אושוג'ולריטי או "מרק לעייפים" של רוזה

מתכון של רוזה רבינוביץ', שהשתתפה במחזור השני של מיזם "טעם של ילדות": מדובר במרק קל ומרענן. אין בו שומן ובשר, והוא מתאים לאכילה בימים חמים בזכות התוספת של היוגורט ועשבי התיבול. אפשר לאכול אותו גם קר.
המרכיבים (ל-5 סועדים):
למרק -
5 כפות עדשים ירוקות, לפני בישול
3 כפות לובייה לבנה, לפני בישול
3 כוסות אורז עגול (שטופים היטב במי ברז)
2 גזרים
1 קישוא' מגורד דק

לרוטב -
1 גביע יוגורט
50 גר' חמאה
כוסברה + פטרוזיליה + שמיר, קצוצים דק -לפי הטעם, ניתן גם לשנות כמויות
שום כתוש - לפי הטעם
מיץ מלימון שלם טרי
1/4 כפית מלח - אפשר להוסיף עוד לפי הטעם
2 צפייה בגלריה
מק בוכרי
מק בוכרי
מרק בוכרי
(צילום: יח"צ)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את המרק - מעבירים את העדשים והלוביה לסיר עמוק, מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה במשך כחצי שעה. מנמיכים את הלהבה לאש קטנה, ומוסיפים לסיר את האורז, הגזר והקישוא. מתבלים במלח, פלפל וכמון, וממשיכים לבשל במשך חצי שעה עד שהמרק מתנפח ומסמיך.
  2. מכינים את הרוטב - בסיר, ממיסים את החמאה והשום, מוסיפים פנימה את היוגורט ובוחשים היטב עד לרתיחה עדינה. מוסיפים פנימה את עשבי התיבול, המלח ומיץ הלימון. מעבירים לקירור, ושומרים בכלי סגור במקרר.
  3. הגשה - לקערית קטנה, יוצקים מצקת מהמרק החם ולתוכו כף מרוטב היוגורט, ומעטרים בכוסברה קצוצה. מגישים חם או קר.
2 צפייה בגלריה
מק בוכרי
מק בוכרי
רוזה רבינוביץ'
(צילום: יח"צ)

"טעם של ילדות", הוא מיזם חברתי שמפגיש בין קשישים בודדים למתנדבים צעירים מקהילת ה"פודיז", יחד הם מבשלים את מתכוני הילדות של הקשישים. המחזור השני שהסתיים לאחרונה התקיים בשיתוף פרויקט "קהילות תומכות" של חברת "נטלי". להשתתפות ותמיכה במיזם, ניתן להשאיר פרטים בעמוד הפייסבוק "טעם של ילדות".