שאר מרכיבי הסלט.
    3. תערובת הזרעים: קולים על מחבת את הזרעים והאצות דקה-שתיים. מכבים את האש ומטפטפים שמן שומשום וסויה. מצננים ובוזקים על הסלט.
    4. טוחנים בבלנדר את מרכיבי הרוטב למעט השמן. מזלפים את השמן לאט תוך כדי הטחינה.
    5. מגישים את הסלט עם הרוטב בצד.

     

    המתכונים באדיבות רשת בתי הקפה התל אביבית Loveat

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג