שתף קטע נבחר
בחירות

מאז המחאה החברתית מחירי הפירות זינקו ב-70%*+

כולם עקבו אחרי מחירי הקוטג' אבל דווקא מחירי הפירות משתוללים. כמה קופון גוזרים הסיטונאים ורשתות השיווק ולמה יבוא לא מוריד מחירים? משווק: "כנראה יש בישראל מספיק צרכנים שיכולים לשלם מחירי עתק על פירות, אחרת המחירים היו יורדים". משרד החקלאות: "זו כלכלה חופשית"

פירות לעשירים בלבד:

 

 "אני רוצה לקנות ענבים, שסק, או משמשים ועוצרת: במחיר של 30-40 שקל לק"ג אני יכולה לקנות בשר", אמרה ל"ממון" צרכנית המומה, שניסתה להבין למה כבר אין על המדף פירות ב-5-6 שקלים לקילו. זו לא השתוללות מחירים זמנית, ובסך הכל זינקו מחירי הפירות ב-54% בתוך עשור. החקלאים מאשימים את מזג האוויר ואת הקופון שגוזרים המתווכים, החנויות מאשימות את הסיטונאים - והצרכנים משלמים. "ממון" החליט לבדוק מה עומד מאחורי מחירי הפירות המאמירים.

 

לפי נתוני פרייסז, מחירי המשמש (תוצרת ישראל) הם הגבוהים ביותר בשלוש השנים האחרונות ברשתות הגדולות, קפיצה מ-16 שקל עד כמעט 30 שקל לק"ג. וזו רק דוגמה אחת. מחירי הפירות החלו להשתולל ב-2018, וגם השנה הם גבוהים מאוד. "באבטיח לא היו מחירים כאלה", אמרו לנו קמעונאים. "המחירים הגיעו ל-12 ו-13 שקל לק"ג לצרכן. מחירים מטורפים. גם הבננות יקרות מאוד, ענבים מתייקרים ויכולים להגיע גם ל-30 שקל לקילו ובתפוחים היבוא יקר ומעלה את המחירים".

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים