yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    זמנים מודרנים  • 10.06.2019
    8 על: תירס
    הדגן המתקתק והבריא נמצא בשיא העונה עכשיו. מה עוד כדאי לדעת על התירס? הדגן המתקתק והבריא נמצא בשיא העונה עכשיו. מה עוד כדאי לדעת על התירס?
    שיר־לי גולן

    1. הוא עשיר בקרוטנואידים, פיגמנטים אורגניים בעלי חשיבות רבה לשמירה על בריאות העיניים, העור, מערכת העיכול והמערכת החיסונית. הם גם מסייעים בהגנה מפני מחלות סרטן שונות.

     

    2. הוא עשיר בנוגדי חמצון, הידועים גם הם בעזרתם הרבה במניעת דלקות, זיהומים ומחלות סרטן.

     

    3. הוא דל בנתרן, יתרון לכולם ובעיקר לסובלים מלחץ דם גבוה.

     

    4. הוא מכיל ברזל, מגנזיום, אבץ, סידן וויטמינים ממשפחת B.

     

    5. ברפואה העממית מיוחסות לשערות התירס תכונות כמו חיזוק הכליות ויעילות בטיפול באבני כליה, באמצעות בישול או שימוש כתמצית לתה.

     

    6. התירס הוא דגן מלא המכיל סיבים תזונתיים, לכן הוא משביע במחיר קלורי נמוך: בקלח ממוצע יש כ־75 קלוריות בלבד.

      

    7. אפשר לשלבו כחטיף בריא, לאחר בישול במים או לאחר צלייה על האש, ליהנות מנשנוש פופקורן או לצרוך אותו, ללא המתקה, כדגני בוקר או בדייסה.

     

    8. הוא טרי כשגרעיניו צהובים ומלאים והעלים העוטפים אותו ירוקים. יש לאחסן אותו במקרר בקופסה אטומה או בניילון נצמד, על שערותיו השומרות על טריותו, ולבשל אותו בישול קצר במים רותחים.

     


    פרסום ראשון: 10.06.19 , 22:24
    yed660100