צונן ומרענן - אוֹקְרוֹשקַה: מרק רוסי על בסיס יוגורט, עם ביצים וצנוניות

ראשונה מושלמת למי שמחפש מנה ברוח החג אך ללא הבצקים, השומנים והקלוריות המיותרות. ויש לה גם בונוסים נוספים: הפרוביוטיקה, הסידן ושאר הרכיבים המזינים

ליאורה חוברה

|

28.05.19 | 08:34

מרק קר עם יוגורט ומגוון תוספות מעניינות (צילום: עודד חוברה)
מרק קר עם יוגורט ומגוון תוספות מעניינות (צילום: עודד חוברה)

מרק קר מרענן ומלא בפרוביוטיקה וסידן, שמגיע אלינו כל הדרך מרוסיה. שם, באופן מסורתי מכינים את המתכון הזה על בסיס יוגורט קפיר, רוויון או קוואס (משקה על בסיס לחם). יוגורט קפיר בייתי עשיר במיוחד בחיידקים טובים ולכן נעדיף להשמש בו. עם זאת, אפשר להנות מהמרק גם על בסיס יוגורט רגיל המיועד לשתיה, יוגורט בפאלו או עיזים.

 

מרכיבים

4 מנות / 170 קלוריות למנה

 

  • 4 כוסות יוגורט קפיר או יוגורט עיזים לשתיה
  • 4 בצלים ירוקים (כחצי כוס), קצוצים
  • 3 כפות שמיר טרי, קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 ביצים קשות, קלופות
  • 2 כפיות חרדל דיז׳ון
  • 2 כוסות מי סודה
  • 1 תפוח אדמה מבושל, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 גזר מבושל, קלוף וחתוך לקוביות
  • 4 צנוניות, פרוסות דק
  • 2 מלפפונים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות

 

  • נבטים לקישוט (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. מערבבים את היוגורט עם הבצל הירוק, השמיר, המלח והפלפל ומניחים לעמוד במקרר לשעה לפחות. אפשר להשאיר גם למשך הלילה.
  2. מפרידים בין החלמון לבין החלבון של הביצים הקשות. מפוררים את החלמונים בקערה, יחד עם החרדל וכמה כפות יוגורט, עד לקבלת תערובת אחידה. את החלבונים קוצצים לקוביות קטנות ושומרים בצד.
  3. בקערת הגשה גדולה מאחדים בין היוגורט המתובל לבין הסודה, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים לקערה עם היוגורט את כל המרכיבים, למעט הנבטים לקישוט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מחלקים לקערות ומקשטים בנבטים, אם רוצים.

 

ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

 

    מרק קליל נוסף של ליאורה ב-35 קלוריות למנה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: עודד חוברה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג