פשטידת כרשה ללא גלוטן
עם גבינת עיזים רזה ויוגורט

אחרי ארוחה כבדה, קשה לחשוב על אוכל: קבלו את הפשטידה שתסגור לכם את הפינה ביום שאחרי. ואם אתם לא בעניין כרשה, פשוט הכינו אותה עם תרד

ריטה שאוליאן

|

22.04.19 | 08:34

אפשר לאפות גם במחבת מברזל יצוק (צילום: Shutterstock)
אפשר לאפות גם במחבת מברזל יצוק (צילום: Shutterstock)

מרכיבים

תבנית בגודל 30X40 ס"מ

 

  • מעט שמן לטיגון או ספריי שמן
  • 3 גבעולים של פרסה (כרשה), חתוכים לפרוסות קטנות (אפשר גם להחליף ב-3 כוסות תרד קצוץ וסחוט ממים)
  • 4-3 שיני שום, קצוצות
  • 3 ביצים
  • 250 גרם גבינה עיזים 5% או קוטג' 5%
  • 2 גביעי יוגורט 1.5%
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה או 3 כפות קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם

 

אופן הכנה 

  1. מחממים מעט שמן במחבת, מטגנים בה את הכרשה ואת השום עד להשחמה. מורידים מן האש, מעבירים לקערה ומצננים.
  2. מחממים את התנור ל-220 מעלות, משמנים תבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים לקערה עם הכרשה המטוגנת, מתבלים ומערבבים לתערובת אחידה.
  4. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה יציב.

 

 ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

 

 

    עוד מנה קלילה של ריטה - מרק קישואים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג