שתף קטע נבחר

"נייקי" מודה: פגענו בעובדים

דו"ח של מלכ"ר עצמאי, אשר חקר את הנעשה אצל קבלני משנה של נייקי באינדונזיה, מצא תופעות חמורות - כולל מקרי מוות ומעשי אינוס

עובדים של 9 בתי חרושת באינדונזיה, שהיו קבלני-משנה של יצרנית מוצרי הספורט Nike האמריקנית, היו עדים לפגיעות בעובדים אחרים.
כך קבע דו"ח של מלכ"ר בשם Global Alliance בארה"ב. חברת "נייק" היא אשר מימנה את עבודת הגוף העצמאי, שחקר את ההאשמות.
לפי כמה עדויות, סוג אחד של ענישה – שלילת הזכות לקבל טיפול רפואי – גרם, בשני מקרים (לפחות) למוות. פגיעות אחרות – יותר נפוצות: אינוס של עובדות (שהוכרחו "להתרצות" למגע מיני), מכות כלפי עובדים ועובדות, התבטאויות חריפות ויחס שלילי בכלל. ה"יחס השלילי הכללי" קיבל פירוט לא קטן בדו"ח: עובדים הוגבלו בכל הקשור לקבלת טיפול רפואי; מנהלים הכריחו את עובדיהם לעבוד שעות נוספות, בניגוד לרצונם; עובדים בקווי-ייצור קיבלו יחס מזלזל.
בערך 56% מן העובדים (לפי סקר מדגמי בלתי מייצג) היו עדים להטרדות ולפגיעות מילוליות; כמעט 16% מן העובדים היו עדים להטרדה מינית גופנית; כמעט 14% ראו פגיעות גופניות. היו עדויות על עונשים – כגון ניקוי בתי-שימוש, או ריצה מסביב למפעל – בגלל איחורים.
קבוצת "גלובל אליאנס" – שיתוף פעולה בין גורמים כגון הבנק-העולמי (World Bank), נייק בעצמה, קבוצת "The Gap" ואחרים – קיבלה מאת הנהלת "נייקי" מימון בסך 2.8 מיליון דולר. חוקרים מטעם הקבוצה הגיעו אל 9 בתי חרושת – שנבחרו לפי מיון מקרי – אשר עובדים לפי הוראותיה של נייקי, באינדונזיה; עובדים רבים (לפחות 4,000 נשים וגברים) רואיינו – בלי נוכחות של אנשי ההנהלה או נציגים מטעמה; עדויות הוצלבו; דוּחות נערכו בכמה שפות.
התוצאה של כל העבודה הזו היא – כלשונה של הנהלת נייקי – "מטרידה עד מאוד". נייקי הודיעה כי היא "מברכת על קיומו של הדו"ח, אשר – אף כי ממצאיו הם קשים – מהווה הזדמנות לשיפורם של תנאי העבודה במסגרת 25 בתי חרושת באינדונזיה" שהיא קונה מהם מוצרים הנושאים את הסמל המסחרי שלה.
ההנהלה אמרה כי תכונן ותיישם "מערך שיקום" לפתרון הבעיות: בעיקר, תהיה שיטה שבאמצעותה יוכלו עובדים להגיש תביעות נגד מעסיקים. אנשים מטעמה של נייקי ומטעמה של גלובל אליאנס יפקחו על "התקדמותו של השיפור".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים