שתף קטע נבחר

דב קוטלר וערן רוט רוכשים את המתחרה מארה"ב - ריאליטי שרס

אינטו, חברה להשקעות נדל"ן במודל של חוכמת ההמונים, תשלם 10 מיליון דולר עבור ריאליטי שרס, שכבר גייסה 63 מיליון דולר

רשת ההשקעות החברתיות בנדל"ן iintoo (אינטו), בבעלותם של ערן רוט ודב קוטלר, רוכשת את פלטפורמת גיוס ההמונים RealtyShares (ריאליטי שרס) מסן פרנסיסקו, המנהלת היום 300 נכסים בשווי כולל של כ-1.5 מיליארד דולר ו-150 אלף משקיעים מרחבי העולם. סכום הרכישה לא פורסם אך על פי הערכות "כלכליסט" שווי הרכישה עומד על כ-10 מיליון דולר.

 

פצצת הזמן המתקתקת של הגירעון

פאלו אלטו נטוורקס רוכשת שתי חברות סייבר ישראליות ביותר מ-600 מיליון דולר

אורי יהודאי, ישי דוידי וחיים כצמן מצטרפים למחאה נגד הפגיעה במערכת המשפט

 

ריאליטי שרס הוקמה ב-2012 כפלטפורמת מימון המונים לגיוס כסף לעסקאות נדל"ן, והפכה תוך שנים בודדות לפלטפורמה הדיגיטלית השנייה בגודלה בעולם בהשקעות נדל"ן למשקיעים פרטיים.

 

דב קוטלר וערן רוט (צילום: דנה קופלר)
מימין דב קוטלר וערן רוט(צילום: דנה קופלר)

במהלך שבע שנות פעילותה, גייסה באמצעות קרנות מובילות בארצות הברית כ-63 מיליון דולר ומשתמשים בה היום 150 אלף משקיעים מרחבי העולם, בעיקר מארה"ב, שהשקיעו כ-900 מיליון דולר. בשיאה, ניהלה החברה כ-1,000 נכסים שונים ברחבי ארה"ב בשווי כולל של 2.5 מיליארד דולר והעסיקה כ-120 עובדים.

 

עסקה אסטרטגית משמעותית

עבור אינטו, שגייסה עד כה למעלה מ-190 מיליון דולר להשקעות נדל"ן וביצעה יותר מ-55 השקעות שונות בנכסים ששוויים הכולל מסתכם בכמיליארד דולר, מדובר בעסקה אסטרטגית משמעותית. לאחר הרכישה, כל ניהול הנכסים ומאגר המשקיעים יהפכו להיות חלק מנכסי אינטו.

 

צירוף 150 אלף משקיעי ריאליטי שרס ל-40 אלף המשקיעים הקיימים של אינטו, וניהול הפורטפוליו המשותף של 2.5 מיליארד דולר, מציבים את אינטו כאחת ממובילות הקטגוריה בעולם. את עסקת הרכישה הוביל אייל בן דוד שהינו שותף ומנכ"ל משותף באינטו.

 

העסקה התאפשרה לאחר שהחברה האמריקאית נקלעה לקשיי מימון וניהול, וכך יכלה החברה הישראלית לרכוש אותה בסכום נמוך משמעותית מהגיוסים שלה. נכסי החברה כוללים את המותג, הטכנולוגיה, מאגר המשקיעים בחברה וזכויות הניהול בכל הנכסים - אבל לא את הישות המשפטית עצמה והחובות.

 

לפני קריסתה גייסה החברה האמריקאית כ-63 מיליון דולר באקוויטי ועוד כ-40 מיליון דולר בחוב, משורה של משקיעים מובילים בארצות הברית, דוגמת יוניון סקוור. החברה לא הצליחה לגייס סיבוב השקעה נוסף ולכן מנהלי החברה ומשקיעיה שמו אותה על המדף.

 

בשיחה עם "כלכליסט" מספר מנכ"ל אינטו ערן רוט: "קנינו את כל הפעילות של ריאליטי שרס, למעט החבות המשפטית שלה".

 

חוויה דיגיטלית חלקה במקום תהליך השקעה מסורתי

אינטו פיתחה פלטפורמה דיגיטלית באמצעותה יכולים משקיעים מכל העולם להשקיע בקלות, באמצעות הטלפון הנייד, להרוויח כסף והכל תוך שימוש בחכמת ההמונים של קהילת המשקיעים. באופן זה החברה מפשטת את תהליך ההשקעה המסורתי לחוויה דיגיטלית חלקה ומהירה.

 

לאחרונה השיקה אינטו מודל בשיתוף ענקית הביטוח האמריקאית אוורסט, שהיא בנוסף בעלת מניות באינטו. במסגרת המודל החדש, אינטו מציעה למשקיעיה השקעות נדל"ן עם ביטוח.

 

אינטו נוסדה בישראל ב-2015 ובסיסה נמצא היום בניו יורק. החברה מהווה פלטפורמה בינלאומית שמאפשרת למשקיעים פרטיים רגילים לחבור יחד להשקעות נדל"ן גדולות. כל חבר ברשת החברתית יכול להשקיע ולקחת חלק בהשקעות, כשהרף המינימלי להשקעה הינו 25 אלף דולר למשקיע. בין בעלי מניותיה של אינטו נמצאת גם חברת תיווך המשכנתאות הגדולה בארה"ב מרידיאן קפיטל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה קופלר
דב קוטלר וערן רוט
צילום: דנה קופלר
מומלצים