אפשר לאפות גם במחבת מברזל יצוק (צילום: Shutterstock)
מרכיבים
תבנית בגודל 30X40 ס"מ
- מעט שמן לטיגון או ספריי שמן
- 3 גבעולים של פרסה (כרשה), חתוכים לפרוסות קטנות (אפשר גם להחליף ב-3 כוסות תרד קצוץ וסחוט ממים)
- 4-3 שיני שום, קצוצות
- 3 ביצים
- 250 גרם גבינה עיזים 5% או קוטג' 5%
- 2 גביעי יוגורט 1.5%
- 3 כפות קמח תפוחי אדמה או 3 כפות קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים בה את הכרשה ואת השום עד להשחמה. מורידים מן האש, מעבירים לקערה ומצננים.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות, משמנים תבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים לקערה עם הכרשה המטוגנת, מתבלים ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה יציב.
ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית
עוד מנה קלילה של ריטה - מרק קישואים