שתף קטע נבחר

מה זה בעצם אומר "להתקדם" בעבודה?

להתחיל יום עבודה מבלי לעמוד בפקק - זה להתקדם. להשיג תוספת ימי חופשה בתשלום - גם זה להתקדם. לקבל העלאה משמעותית בשכר - זה כבר באמת להתקדם. הנה 4 דברים קטנים (אך חשובים) שיקדמו אתכם בעבודה שלכם, מבלי שתצטרכו לעזוב אותה לטובת עבודה אחרת

בשיתוף Alljobs

 

לכולנו יש את השלב הזה בעבודה שבו אנחנו מרגישים שקצת מיצינו, והתגובה הראשונה היא לחשוב לכיוון עבודה אחרת, מהסיבה הפשוטה שבא לנו להתקדם. אבל במקום למהר ולהחליף את העבודה הקיימת, הרבה פעמים כדאי לנו לעצור לרגע ולחשוב במה אנחנו באמת צריכים או רוצים להתקדם. הרי לא הכל שחור ולבן: לפעמים דווקא הדברים הקטנים הם אלה שיכולים לעשות אצלנו את השינוי הגדול בתוך עבודה שלנו.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

3 סיבות לערוך את קורות החיים, גם כשכלום לא השתנה

היגיינה במשרד - 5 מקומות שבהם אתם חולקים חיידקים עם הקולגות

שכירים? בדקנו מה תקציב המתנות לחג שתקבלו

 

אם הייתם מתקדמים מבחינת השעות, השכר, היקף המשרה או אפילו האווירה במשרד - הייתם מרגישים את הרענון שאתם זקוקים לו? יכול מאוד להיות שכן. כי בסופו של דבר, גם זה להתקדם. להתקדם בכל דרך שתרצו – הנה כמה אפשרויות:

גבר ואישה מראיינים מועמדת לעבודה  (צילום: shutterstock)
מה זה בעצם אומר "להתקדם" בעבודה?(צילום: shutterstock)
 

 

אקסטרה ימי חופשה

על פי החוק, אנחנו זכאים למכסה מסוימת של ימי חופשה בשנה, כשהכמות שלהם תלויה בוותק שלנו בארגון. כך שאם למשל אתם עובדים במשך 5 ימים בשבוע, והוותק שלכם בחברה נמוך משש שנים, אתם זכאים ל-12 ימי חופשה בתשלום לפחות. ומה יקרה אם תרצו לצאת לחופשה ארוכה יותר מכמות הימים שיש לכם בפועל? במקרה הטוב, המעסיק יאפשר לכם להיכנס ל"מינוס ימי חופשה" ובעצם לנצל ימי חופשה עתידיים. במקרה הפחות טוב, תפסידו את השווי הכספי של אתם ימים.

 

כאן נכנס לתמונה המשא ומתן שתוכלו לנהל עם הבוס: אקסטרה ימי חופשה - זו תהיה הדרך שלכם להתקדם ולשפר את תנאי ההעסקה שלכם מבחינת ימי החופש, וכך תוכלו לנשום קצת יותר אוויר במהלך השנה, על חשבון ימי החופשה שאתם זכאים להם. אגב, אם אתם לא זוכרים בכלל כמה ימים ניתנו לכם במסגרת תנאי ההעסקה שלכם, אין צורך לחפש את החוזה בארכיון. בתלוש השכר שלכם קיימת טבלה ובה יופיעו המכסה שאתם זכאים לה ויתרת הימים שיש לכם לניצול.

 

העלאה בשכר

זה כבר באמת להתקדם. תוספת למשכורת זו הדרך של המעסיק להעריך אתכם על הביצועים שלכם, לשמר אתכם כעובדי החברה, וגם לצ'פר אתכם כלכלית. כמובן שלא בכל שלב בוותק אפשר לגשת למנהלים ולדרוש את זה, אבל אם אתם מרגישים שהגיע הזמן להרוויח יותר ולהתקדם גם בשכר – לכו על זה. מקסימום תשמעו "לא", ותנסו לשפר את התנאים שלכם בדרך אחרת, אלטרנטיבית, כמו ימי החופשה שדיברנו עליהם.

 

כדי להתכונן כמו שצריך לשיחה הזו ולגרום לה להצליח עד כמה שאפשר, תעשו קצת שיעורי בית: בדקו כמה מרוויחים עובדים אחרים בתחום שלכם, זה יעזור לכם לדעת איפה פחות או יותר אתם עומדים ומהו הסכום ההגיוני שתוכלו לבקש. ואל תמעיטו בחשיבות של השיחה הזו ותזרקו למנהל שלכם את ההעלאה כבדרך אגב, אלא ממש תקבעו איתו שיחה בנושא שכר - ככה גם הוא יוכל להיערך ולהציע לכם בהתאם את ההעלאה (או את האלטרנטיבה).

 

עבודה (גם) מהבית

שעות העבודה הרבות במשרד כבר מעיקות? רוצים להימנע מהפקקים לפחות יום אחד בשבוע? שילוב של שעות עבודה מהבית יכול להיות הדבר שיאפשר לכם להתקדם. מעסיקים שיודעים שהם יכולים לסמוך על התפקוד והתפוקה של העובדים שלהם גם מבלי שיעשו זאת במשרד, הם כאלה שנוטים לאשר להם לשלב עבודה מהבית. כמובן, כל עוד זה מסתדר עם שיקולים נוספים כמו תוכנות זמינות, לו"ז מתוכנן במשרד ועוד.

 

שינוי /גמישות בהיקף המשרה

לרוב, משרה מלאה היא פחות או יותר בין השעות 08:00-17:00 בימים א'-ה'. אבל בתפקידים מסוימים, כדי להגיע למכסת השעות שאתם מחויבים אליה, אתם לא בהכרח חייבים לעבוד בשעות האלה בכל יום. כלומר, אם אתם לא נותנים שירותי קהל, או שירותים פנים ארגוניים שבהם הכרחי להיות זמינים ולתת שירות בטווח השעות שקבעה החברה, תוכלו לגשת למעסיק שלכם ולבקש גמישות בשעות, כך שתוכלו "לשחק" עם שעות העבודה על פי הצרכים שלכם. למשל שעתיים אקסטרה ביום אחד, יאפשרו לכם לצאת שעתיים קודם ביום שלמחרת. ואם חלו שינויים בחיים האישיים שלכם ואתם רוצים להישאר באותו תפקיד ובמקביל לרדת בהיקף המשרה – זו גם דרך להתקדם לתנאים טובים יותר.

 

לסיכום, מעבר לעבודה חדשה וטובה יותר הוא שינוי מעולה, אבל הוא גם שינוי גדול. אם אתם רוצים לשנות משהו בקריירה, אך במקביל לשמור על יציבות, ואם בסך הכל טוב לכם היכן שאתם נמצאים, אבל אתם פשוט מרגישים שיכול להיות טוב יותר – שווה לחשוב על הדברים הקטנים בתוך העבודה שיכולים לעזור לכם להתקדם גם מבלי לקום ולעזוב.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים