ריבועי הקסם: חיתוכיות פולנטה ואגסים ללא סוכר וללא שמן

טבעוניות, ללא גלוטן, ללא שמן, ללא תוספת סוכר ואפילו קלות מאוד להכנה – כן, מדובר בעוגה בריאה, טעימה וממש חכמה

חיתוכיות פולנטה ואגסים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
חיתוכיות פולנטה ואגסים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(תבנית 30X25 ס"מ)

 

  • 2 כוסות צימוקים
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 800 גרם אגסים (8-4 יחידות פרי) בשלים, קלופים ונקיים מליבות
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אפשרות: מעט ציפורן
  • 2 כוסות קמח תירס דק לפולנטה מהירת הכנה (להשיג ברשתות השיווק)

 

לקישוט

  • חופן פיסטוק קלוי
  • 4 כפות שבבי קוקוס

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים את הצימוקים בקערה, יוצקים עליהם את מיץ התפוזים ומשרים כ־10 דקות.

3. מעבירים את הצימוקים עם המיץ לקערת מעבד המזון (או הבלנדר). מוסיפים את האגסים וטוחנים. מוסיפים את הקינמון, הווניל והציפורן (אם משתמשים) ואת קמח התירס ומעבדים שוב.

4. יוצקים לתבנית ומשטחים בשכבה אחידה. אופים כשעה, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומצננים.

5. חותכים את העוגה לריבועים ומפזרים עליהם את הפיסטוקים והקוקוס. מגישים.

 

 

  • משך עבודה: 10–15 דקות (לא כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר  

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד