שוברים שגרה: 8 יעדים מפתיעים ומיוחדים לחופשות קיץ 2019 

משנה לשנה גדל ומתרחב היצע היעדים שאליהם יוצאות טיסות ישירות מנתב"ג, וזה הזמן לגלות יעדים פחות מוכרים: מאי בודד ביוון ועד ריזורטים בתוליים באלבניה

כמו בסיני. קרפאטוס, יוון  (צילום: Shutterstock)
כמו בסיני. קרפאטוס, יוון (צילום: Shutterstock)

לונדון, איי יוון, ברלין, פריז או ניו־יורק? בשביל רוב הישראלים שמתכננים לצאת לחופשת קיץ, ההתלבטות היא בין מספר נתון וידוע של אתרים קלאסיים מוכרים, שמציעים שילוב מנצח: טיסות ישירות, מגוון בתי מלון, אטרקציות לכל הגילים ושופינג ללא הגבלה.

החדשות הטובות הן, שמשנה לשנה גדל ומתרחב היצע היעדים שאליהם יוצאות טיסות ישירות מנתב"ג. מי העלה בדעתו לפני ארבע או חמש שנים, שנוכל לטוס ישירות לשמונה ואפילו לתשע ערים שונות בארצות־הברית, לחמש ערים בסין, לאינספור יעדים במזרח ובמערב אירופה, ואפילו למקומות אקזוטיים כמו רואנדה, סיישל, זנזיבר, טנריף, סאו־פאולו וסנטיאגו, בלי לעצור לחניות ביניים בנמלי תעופה עמוסים וצפופים ברחבי העולם.

 

אז הנה, כמה רעיונות מקובלים פחות וחלקם אף נועזים יותר לקיץ 2019:

 

קרפאטוס, יוון

מצד אחד, אין כמו איי יוון כאתרי חופשה אולטימטיביים: מרחק הטיסה קצרצר, מזג האוויר כמו בבית, הים צלול, החופים נקיים ולאוכל המקומי מתחברים בקלות. מצד שני, כמה פעמים אפשר לטוס לרודוס, לכרתים או לקורפו?

הבשורה המשמחת היא, שמספר האיים היווניים שבהם מפותחת במידה זו או אחרת תעשיית תיירות נמדד בעשרות רבות. בין הגדולים והמוכרים שבהם: קאפלוניה, סאמוס, לפקדה, איקריה, סקירוס, פארוס, לסבוס וגם קרפאטוס – ככה שאין חובה להיצמד דווקא לכרתים־רודוס־קורפו המוכרים כל כך.

מה היתרון באיים המוכרים פחות? בדרך כלל הם המוניים פחות, ונשמרה בהם מעט יותר מן האותנטיות היוונית של פעם. מה טוב פחות? מספר הטיסות הישירות אליהם מועט והמחירים לא זולים. קרפאטוס, למשל: רק שעה ועשר דקות של טיסה ישירה (פעמיים בשבוע) ואתם באווירת חופי סיני אבל בלי איומי דאעש ועם סיכוי טוב לטייל בכפרים שמזכירים את יוון של פעם ולבלות בטברנות מקוריות.


מידע נוסף:

greece-islands.co.il

karpathosinfo.com 

 

פורטו, פורטוגל

סוף־סוף שבה פורטוגל והתחברה לישראל באמצעות טיסות ישירות, עם אל על (שלוש־ארבע פעמים בשבוע) ועם TAP (טיסה בכל יום) מתל־אביב לליסבון. בירת פורטוגל היא אכן עיר נהדרת וזולה לבילוי חופשה הן בקיץ והן בחורף, אבל אם רוצים לטעום מעט יותר מפורטוגל האותנטית – מומלץ להקדיש כמה ימים לעיר השנייה בגודלה במדינה, פורטו (Porto).

המרכז ההיסטורי שלה הוא אתר מורשת עולמי של אונסק"ו, ועמק נהר הדורו, המשתרע ממזרח לעיר ועד גבול ספרד, הוא לב תעשיית היין של פורטוגל. קסם של עיר, חוויה של אזור, עם המון אווירה וטעמים.

 

מידע נוסף:

visitportugal.com/en

porto-tourism.com

 

קסם של עיר. פורטו  (צילום: Shutterstock)
    קסם של עיר. פורטו (צילום: Shutterstock)

     

     טירנה, אלבניה

    את אלבניה כללנו בין עשר ההבטחות הגדולות לקיץ 2018. לא רבים נסעו, ולא כל מי שביקר שם חזר נלהב, אבל עדיין צריך לשוב ולהזכיר שמדובר באחת המדינות הבודדות באירופה שמעניקות למבקר בה תחושה מקורית של מסע בזמן, ויש רבים שמחפשים בדיוק את זה.

    להזכיר: מדובר במדינה מוסלמית־חילונית השוכנת בין יוון, צפון מקדוניה, מונטנגרו וקוסובו. ההיסטוריה שלה כוללת כ־40 שנות רודנות קומוניסטית והסתגרות כמעט מוחלטת, מה שהותיר אותה הרחק מאחורי שאר מדינות אירופה. לתייר המחפש אותנטיות ונופים בתוליים – זהו גן עדן. למטיילים רגילים, שמחפשים ריזורטים מפנקים, כדאי לשקול לנפוש במקומות מקובלים יותר.

     

    מידע נוסף:

    visit-tirana.com

    albaniantourist.com

     

    מסע בזמן. טירנה  (צילום: RossHelen / Shutterstock)
      מסע בזמן. טירנה (צילום: RossHelen / Shutterstock)

       

      איסטנבול, טורקיה

      אולי זו "הכלה מאיסטנבול", אולי אלו הגעגועים לאחת הערים הכי מעניינות בעולם, כך או כך, אחרי שנים ארוכות שבהן הדירו רוב הישראלים את רגליהם מהבזאר הגדול, מארמון טופקאפי ומכיכר טקסים, חוזרת העיר הגדולה בטורקיה למפת התיירות הישראלית.

      למי שהספיקו לשכוח: איסטנבול היא כרך ענקי (יותר מ־15 מיליון תושבים), המשתרע על גדות מיצר הבוספורוס, חלקו באסיה, חלקו באירופה, עם אתרים מרהיבים, שבהם ארמונות, מסגדים ושווקים, לצד קולינריה משובחת. השנה אף השתדרגה העיר עם נמל תעופה חדש, מהגדולים בעולם. נזכיר: רשויות הביטחון בישראל עדיין ממליצות לא לבקר שם.

       

      מידע נוסף:

      istanbultouristpass.com 

      goturkeytourism.com

       

      אתרים מרהיבים, קולינריה משובחת. איסטנבול  (צילום: Shutterstock)
        אתרים מרהיבים, קולינריה משובחת. איסטנבול (צילום: Shutterstock)

         

        זאדאר, קרואטיה

        עיר החוף הקרואטית ממוקמת בלב הריביירה המקסימה של חוף הים האדריאטי, שמתחילה אי שם באזור טריאסט האיטלקית, חולפת דרך חופי סלובניה וקרואטיה, כולל הערים ספליט ודוברובניק, ומסתיימת בחופים המקסימים של מונטנגרו, בחלקו הדרומי של החוף האדריאטי.

        מדובר בכ־1,800 קילומטרים של חופים מפורצים, מהיפים בעולם, שמולם ממוקמים כמעט 1,200 איים ואיונים, וביחד מהווים חגיגה קיצית נהדרת למטיילים ולתיירים. טיסות ישירות מנתב"ג לזאדאר מוצעות בקיץ 2019 (לצד טיסות ליעדים אחרים בקרואטיה, סרביה ומונטנגרו) ומאפשרות גישה מהירה לחופים הכי טובים בים התיכון.

         

        מידע נוסף:

        croatia.hr/en-GB

        zadar.travel/en

         

        1,800 ק"מ של חופים. זאדאר  (צילום: Shutterstock)
          1,800 ק"מ של חופים. זאדאר (צילום: Shutterstock)

           

          הרי הקרפטים, רומניה

          חם לכם? מחפשים חופשה במקום קריר, ירוק וזול? סעו להרי הקרפטים של רומניה.

          רומניה היא אחת המדינות שקווי הטיסה מישראל אליהן נחשבים לתחרותיים וזולים במיוחד. שש־שבע חברות תעופה מציעות כ־40 טיסות מדי שבוע לבוקרשט ויש טיסות נוספות לערים יאסי, סיביו, טימישוארה, קראיובה וקלוז' נאפוקה.

