שתף קטע נבחר

מחפשים עצה: החיבור לפנג שואי

כיצד נדע שהמומחה אותו אנחנו מחפשים הוא אכן מומחה בתחומו, האם נשען על המלצות של אחרים או נבדוק את קורות החיים של מי שאמור לייעץ לנו? שרונה פומס מסבירה על התודעה החדשה וכיצד נתחבר ליועץ הנכון בחיינו

כשאנחנו מחפשים איש מקצוע, אנחנו מקווים תמיד למצוא את הטוב ביותר, זה שמבין בהכל, יידע להמליץ לנו על הדבר הטוב ביותר וייתן לנו את השירות המושלם. כך זה בכל ערוץ בחיים שלנו. אנחנו מחפשים את החיבור הזה, הרמז, התחושה המוקדמת - מין סימן כזה שבחרנו נכון. כך זה גם בתחום יעוץ הפנג שואי. בעקבות פוסט בפייסבוק בו ביקש מישהו "המלצות למומחה/ית תותח/ית בתחום הפנג-שוואי. בבקשה תרשמו רק אם זה/זאת מישהו תותח בעל שם ולא איזה חובבן/ית שלקח פעם קורס בהתכתבות", שאלתי את עצמי איך נדע מה ההבדל בין היועצים השונים, מהו באמת יועץ מומחה ואיך אדם שיודע או לא יודע את השיטה יכול לבחור - הרי כל אחד מהם עושה כמיטב יכולתו, בדרכו.

 

בעבר מומחים הוגדרו לפי השושלות מהם הם הגיעו, והשתייכות לשושלת עתיקה הביאה מוניטין, מעמד וכוח, ורבים - עד היום - נוטים לומר שהם שייכים לשושלת יוקרתית זו או אחרת, גם אם אין לכך כל הוכחה. המורים שלמדתי אצלם למדו ממורים אחרים וכל המידע עובר - ממאסטר למאסטר, ממזרח למערב.

 

המסטרים מהמזרח שלימדו במערב הוכיחו את בקיאותם בתחום הפנג שואי, מה שדרש מכל מי שביקש לעסוק בזה ללמוד על מושגים, כמו תרבות, תפיסת החיים, רפואה ועוד, כדי להבין איך הכל מתחבר בצורה ההרמונית ביותר. אך מאז התעוררנו לתודעה חדשה ועתה יש מי שבוחרים להסתכל על הדברים אחרת.

 

 

שרונה פומס , פנג שואי 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לשאול את השאלות הנכונות
צילום: shutterstock
צילום: נוח שחר
שרונה פומס
צילום: נוח שחר
מומלצים