שתיים על המחבת: לביבות קוטג' ועוגת בלינצ'ס הכי יפה שתראו

פשטידות וקישים כבר לא יצליחו להרשים אף אחת. במקומם אפשר להכין שתי מנות מסורתיות עם טוויסט בריא (רכיבים בריאים יותר) ולשדרג אותן עם תוספות אהובות

הודליה כצמן

|

02.06.19 | 08:37

לביבות קוטג' מקמח כוסמין וחיטה מלאה (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
לביבות קוטג' מקמח כוסמין וחיטה מלאה (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

לביבות קוטג׳ של סבתא ליזה

 

מרכיבים

 

  •  500 גרם (2 גביעים) קוטג'
  • 2 ביצים
  • 3 כפות סירופ מייפל / לתת אורז (אפשר להכין גם ללא ממתיק)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח כוסמין לבן
  • 2 כפות קמח חיטה מלאה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס צימוקים (לא חייבים)

 

  • שמן קוקוס, לטיגון
  • פירות מועדפים, קצפת, גבינה לבנה, שוקולד וכל תוספת אחרת שאוהבים (לקישוט)

 

אופן הכנה

  1. מעבדים יחד במעבד מזון את הקוטג', הביצים, הסירופ והווניל, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת מאחדים את הקמחים, אבקת האפייה והמלח.
  3. מוסיפים את התערובת הביצים לתערובת היבשה ומאחדים ביניהן עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הצימוקים (אם משתמשים) ומניחים בצד לעשר דקות.
  4. משמנים את המחבת ומחממים אותה. כאשר המחבת חמה יוצקים כף מהבלילה ומטגנים עד אש נמוכה-בינונית כשתי דקות או עד שנוצרת שכבת קרום דקה מעל והקצוות משחימים. הופכים את הלביבה ומטגנים דקה-שתיים נוספות, עד שהתחתית משחימה גם היא. חוזרים על התהליך עם כל הבלילה ועורמים את הלביבות אחת על השנייה.
  5. מחלקים בין צלחות, מקשטים בתוספות אהובות ומגישים חם.

 

עוגת בלינצ׳ס מקמח מלא עם ריקוטה ושוקולד לבן

 

עוגת בלינצ'ס (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
    עוגת בלינצ'ס(צילום: הודליה כצמן BakeCare)

     

    מרכיבים

     

    לבלינצ'ס

    • 4 ביצים
    • 2 כוסות קרם קוקוס 17%
    • 2 כוסות תה בטעם וניל או מים
    • 4 כפות שמן זרעי ענבים
    • 2 כפות סירופ קוקוס
    • קורט מלח
    • 4 כוסות קמח חיטה מלאה 

     

    • שמן קוקוס (לטיגון)

     

    למילוי

    • 1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
    • 2 כפות סירופ קוקוס או אגבה
    • 100 גרם שוקולד לבן

     

    פירות, שוקולד, קצפת, ריקוטה, אגוזים ושאר תוספות שאוהבים (לקישוט)

     

    אופן הכנה

    1. הבלינצ'ס: טורפים את הביצים, קרם הקוקוס, התה, הסירופ והשמן עד לקבלת בלילה אחידה.
    2. מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת ללא גושים. מניחים בצד ל-10 דקות.
    3. משמנים מחבת שמתאימה לטיגון בלינצ'ס/קרפים ומחממים אותה היטב. כאשר המחבת חמה, יוצקים מהבלילה למרכז המחבת (3/4-1/2 מצקת) ומסובבים אותה עד שהיא מכוסה כולה.
    4. מטגנים על אש נמוכה, עד שהקצוות משחימים מעט והופכים את הבלינצ'ס. מטגנים כחצי דקה נוספת ומעבירים את הבלינצ'ס על הצלחת. חוזרים על התהליך עד שהבלילה נגמרת. עורמים את הבלינצ'ס אחד על השני בצלחת.
    5. המילוי: מערבבים יחד את הריקוטה והסירופ. ממיסים את השוקולד הלבן בסיר כפול או במיקרוגל.
    6. מחממים את התנור ל-170 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    7. הרכבה: מניחים בלינצ'ס אחד בתבנית, מורחים אותו במעט מהריקוט הומכסים בבלינצ'ס נוסף. מורחים מעל מעל מהשוקולד ומכסים בבלינצ'ס. חוזרים על התהליך עד שנגמרים המרכיבים.
    8. אופים בתנור 15-10 דקות עד שהגבינה מתקשה מעט והבלינצ'ס מזהיבים.
    9. מוציאים, מקשטים בתוספות אהובות ומגישים חם.

     

    הודליה כצמן היא מתכונאית, יוצרת תוכן דיגיטלי ובעלת בלוג אפיה בריאה

    לקבלת חוברת מתכונים מיוחדת שהכינה לשבועות - הקליקו כאן

     

      עוד 4 מנות מושלמות לשבועות מאת הודליה כצמן

       

       לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: הודליה כצמן BakeCare)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: הודליה כצמן BakeCare)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג