קש במקום קשית: תחליף מעולה ויצירתי לקשיות הפלסטיק המזהמות

ים השיבולים שמסביב הוא גם מקור מתחדש לתחליף הקטן והחכם, שיכול לחולל שינוי גדול: עכשיו הזמן לקטוף ולהכין קשיות שתייה טבעיות שישמשו אתכם כל השנה

מעין פלג אבירם

|

04.06.19 | 08:29

איך קוטפים קשית מהטבע? לחצו Play לצפייה
צילום ועריכה: אלירז אוריין
בקרוב גם בבית הקפה ובחתונה? (צילום: אילנה שטיין)
בקרוב גם בבית הקפה ובחתונה? (צילום: אילנה שטיין)
מתוך "לוח שנה בגינה" (איור: אילנה שטיין)
מתוך "לוח שנה בגינה" (איור: אילנה שטיין)

הן קטנות, קלות, משמשות למשך זמן קצר ובשנתיים-שלוש האחרונות הן עומדות במרכז לא מעט קמפיינים להפחתת שימוש במוצרי פלסטיק חד-פעמי. גם אתם בוודאי נתקלתם לפחות בפוסט או כתבה אחת שמדברים על הנזק הסביבתי שמייצרות קשיות השתייה החד-פעמיות.

 

כך, בראשית השנה הודיע תאגיד נסטלה כי יפסיק את ייצור קשיות הפלסטיק, כשהוא הולך בעקבות רשת סטארבקס, שהכריזה כי בשנת 2020 לא יוגשו יותר קשיות פלסטיק חד-פעמיות ב-28 אלף בתי הקפה שלה ברחבי העולם. גם רשת מקדונלד'ס בבריטניה ובאירלנד הודיעה על החלפת קשיות הפלסטיק בקשיות מנייר. ואצלנו? עיריית אילת הודיעה השבוע כי תקדם תיקון לחוק עזר עירוני, שיאסור שימוש במוצרי פלסטיק חד פעמיים בחוף הים.

 

ומה לגבי השימוש הביתי? מסתבר שאפשר ליהנות מאפקט השתייה בקשית גם בלי לתרום לזיהום ההולך וגובר. איך? פשוט - אם נחליף את הקשית – בקש.

 

אילנה שטיין עוסקת בחקלאות זעירה - ליקוט ושימור מזון - והיא גם מעצבת גרפית, שילוב שמייצר זו השנה החמישית את "לוח שנה בגינה - מדריך חודשי לגינון ביתי ולקטות ארצישראלית". "קשיות הקש נולדו אצלי לפני מספר שנים, כשבאחד הטיולים שערכנו, אחיין שלי קטף שיבולת, שם אותה בכוס ופשוט התחיל לשתות", מספרת שטיין. "לאחרונה העליתי פוסט עם תמונות של הקשיות הטבעיות, שצילמנו לקראת הפקת לוח השנה החדש, וקיבלתי המון תגובות: גם מאנשים שמסתבר שכבר שנים נוהגים לקטוף את הקשיות שלהם, גם פניות מזוגות לפני חתונה ששואלים איך אפשר להגיש לאורחים קשיות מקש, וגם בית קפה בפרדס חנה שהתחיל להגיש בקשיות מקש באופן קבוע בעקבות פרסום הפוסט".

 

קוטפים, חותכים ושותים (צילום: אילנה שטיין)
    קוטפים, חותכים ושותים(צילום: אילנה שטיין)

     

    הכנת הקשיות, מסבירה שטיין, פשוטה ביותר:

    1. יוצאים לשדה וקוטפים שיבולים חלולות ממשפחת הדגניים (חיטה, שעורה, שיבולת שועל – הכל הולך).

    2. חותכים בין המקטעים הסגורים, ה"מפרקים" של השיבולת, כך שמתקבלת קשית חלולה לכל אורכה.

    3. מסירים את הקליפה הדקה.

    4. מקפידים לאסוף באזור נקי מזיהום וריסוסים. ניתן לשטוף לפני השימוש או אחריו.

      

    לוח "שנה בגינה" לשנת תש"פ 2019-20 ייצא לאור במהלך חודש יוני, בנושא "שפע בכל מקום". השנה גם יצא לראשונה יומן שבועי של שנה בגינה. עם טיפים לגינון ביתי, מתכונים עונתיים ועוד.  

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד