מלאו עוגותיי באגוזים: שתי הצעות פרווה לסיום מתוק של ארוחת החג

שולחן עמוס הוא לא תירוץ להיעדר קינוח, שהרי ידוע כי עבורם יש קיבה נפרדת. רוצים בכל זאת להכניס קצת בריאות בתוך הפינוק הזה? השתמשו ברכיבים מזינים ואיכותיים

הודליה כצמן

|

15.04.19 | 08:34

עוגת בוטנים ובננה עם קמח בוטנים ואגוזים (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
עוגת בוטנים ובננה עם קמח בוטנים ואגוזים (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
עוגת אילסרים (אגוזי לוז) עם עולש ושוקולד מריר ללא גלוטן (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
עוגת אילסרים (אגוזי לוז) עם עולש ושוקולד מריר ללא גלוטן (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

 עוגת אגוזי לוז עם עולש ושוקולד מריר

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 16 ס"מ

 

לעוגה

  • 1 כוס קמח אגוזי לוז (או אגוזי לוז טחונים)
  • 1 כוס קמח שקדים
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית כוכב אניס טחון
  • 300 גרם שוקולד מריר 70%
  • 300 גרם שמן קוקוס מומס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס סירופ מייפל / לתת אורז / אגבה
  • 1/3 כוס משקה עולש / 1/3 כוס קפה (1/3 כוס מים + 3 כפיות אבקה)
  • 1/3 כוס משקה שקדים / קוקוס
  • 8 חלמונים
  • 8 חלבונים

 

לקרם קוקוס-שוקולד

  • 2 פחיות קרם קוקוס 22% שומן (מאחסנים במקרר כ-48 שעות לפני השימוש לפחות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר 70%

 

לקישוט

שוקולדים קטנים, סוכריות, חטיפים קטנים, אגוזים מקורמלים וכו'

 

אופן הכנה

  1. העוגה: מחממים את התנור ל-160 מעלות, משמנים ומקמחים את תבנית האפייה.
  2. מערבבים את הקמחים עם אבקת הקקאו, הקינמון והאניס בקערה גדולה.
  3. ממיסים את השוקולד המריר עם שמן הקוקוס ותמצית הווניל בסיר כפול ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצרים חור בתוך תערובת הקמחים, יוצקים פנימה את תערובת השוקולד החמה ומערבבים קלות.
  5. מוסיפים את הסירופ, משקה העולש, משקה השקדים והחלמונים. מערבבים היטב.
  6. מקציפים את החלבונים במשך כ-15 דקות על מהירות גבוהה, עד לקבלת קצף לבן יציב.
  7. מקפלים מחצית מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד, עד לאיחוד. מוסיפים את מחצית הקצף השנייה ומקפלים עד לקבלת בלילה תפוחה ואחידה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. אם יש לכם אפשרות, חלקו את הבלילה בין שלוש תבניות עגולות בקוטר 16 ס"מ, אז זמן האפייה יתקצר ל25-20 דקות.
  9. מוציאים ומצננים לגמרי לפני שפורסים ל-3 שכבות.
  10. קרם השוקולד: פותחים את פחיות הקרם ומוציאים מהן את הקרם הלבן הסמיך שהצטבר למעלה (את הנוזל השקוף אפשר לנקז לקערה ולשמור למנה אחרת). מעבירים את הקרם לקערה.
  11. ממיסים את השוקולד המריר בשיטת הסיר הכפול ומאחדים אותו עם קרם הקוקוס והווניל. מוסיפים את הווניל, מערבבים ושומרים במקרר למשך 6-4 שעות.
  12. מרכיבים את העוגה: מניחים את השכבה הראשונה על גבי משטח, מורחים מעל קרם קוקוס, מניחים שכבה נוספת, מורחים שוב עם קרם, ומניחים את השכבה האחרונה ומורחים גם אותה עם קרם. מקשטים בתוספות שמעדיפים.

 

 עוגת בוטנים ובננה עם קמח בוטנים ואגוזים

 

עוגת בוטנים ובננה (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
    עוגת בוטנים ובננה(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 16 ס"מ

     

    לעוגה

    • 4 ביצים
    • 250 גרם שמן זרעי ענבים
    • 1/2 כוס סירופ מייפל / קוקוס
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 4 כפות משקה שקדים
    • 2 כפות חמאת בוטנים
    • 1/2 כוס סוכר קוקוס
    • 1 כוס קמח בוטנים / בוטנים טחונים
    • 1 כוס קמח ללא גלוטן כשר לפסח / קמח תמי כשר לפסח
    • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/2 1 כוסות (3 יחידות גדולות) בננות בשלות, מעוכות
    • 1/2 כוס שוקולד צ׳יפס
    • 1/2 כוס בוטנים, קצוצים גס
    • 1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס (לא חייבים)

     

    לקרם הקוקוס

    • 2 פחיות קרם קוקוס 22% שומן (יש לאחסן במקרר 48 שעות לפני השימוש)
    • 2 כפות אגבה
    • 1/2 כפית תמצית וניל

     

    לקישוט

    • פצפוצי שוקולד, קליק, אגוזים קצוצים וכו'

     

    אופן הכנה

    1. העוגה: מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים את התבנית.
    2. טורפים את הביצים עם השמן, הסירופ, תמצית הווניל, משקה השקדים וחמאת הבוטנים לבלילה אחידה.
    3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמחים עם סוכר הקוקוס, אבקת הסודה ואבקת האפיה.
    4. מאחדים בין התערובות, מוסיפים את מחית הבננות ומערבבים.
    5. מוסיפים שוקולד צ׳יפס, הבוטנים והאגוזים, מערבבים עד לפיזור אחיד ומעבירים את התערובת לתבנית.
    6. אופים כ- 25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
    7. מוציאים, מצננים לחלוטין ופורסים את העוגה לשתי שכבות.
    8. קרם הקוקוס: פותחים את פחיות הקרם ומוציאים מהן את הקרם הלבן הסמיך שהצטבר למעלה (את הנוזל השקוף אפשר לנקז לקערה ולשמור למנה אחרת). מעבירים את הקרם לקערה.
    9. מוסיפים את סירופ האגבה ואת הווניל ומערבבים. שומרים במקרר 6-4 שעות.
    10. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מהקרם מעל שכבה אחת. מכסים בשכבה שנייה ומצפים במחצית הקרם השנייה. מקשטים בתוספות מועדפות ומגישים.

     

     

    הודליה כצמן היא בלוגרית, מתכונאית ויוצרת תוכן - עקבו אחריה באינסטגרם וקבלו חוברת מתכונים שווים לפסח ישירות לתיבת הדואר שלכם. 

     

      מתכונים נוספים של הודליה שיעשו לכם טעים בחג

       

      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      ללא גלוטן
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג