שתף קטע נבחר

כדי שכל הילדות ידעו שהן שוות

עמותת "שוות" הוקמה במטרה לאפשר לנערות לחזק את תחושת הערך העצמי שלהן ולתת להן כלים שיאפשרו להן לממש את שאיפותיהן. העמותה יצאה אחרונה בקמפיין מימון המונים אינטנסיבי לקראת התרחבות ארצית. צפו

עמותת "שוות" היא עמותה צעירה, הפועלת לפיתוח פוטנציאל ומעניקה סל כלים משמעותי להצבה והגשמת יעדים בעבור נערות בגילאי העשרה המוקדמים (12) משכונות מוחלשות בירושלים.

 

את העמותה הקימו זוג נשוי - אלדד קורן ורוני פוסטן קורן, הוא חובל לשעבר והיום סטארטפיסט, והיא סטודנטית לרפואה ומתמחה במיון. מתוך עולמות הידע שלהם, הרחוקים לחלוטין מעולמות החינוך, החליטו השניים לפתח תכנית חניכה ומנהיגות ייחודית לנערות שתיתן להן כלים קצת "אחרים" לחיים.

 

עמותת שוות הוקמה במטרה לאפשר לנערות לחזק את תחושת הערך העצמי שלהן ולתת להן כלים שיאפשרו להן לממש את שאיפותיהן. העמותה יצאה אחרונה בקמפיין מימון המונים אינטנסיבי לקראת התרחבות ארצית, שיכלול ערב השקה בסימן "Social Investment" (תרומה שמניעה תהליך חברתי עצמאי) בהנחיית לוסי אהריש ובהשתתפות נשים מובילות במשק. 

 

צפו בסרטון הקמפיין של העמותה:

 

תוכנית הפעולה של העמותה מתבססת על ממצאי מחקרים שמצאו שבגילאי העשרה המוקדמים מתעצבת תפיסת העצמי שלנו כאנשים בוגרים. מתברר, שבנות, חוות ביטחון עצמי נמוך יותר מבנים בגילאים הללו, מה שמשפיע עליהן כנשים בוגרות.

 

כך לדוגמא, על בסיס ניסיונו של אלדד, נבנה מערך הצבת יעדים בו לומדות החניכות להגדיר את שאיפותיהן (למשל קבלה לחטיבת הביניים או הצלחה במבחן) ולבצע תחקור עצמי של הצלחות וכישלונות שמסייע להן להתמודד ולהשתפר בעתיד.

 

נערות בתוכנית שוות להעצמת בנות נוער ()
"מתברר, שבנות, חוות ביטחון עצמי נמוך יותר מבנים בגילאים הללו, מה שמשפיע עליהן כנשים בוגרות"

 

"כסטודנטית, חקרתי את פערי השיוויון המגדרי ברפואה. בזכות המחקר, אנחנו יודעים לומר היום שהגיל המשמעותי ביותר בו מתעצבת תפיסת העצמי שלנו הוא גילאי העשרה המוקדמים", מספרת פוסטן קורן. "אופי ההתנהלות שלנו, ותפיסת מקומנו בעולם כנשים בוגרות, נקבעים במידה רבה בגילאים אלו. לכן, כשהקמנו את "שוות" היה לי ברור שבכדי לשנות באמת, אני צריכה להתחיל בשורשים."

 

"הצלחתי במבחן כי היה לי מזל"

מחקרים מראים שכשילדות נכשלות, הן נוטות להאשים את עצמן ולייחס את הכישלון לתכונות או היכולות שלהן - "אני לא חכמה מספיק, אני לא טובה בזה". דפוסי החשיבה האלו גורמים לילדות לפתח פחד מכישלון שמלווה אותן לשארית חייהן, ומונע מהן גם כנשים בוגרות לצאת מאזור הנוחות שלהן.

 

נערות בתוכנית שוות להעצמת בנות נוער ()
""איך נקבל את משרת חלומותינו אם אנחנו אפילו לא מגישות מועמדות?"

 

"לדוגמא, מחקר הראה שנשים לא יגישו מועמדות למשרה אם הן לא עומדות ב-100%(!) מהקריטריונים, בעוד גברים יגישו מועמדות גם אם הם עומדים רק ב-60%", היא מסבירה. "איך נקבל את משרת חלומותינו אם אנחנו אפילו לא מגישות מועמדות?

 

וביחס להצלחות - התגובה של ילדות היא הפוכה לגמרי, הן נותנות את הקרדיט לגורמים חיצוניים- "הצלחתי במבחן כי היה לי מזל". את דפוסי החשיבה האלה שמעצבים את תפיסת המסוגלות והביטחון העצמי, אפשר לשנות בעזרת עבודה עם מטרות ברורות ומישוב עצמי. אפשר להראות לילדות שכל כישלון הוא הזדמנות ללמידה".

 

נערות בתוכנית שוות להעצמת בנות נוער ()
"דרוש צוות חזק לבניית תכנית עסקית טובה, וצריך להרחיב את פעילות העמותה לערים נוספות חוץ מירושלים"

 

"בשנה האחרונה השקנו גם תכנית סדנאות לאמהות ובנות לכבוד שנת בת המצווה, והבנו שאם נחזק את תכנית הסדנאות נוכל לקיים את פעילות העמותה בעזרת הכנסות עצמיות, כמעט מבלי להישען על פילנטרופיה", מסכמת רוני. "אבל כדי שזה יקרה, דרוש צוות חזק לבניית תכנית עסקית טובה, וצריך להרחיב את פעילות העמותה לערים נוספות חוץ מירושלים".

 

"אנחנו מתכננים לפתוח כבר בשנה הבאה פעילות של שוות בחיפה ותל אביב, ולבנות מערך סדנאות שיאפשר לנו בשנים לאחר מכן להרחיב את הפעילות לכל הארץ ולהגיע לכל ילדה שלישית בישראל", חותם אלדד, "לשם כך אנחנו זקוקים לעזרה שלכם".

 

  • "שוות" נמצאת בעיצומו של קמפיין מימון המונים במטרה להרחיב את פעילותה לפעילות ארצית. נכון להיום גוייסו 70% מהסכום הכולל (80 אלף ש"ח) ונותרו 6 ימים בלבד.
  • ביום רביעי (ה-29/5) תערוך עמותת "שוות" אירוע השקה גדול בכפר שמריהו בו תציג העמותה את תוכנית ההתרחבות שלה ואת המודל העסקי אותו הוא מבקשת ליישם - השקעה חברתית ראשונית והשקת מודל תקצוב עצמאי על בסיס סדנאות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים