חג אלטרנטיבי: 4 עוגות גבינה
ללא גבינה, ולא רק לטבעונים

עם טופו, קוקוס או אגוזי קשיו, אוכמניות או שוקולד: לא משנה איזה מתכון תבחרו, מובטחת לכם עוגה נהדרת ברוח שבועות אך ללא מוצרי חלב, ביצים או בצקים מיותרים

Xnet

|

30.05.19 | 08:29

עוגת מוס שוקולד-טופו (צילום: הודליה כצמן)
עוגת מוס שוקולד-טופו (צילום: הודליה כצמן)

עוגת מוס שוקולד-טופו / הודליה כצמן

 

>> קינוח ידידותי לכולם: גם לשומרי כשרות לאחר ארוחה בשרית, גם לרגישים לביצים או ללקטוז, גם לסופרים של אחוזי שומן או סוכר וגם לאלה שמעדיפים שוקולד אפילו בשבועות.

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 16 ס״מ

 

לתחתית‭

  • 10 עוגיות‭ ‬טבעוניות, ללא גלוטן
  • 3 כפות שמן קוקוס נוזלי
  • 1 ‬כף‭ ‬סירופ‭ ‬אגבה

 

למוס

  • 1 חבילה (350 גרם) של טופו מוצק FIRM, מסונן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף סירופ אגבה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית קפה נמס או אבקת אספרסו טחון

 

פירות יער, פירורי שוקולד, קוקוס טחון (לקישוט - לא חייבים)

 

אופן‭ ‬הכנה‭

  1. התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד לקבלת פירורים. מוסיפים את שמן הקוקוס והאגבה ומערבבים היטב.
  2. מהדקים את תערובת העוגיות לתחתית התבנית, בשכבה אחידה והדוקה. מכניסים למקרר.
  3. המוס: טוחנים את הטופו בבלנדר יחד עם תמצית הווניל והאגבה.
  4. ממיסים את השוקולד (באמבט מרים או במיקרוגל), יחד עם אבקת הקקאו והקפה ומערבבים לתערובת חלקה.
  5. מעבירים את תערובת השוקולד לבלנדר ומפעילים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  6. יוצקים את הבלילה על התחתית, משטחים ומקררים לפחות 4-3 שעות עד להגשה. לחלופין, אפשר גם להקפיא את העוגה למשך שעה, כדי לזרז את התהליך. אז העוגה יוצאת במרקם גלידה.

 

עוגה עם אגוזי קשיו ואוכמניות / הודליה כצמן

 

עוגה עם אגוזי קשיו ואוכמניות (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
    עוגה עם אגוזי קשיו ואוכמניות(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

     

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק

     

    לתחתית

    • 2 כוסות עוגיות ללא גלוטן בטעם שוקולד, או כל עוגיות שמעדיפים
    • 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס

     

    לעוגה

    • 1/4 2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו 24 שעות במים
    • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
    • 1/3 כוס סירופ מייפל או אגבה
    • תוכנו של מקל וניל אחד או 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית קליפת לימון מגורדת
    • 1/3 כוס שמן קוקוס, נוזלי
    • 1 כוס אוכמניות קפואות + 1/4 כוס אוכמניות בצד
    • 75 גרם שוקולד מריר 70%, קצוץ גס

     

    אופן הכנה

    1. התחתית: מפוררים את העוגיות, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים יחד. משטחים את התערובת בתבנית ומניחים בצד.
    2. העוגה: מסננים את אגוזי הקשיו מן המים, מייבשים היטב במגבת נייר וטוחנים במעבד מזון במשך דקה.
    3. מוסיפים את מיץ הלימון, סירופ המייפל, הווניל, קליפת הלימון ושמן הקוקוס. מעבדים יחד את כל החומרים כדקה נוספת. אם מעדיפים מרקם חלק יותר, מעבירים כעת את התערובת לבלנדר.
    4. מוסיפים את האוכמניות ומעבדים עד לקבלת מרקם של גלידה בצבע סגול אחיד.
    5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ויתר האוכמניות ומערבבים בעזרת כף עץ.
    6. יוצקים את הבלילה על התחתית ומקפיאים ל 5-6 שעות לפחות.
    7. כחצי שעה לפני ההגשה, מעבירים את העוגה למקרר.

     

    הודליה כצמן היא מתכונאית, יוצרת תוכן דיגיטלי ובעלת בלוג אפיה בריאה

     

     

    סמיפרדו "גבינה" ומוקה ללא אפייה / קלי מגר, "לאשה"

     

    >> בקינוח זה מומלץ להשתמש בשמן קוקוס אורגני, כי במנה זו, שאינה מבושלת או אפוייה, ההבדל ניכר בתוצאה. בנוסף, מומלץ להשתמש בתבניות מסיליקון, המקלות על חילוץ המנה. אם אין, אפשר להכין ולהגיש את המנה בכוסות.

     

    סמיפרדו 'גבינה' ומוקה (צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)
      סמיפרדו 'גבינה' ומוקה(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דריה קרגולה)

       

      מרכיבים

      כ־26 יחידות בתבניות שקעים או כוסות

       

      לבסיס האגוזים

      • 100 גרם אגוזי פקאן קלופים
      • 1 כף סירופ אגבה
      • 1 כף צימוקים כהים
      • 2 תמרים מיובשים, מומלץ מזן מג'הול, מגולענים + אפשרות לתמר נוסף
      • ‭1/2‬ כוס קוקוס טחון
      • 2 כפות חמאת קוקוס, או שמן קוקוס מכבישה קרה

       

      למלית

      • 300 גרם קשיו לא קלוי, ששרו 30 דקות במי ברז קרים
      • ‭1/2‬ כוס סירופ אגבה או סירופ מייפל (או דבש, אם משתמשים)
      • 1/4‬ כוס מיץ לימון טרי
      • ‭1/8‬ כפית קליפת לימון מגוררת
      • ‭1/2‬ כוס קפה אספרסו (או 1 כפית גדושה קפה שחור ‭1/2 +‬ כוס מים רותחים, צונן ומסונן)
      • ‭1/4‬ כוס שמן קוקוס, מומלץ אורגני
      • ‭3-2‬ טיפות תמצית וניל טהורה

       

      אופן הכנה

      1. הבסיס: שמים את כל מרכיביו במעבד המזון עם להב המתכת ומפעילים בהפסקות (פולסים) עד שמתקבלת תערובת פירורית־דביקה (בודקים: לוקחים מעט מהתערובת ולוחצים בין האצבעות. אם הפירורים הופכים לגוש – מוכן. אם לא – מוסיפים עוד תמר ומעבדים עוד קצת)‬. מחלקים את התערובת בין התבניות או הכוסות ומהדקים היטב לבסיס.
      2. המלית: מסננים את הקשיו מהמים, שומרים את המים בנפרד. מעבירים את הקשיו למעבד המזון, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית וטוחנים למחית חלקה המזכירה במרקם שלה סלט טחינה. אם המחית סמיכה מדי, מוסיפים ממי השרייה של הקשיו ומעבדים עוד קצת.
      3. מעבירים את המחית לשק זילוף ומזלפים בכל תבנית למילוי. מאחסנים במקפיא כשעתיים לפחות. מחלצים מהשקעים, ממתינים 10 דקות (בקיץ פחות) ומגישים. שומרים בקופסה אטומה במקפיא, עד חודש.

       

       

      עוגה בטעם גבינה, תפוזים ושוקולד / שירי מזור

       

      עוגה בטעם גבינה, תפוז ושוקולד (צילום: שירי מזור)
        עוגה בטעם גבינה, תפוז ושוקולד(צילום: שירי מזור)

         

        מרכיבים

         

        לתחתית 

        • 20-18 תמרים מזן מג'הול
        • 300 גרם שקדים עם קליפה
        • 2-1 כפות קקאו גרגירי (להשיג בחנות טבע)
        • 1/2 כפית תמצית וניל
        • 1/2 כף שמן קוקוס
        • 1 כף חלב שיבולת שועל או מים

         

        לקרם

        • 1 תפוז מקולף לא עד הסוף (השאירו בערך 1/4 מקליפתו)
        • 210 גרם אגוזי קשיו טבעיים
        • 1 כפית אבקת קקאו אורגני
        • 1/2 2 כפות דבש איכותי (לטבעונים: ניתן להחליף במייפל בהיר ולהוסיף מעט קקאו כדי שישתלט על הטעם של המייפל)
        • 1 כף שמן קוקוס
        • 1/2 כפית תמצית וניל
        • מעט מים, בהתאם לצורך

         

        אופן הכנה

        1. התחתית: טוחנים את כל החומרים במעבד מזון על מהירות גבוהה עד שכל התערובת נעשית גרגרית.
        2. משטחים את התערובת היטב בתבנית קפיצית מטפלון גודל 20 (גודלה בינוני).
        3. הקרם: חותכים את התפוז עם הקליפה ומכניסים לבלנדר, מוסיפים את שאר החומרים ומתחילים לטחון היטב. לאחר מספר דקות, אם צריך להוסיף מים, מוסיפים ממש מעט בהדרגה כדי לשמור על טעמים מרוכזים. הקרם צריך לצאת חלק מאוד - ממש קטיפתי.
        4. שופכים את הקרם על התחתית ומשטחים בעזרת לקקן באופן אחיד.
        5. מפזרים למעלה אבקת קקאו לקישוט.
        6. מכסים בנייר כסף, ומעבירים למקפיא לשעתיים-שלוש לפחות.
        7. מגישים קר או לאחר הפשרה של 5 דקות.

         

         

          אתם לא בעניין עוגות גבינה או שוקולד? נסו עוגת גזר

           

           לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: זוהר רון)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: זוהר רון)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר פרווה
          טבעוני
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (1 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג