yed300250
הכי מטוקבקות
    קרקר נגד קרקר | צילום: רחלי קרוט
    זמנים מודרנים  • 12.05.2019
    קרקר נגד קרקר
    הם פריכים, בריאים, קלים להכנה ואפשר לעוף איתם במיליון טעמים ותוספות. אז תעשו כבוד למתכון הקרקרים המושלם שכדאי שתשלפו כל פעם כשמקרקרת לכם הבטן ובא לכם משהו קליל, טעים וממקרקר...
    רחלי קרוט

    אם יש משהו שאני לא יכולה להגיד לו לא, חוץ מצ'יפס ושוקולד, זה קרקרים. למזלי, או לצערי (תלוי מאיזה צד של הדיאטה מסתכלים על זה), לא מזמן מצאתי את ה־מתכון לקרקרים. כאלה שיוצאים פריכים בטירוף, הכי קלים בעולם להכנה ואפשר לגוון אותם עם מיליון תוספות וטעמים.

     

    מי שמכיר אותי יודע שאני חולקת כל מתכון וכל טיפ בנוגע למטבח, אבל את המתכון הזה, לקרקרים הממכרים, שמרתי עד עכשיו לעצמי ובכל פעם כשמישהו טעם ושאל איך מכינים, אמרתי שבקרוב אפרסם את המתכון. אל תגלו, אבל לא באמת התכוונתי לפרסם אותו. בעיקר לא את השילובים האדירים שעליתי עליהם תוך כדי הכנה ואין־ספור ניסיונות.

     

    אבל אז מה קרה? ברור, שכחתי מה שמתי בפנים ופתאום קלטתי איזו טעות עשיתי שלא כתבתי את המתכון בצורה מסודרת. הכי עונש על זה שלא גיליתי לכולם את הסוד.

     

    אז הנה, אני מתקנת את הטעות ומביאה לכם את המתכון לקרקרים האדירים האלה, ועל הדרך אני מפצירה בכם לשחק עם הטעמים! כתבתי לכם לא מעט אופציות לשילובים ותוספות, אז כל מה שנשאר לכם זה רק לנסות ולספר לי איך יצא.

     

    המתכון הסודי לקרקרים המושלמים

     

    מה צריך למתכון הבסיסי (65־75 קרקרים):

     

    • 3 כוסות (420 גרם) קמח לבן או קמח כוסמין או שילוב של שניהם

     

    • 1 כף שטוחה מלח דק

     

    • 1/4 כפית פלפל שחור או לבן, טחון

     

    • 2 כפיות סוכר לבן (לא לוותר)

     

    • 5 כפות שמן זית

     

    • 1 כוס (240 מ"ל) מים

     

    תוספות (אפשר תוספת אחת ואפשר כמה ביחד) - לבחירתכם:

     

    • 1/2 כוס צנוברים

     

    • 1 כפית אבקת שום

     

    • 1/2 כפית כורכום

     

    • 1/2 כפית טימין מיובש

     

    • 1/2 כפית רוזמרין מיובש

     

    • 1 כפית זרעי כוסברה, שבורים במכתש ועלי

     

    • 1 כפית זרעי אניס

     

    • 1 כף זרעי פשתן

     

    • 2 כפות שומשום שחור או לבן

     

    • 1/2 כוס גרעיני דלעת

     

    • 1/2 כוס גרעיני חמנייה

     

    • 1 כף פרג שלם

     

    • 1/2 כפית אבקת קארי (או משחה)

     

    • 1/2 כפית צ'ילי יבש גרוס

     

    • 1/2 כפית פפריקה מעושנת

     

    • 1/2 כוס מדליוני תרד (מהשקית הקפואה), מופשרים וסחוטים היטב מנוזלים

     

    כך עושים:

     

    1. בקערה של מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל המצרכים למתכון הבסיסי ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד שנצמד לוו הגיטרה. אם רוצים להוסיף תוספת כלשהי, מוסיפים עכשיו ומערבלים עוד דקה עד שהיא נטמעת בבצק.

     

    2. מחלקים את הבצק לשלוש חתיכות שוות בגודלן ומעבירים לשקיות קטנות כמו של סנדוויץ' עד לרידוד. מניחים חתיכת בצק אחת באמצע נייר אפייה ומעליו מניחים נייר אפייה נוסף. מרדדים עד לקבלת בצק דק מאוד. כמה שיותר דק ככה יותר פריך וטעים. מוציאים את נייר האפייה העליון וחותכים, בעזרת סכין חדה או גלגלת, לריבועים או למעוינים. מעבירים את נייר האפייה עם הבצק החתוך לתבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות במשך 13 עד 15 דקות.

     

    3. מוציאים, מקררים לגמרי על השיש ורק אז סוגרים בקופסה אטומה. שומרים מחוץ למקרר. שימו לב שהקרקרים מתקשים ונעשים פריכים מאוד אחרי שהם מתקררים.

     

    הערות ושדרוגים:

     

    • אם מוסיפים תרד חשוב להוסיף גם קמח בשלב הרידוד. תוספות אחרות, יבשות, לא מצריכות תוספת של קמח ברידוד.

     

    • רוצים להכין כמה סוגי קרקרים מבצק אחד? הכי פשוט. מחלקים את הבצק לשתיים או לשלוש חתיכות, דקה לפני שהוא סיים את הלישה. ואז מוסיפים לכל חתיכת בצק את התוספות שרוצים ומערבלים עוד דקה עד שהתוספות נטמעות בבצק.

     

    • רוצים קרקרים סגולים? מבשלים סלק אחד גדול, קלוף, עד ריכוך. טוחנים במעבד מזון ומוסיפים למצרכים של המתכון. במקרה הזה צריך להוריד 1/4 כוס מים מהמתכון. אם יצא לכם בצק דביק מדי פשוט תוסיפו קמח.

     

    • אני יודעת שמתחשק לכם להוריד בכמות שמן הזית, בבקשה אל תעשו את זה, השמן פה גם בשביל הטעם אבל בעיקר בשביל הפריכות.

     

    בתמונה:

     

    קרקרים עם כורכום, קארי וזרעי כוסברה (קרקרים צהובים).

     

    • קרקרים עם תרד ומלח גס.

     

    • קרקרים עם צנוברים ואבקת שום.

     

    ויש גם מתכון בונוס!

     

    ממרח טחינה ואפונה – השידוך האולטימטיבי לקרקרים

     

    מה עושים?

     

    טוחנים במעבד מזון 1/2 כוס טחינה גולמית, 1 כוס אפונה ירוקה מבושלת (אפשר גם אפונה עדינה מופשרת – לא צריך לבשל אותה),

     

    2 שיני שום, 1/2 כפית קארי ירוק, 1 כפית מייפל, 1/2 צרור כוסברה או עירית ומים בסמיכות שאוהבים. וזהו, זה מוכן. שומרים במקרר ומגישים לצד הקרקרים או כממרח בסנדוויץ'.

     


    פרסום ראשון: 12.05.19 , 22:31
    yed660100