          רכס הרי הקרפטים ממוקם במרכז רומניה ומציע יערות, כפרים עתיקים, טירות ציוריות, דובי פרא המשוטטים בטבע ואתרי ספא. תשתיות התחבורה והתיירות עוד רחוקות מאלה של גרמניה, אוסטריה או צרפת, ואנגלית היא לא ממש שפת האם של רוב המקומיים, אבל המחירים זולים בהתאם והכל פשוט, נגיש ואותנטי למדי.

           

          מידע נוסף:

          romaniatourism.com

          romania360.co.il

           

          הכל ירוק. הקרפטים  (צילום: Shutterstock)
            הכל ירוק. הקרפטים (צילום: Shutterstock)

             

            הרי הטטרה, סלובקיה

            מה הם הרי הטטרה? קחו את היער השחור של גרמניה או את חבל טירול של אוסטריה או את הרי הארדנים של בלגיה, העתיקו את הנופים, הכפרים והאטרקציות לרכס הררי במזרח אירופה – והרי לכם יעד תיירותי דומה בחצי המחיר ואף פחות. אם תרצו – הטטרה הם הרי הקרפטים של רומניה, אבל בגרסה מרוככת יותר, קומפקטית יותר ואולי אף ידידותית יותר למטייל הישראלי, אם כי יקרה במקצת לעומת הרכס הרומני, שנמצא ממש מעבר לגבול.

            איך מגיעים? 75% מהרי הטטרה ממוקמים בתחומי סלובקיה (השאר בפולין השכנה), ובמרחק של 200-100 ק"מ מהם תמצאו נמלי תעופה שמהם יש טיסות ישירות לישראל (לנתב"ג ולאילת), בהם קרקוב, קטוביץ וברטיסלבה, וגם וינה ובודפשט לא רחוקות.

             

            מידע נוסף:

            slovakia.travel/en

            bratislava.co.il

             

            היער השחור, אבל בזול. הרי הטטרה  (צילום: Shutterstock)
              היער השחור, אבל בזול. הרי הטטרה (צילום: Shutterstock)

               

              וושינגטון, ארצות־הברית

              התחרות בין חברות התעופה מאפשרת לגלות לנו, הישראלים, עד כמה גדולה ארצות־הברית. כך, לצד נתיבי הטיסה הוותיקים לניו־יורק וללוס־אנג'לס, החלו אל על הישראלית ויונייטד האמריקאית לטוס ישירות לבוסטון, מיאמי, סן־פרנסיסקו, לאס־וגאס, אורלנדו ובקרוב גם שיקגו.

              וושינגטון היא הבייבי החדש בסל הטיסות של יונייטד, שמטוסיה הממריאים מנתב"ג נוחתים בה שלוש פעמים בשבוע. כידוע לכולם, זוהי בירת ארצות־הברית, שוכנים בה הבית הלבן, בתי הקונגרס, בית הקברות הצבאי הלאומי ועוד אתרים רבים, ובמרחק לא רב גם הערים בולטימור, פילדלפיה וריצ'מונד.

              טיפ: אפשר לשלב בין טיסה לכיוון אחד

              לניו־יורק וחזרה מוושינגטון או להפך, ובדרך לטייל באטרקציות שביניהן.

               

              מידע נוסף:

              washington.org

              visittheusa.com

               

              מגלים את אמריקה. וושינגטון  (צילום: Shutterstock)
                מגלים את אמריקה. וושינגטון (צילום: Shutterstock)

                 

                טיפים לדרך

                מה מצמצמים. אנחנו ב־2019, בעידן הלואו־קוסט, ומתברר שהטיסה הופכת לסעיף הזול והמשני של הטיול (אלא אם תבחרו לטוס בימים הכי עמוסים של השנה). המכונית השכורה, בתי המלון, הכניסות לאתרים ולאטרקציות, המסעדות, הסלולר – כל אלה מצטברים ומייקרים את ההוצאה.לכן, למרות הנטייה הטבעית לחקור לעומק ולהתמקח דווקא על מחירי הטיסה – אתם חייבים לשים לב לעלויות הנוספות שבדרך, ולהשאיר את כרטיס האשראי והארנק עמוק בכיס.

                 

                לאן לא טסים. תאילנד, הונג־קונג, טייוואן, וייטנאם, הפיליפינים - טיסות ליעדים המבוקשים של דרום ומזרח אסיה לא יקרות באופן יוצא דופן בעונת הקיץ. מצאנו טיסות למנילה בירת הפיליפינים באמצע אוגוסט בכ־650 דולר, להונג־קונג באמצע יולי מ־850 דולר, ולבנגקוק מ־900 דולר – זול מניו־יורק ואפילו לונדון או פריז.

                לכאורה מחירים מפתים, אבל חייבים לזכור שהקיץ הוא עונת הגשמים והמונסונים בדרום־מזרח אסיה, ושמונסון אינו הטפטוף הקליל המוכר לנו בישראל, אלא גשם עוצמתי במיוחד, שלעתים עלול להימשך ברציפות שעות ארוכות ואפילו ימים. אמנם למרות הגשמים הטמפרטורות חמימות למדי, ובין מערכות הגשם יש שעות ואפילו ימים של שמיים בהירים, אבל למה לקחת סיכון? הקיץ אינו הזמן המתאים למזרח אסיה, בטח לא לטיול משפחתי עם הילדים.

                 

                מה עם הילדים. זכרו: הנסיעה היא בשבילם, ולכן התכנון צריך להיות מוכוון לצרכים ולהעדפות שלהם, ולדברים שהם אוהבים לעשות בחופשה.

                כך, מוזיאונים ונסיעות ממושכות – אאוט; פארקי מים, גני חיות וחופי ים – אין; מסעדות נחשבות ומתוחכמות - מחוץ למסלול; מקדונלד'ס או כל אופציה של פסטה או פיצה – מתקבלים בדרך כלל בברכה.

                טיול (היקר והלחוץ בזמן) בחו"ל אינו המועד המתאים להקניה ראשונה של הרגלי אכילה נכונים או למיקוד בהעדפות תרבותיות אצל הדור הצעיר.

                 

                מה שוכרים. אל תתפשרו על מכונית קטנה מדי. הפרש המחירים בין קטגוריות A או B ובין C ומעלה (בין דגמי מיני או סופר־מיני למשפחתיות או מיניוואנים) קטן למדי ואינו מצדיק את החיסכון. תמורת יותר כסף תקבלו במכונית הגדולה יותר תא מטען שיספיק לכל המזוודות, מרחב מחיה גדול ונוח יותר, בטיחות משופרת, אבזור טוב יותר ולעתים גם צריכת דלק טובה יותר.

                 

                מה מבטחים. הכל. כלומר, גם אם קיים סיכוי קלוש בלבד שתרכבו על אופניים או שתיכנסו לטבול באיזה אגם או נהר, אל תסתכנו, ורכשו מראש ביטוח הכולל "ספורט אתגרי". זכרו, מבחינת חלק מחברות הביטוח, גם אם רכבתם על סיטי־בייק בלונדון, נפלתם ונחבלתם, הרי שעסקתם בספורט אתגרי ואם אין לכם כיסוי ביטוחי לכך – זו הבעיה שלכם. אל תחסכו כאן, גם כי מדובר בתוספת של דולרים ספורים.

                 

                מה לוקחים לדרך. מזוודה גדולה מסרבלת את הנסיעה. קשה למצוא לה מקום בתא המטען במכונית, לא קל להתנהל איתה בנמלי תעופה, בתחנות רכבת ובבתי מלון. בקיצור – מדובר בצרה צרורה.

                שימו לב לאנשי העסקים שטסים כמעט מדי שבוע: הם מצליחים להכניס ביגוד – גם רשמי, לצורכי פגישות עבודה, וכלי רחצה, מחשב, כבלים ומטענים, וכל מה שחיוני – לתוך טרולי זעיר שניתן לקחת למטוס. זה קל, גמיש, חוסך זמן בהתנהלות בנמלי התעופה, וגם מונע את הסכנה המכונה "המזוודה שלי לא הגיעה".

                איך לוקחים לדרך פחות? אם מסתפקים באריזה (מזוודה) קטנה, גם התכולה מצומצמת בהתאם, וכוללת רק את מה שצריך. ואם אתם בעניין של שופינג, הכניסו מזוודה קטנה או תיק מתקפל לתוך מזוודה גדולה יותר ושלמו על תוספת מזוודה רק בטיסה חזור.

                 

                חופשה נעימה!

                 

                 

                הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד